-
وزیر ارتباطات:
مخالفت با اینترنت طبقاتی شیوه عمل دولت چهاردهم است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بازنشر توئیت رئیس جمهور در مخالفت صریح و قاطع با اینترنت طبقاتی در شبکه ایکس نوشت: موضع صریح رئیس جمهور محترم در خصوص مخالفت با اینترنت طبقاتی و حق دسترسی همه به اینترنت، در تریبون عمومی و جلسات کاری مبین نظر و شیوه عمل دولت چهاردهم و وزارت ارتباطات در اینخصوص است.
-
هوش مصنوعی، نیروگاه هستهای میسازد
شرکتهای گوگول وستینگهاوس(Westinghouse)، جهت سرعت بخشیدن به ساخت نیروگاههای هستهای از قدرت هوش مصنوعی بهرهبرداری کردند.
-
راز مدیرعامل انویدیا؛
هوش مصنوعی معلم خصوصی و منتقد!
مدیرعامل انویدیا در برنامهی روزانهی خود از هوش مصنوعی برای کارهایی غیر از پرسش سؤال و دریافت پاسخ استفاده میکند.
-
معاون وزیر ارتباطات:
سیاست وزارت ارتباطات اینترنت باز و بدون محدودیت برای مردم است
معاون وزیر ارتباطات گفت: سیاست وزارت ارتباطات اینترنت باز و بدون محدودیت برای مردم است و آن را با هدف توسعه کشور دنبال می کنیم.
-
فناوریهای نوین محور برنامههای آتی واحد فناوری اطلاعات سیمیدکو
رئیس فناوری اطلاعات و ارتباطات سیمیدکو گفت: استفاده از فناوریهای نوین مانند اینترنت اشیا و هوش مصنوعی در فرآیندهای معدنی و تولیدی کارخانجات سیمیدکو از برنامههای آینده این واحد خواهد بود.
-
موفقیت دانشبنیانها در طراحی سختافزار بومی پردازشگر هوش مصنوعی
یک مجموعه دانشبنیان در کشور موفق به طراحی و ساخت نخستین سختافزار بومی پردازشگر هوش مصنوعی در ایران شده که از قابلیت اجرای الگوریتمهای سنگین پردازش تصویر، ویدئو و رباتیک برخوردار است.
-
«متا» شرکت صداساز هوش مصنوعی «PlayAI» را خرید
طبق گزارشها، شرکت متا(Meta) قرارداد خرید شرکت تکثیرکننده صدا با هوش مصنوعی موسوم به پلیایآی(PlayAI) را نهایی کرد.
-
هوش مصنوعی در چند ثانیه، پروتئین جنگنده با سرطان و مقاومت آنتیبیوتیکی میسازد
محققان استرالیایی از هوش مصنوعی برای تولید پروتئین زیستی بهره گرفتهاند که میتواند باکتریهای مقاوم به آنتیبیوتیک مانند E. coli را از بین ببرد، این فرآیند که قبلاً سالها طول میکشید، راه را برای درمان بیماریهایی مانند سرطان و عفونتهای مقاوم به آنتیبیوتیک هموار میکند.
-
تشخیص علائم اولیه پوکی استخوان با هوش مصنوعی
محققان یک سیستم تشخیصی مبتنی بر هوش مصنوعی توسعه دادهاند که میتواند تراکم مواد معدنی استخوان را هم در ستون فقرات کمر و هم در استخوان ران پا، بر اساس تصاویر اشعه ایکس تخمین بزند.
-
انقلاب انویدیا در هوش مصنوعی با پاسخدهی ۳۲ برابر سریعتر به کاربران
انویدیا از اولین هوش مصنوعی «طولانیمتن» (long-context AI) جهان رونمایی کرده است که میتواند همزمان به ۳۲ برابر کاربران بیشتری خدمات در لحظه ارائه دهد.
-
وقتی سلولهای کشنده به ناجی تبدیل میشوند
یک درمان آزمایشی جدید ممکن است جایگزینی ایمنتر و ارزانتر برای درمان با سلولهای تی گیرنده آنتیژن کایمریک بهویژه در بیماریهایی مانند لوپوس باشد.
-
چتجیپیتی به ویژگی مطالعه دستهجمعی مجهز میشود
برخی از مشترکین «چتجیپیتی» گزارش دادهاند که ویژگی جدیدی برای مطالعه دستهجمعی در فهرست کشویی چتبات ظاهر شده است.
-
گامی برای توسعه بتن پایدار و تقویتشده با گرافن
دو شرکت بزرگ در مالزی تصمیم گرفتهاند با کمک فناوری گرافن، نوعی بتن قویتر و بادوامتر بسازند. این بتن به کاهش آلودگی کمک میکند و آینده ساختوساز را سبزتر میکند. آنها میخواهند این فناوری را در پروژههای جادهسازی، بتنهای آماده و شهرهای هوشمند استفاده کنند.
-
با این عینک دیگر تبلیغات را نمیبینید!
یک مهندس بلژیکی، عینک هوشمند جدیدی را توسعه داده است که میتواند تبلیغات دنیای واقعی را از دید ما پنهان کند.
-
چی نف؛ پروژهای پیشرو در توسعه زیرساختهای دیجیتال کشور
مجموعه دادههای مکانی GNAF اجازه میدهند تا سازمانهای دولتی برای توسعه جمعیتی، اجتماعی و اقتصادی ابزار تحلیلی دقیقتری دراختیار داشته باشند و آنطور که وزیر ارتباطات گفته پیشرفت این پروژه باید همزمان در دو بخش «زیرساخت» (شامل تهیه نقشه و انطباق آن) و «فرآیند» (که بیانگر وظایف دستگاههای مختلف است) پیگیری شود.
-
معاونت علمی برای ساخت قلب تپنده واحد آیزوماکس پالایشگاهها به دانشبنیانها سفارش داد
یک شرکت دانشبنیان با عملیاتی کردن تجهیز دوزینگ روغن با دقت بسیار بالا و فشار کاری ۵۵۰ بار برای واحد حیاتی آیزوماکس پالایشگاهها، سفارش ساخت این دستگاه را در ابعاد و فشارهای مختلف از سوی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری دریافت کرد.
-
سرعت دادن به توسعه پنلهای خورشیدی با کاوشگر رباتیک
یک کاوشگر رباتیک جدید به سرعت خواص نیمهرساناها را بررسی میکند تا به توسعه پنلهای خورشیدی سرعت بدهد.
-
پای هوش مصنوعی گوگل به بازیهای ویدئویی باز میشود
جدیدترین مدل هوش مصنوعی مولد ویدئوی گوگل احتمالاً به زودی به دنیای بازیهای ویدئویی وارد میشود.
-
اولین قدم برای تحقق ژنوم مصنوعی انسان
دانشمندان نخستین گام را به سوی ساخت ژنوم مصنوعی انسان برداشتند.
-
هوش مصنوعی احساسات را بهتر از انسان درک میکند
طی یک مطالعه جدید، مدلهای رایج «هوش مصنوعی»(AI) در هوش هیجانی از انسانها پیشی گرفتند، با این وجود دانشمندان هشدار میدهند که فراتر از تیتر این خبر را ببینیم.
-
توسعه فناوری اولتراسونیک در منطقه نوآوری ایران؛ تولید ۳ محصول پیشرفته
یک شرکت دانش بنیان با تکیهبر دانش فنی بومی، موفق به طراحی و تولید سه دسته محصول صنعتی پیشرفته در حوزه فناوری اولتراسونیک شده است که قابلیت رقابت با نمونههای بینالمللی را دارند.
-
هوش مصنوعی «جمینای» مخصوص رباتها عرضه میشود
شرکت «دیپمایند» قصد دارد یک مدل جدید از هوش مصنوعی «جمینای» را عرضه کند که روی رباتها اجرا میشود.
-
بهبود عملکرد باتریهای لیتیومی با ماده موثره زرد چوبه
محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر با استفاده از ماده موثره آنتی اکسیدانی زردچوبه روشی را برای بهبود کارایی باتریهای لیتیومی ارائه کردند و این دستاورد میتواند در ذخیره سازهای حوزه انرژیهای تجدیدپذیر مؤثر باشد.
-
ایران در جمع کشور ۱۰ برتر سیم جوشهای دانشبنیان توپودری
تحولی نو در صنعت جوشکاری و ایمنی با معرفی سیم جوشهای دانشبنیان توپودری ضدسایش رقم خورده است. این فناوری، ایران را به یکی از ۱۰ کشور برتر دنیا در زمینه تولید سیم جوشهای نانوساختار و فناوریهای مربوطه تبدیل کرده است.
-
طراحی پلتفرم دارویی برای درمان آلزایمر و سرطان بدون آسیب رساندن به بافت و سلولهای سالم
فناوران یکی از شرکتهای مستقر در پارک فناوری دانشگاه فردوسی مشهد دارویی مبتنی بر نانوذرات طراحی کردند که قادر است بدون آسیب رساندن به سلولهای سالم به طور هدفمند سلولهای مورد نظر را مورد حمله قرار دهد.
-
انقلابی در جراحی استخوان با ایمپلنتهای فلزی که در بدن حل میشوند
سالانه میلیونها نفر برای ترمیم شکستگی استخوان از ایمپلنتهای فلزی دائمی استفاده میکنند، در حالی که میدانند ممکن است بعدها نیاز به جراحیهای دردناک برای خارجکردن آنها داشته باشند. اما اگر این ایمپلنتها پس از ترمیم استخوان بهسادگی ناپدید شوند چطور؟ پژوهشگران دانشگاه موناش آلیاژهای زیستتجزیهپذیر روی تولید کردهاند که بالاخره بهاندازهای قوی هستند که بتوانند شکستگیهای بزرگ را تحمل کنند.
-
فناوری نو برای مقابله با مسمومیتهای مرگبار:
ساخت حسگر تنفسی برای شناسایی الکل سمی متانول
استنشاق بخار الکل، اگرچه معمولاً راهی برای تشخیص مصرف نوشیدنیهای الکلی است، اما همیشه نمیتواند خطرهای پنهان را نشان دهد. برخی الکلها نظیر متانول میتوانند مرگبار باشند، بیآنکه علائم اولیه خاصی داشته باشند.
-
مردم استفاده از تجهیزات هوشمند متصل به اینترنت را به حداقل برسانند
فرماندهی امنیت سایبری در اطلاعیه ای تاکید کرد: مردم عزیز حتماً، استفاده از تجهیزات هوشمند متصل به اینترنت را به حداقل رسانده و مراقبتهای لازم را به عمل آورند.
-
پس از خلق هوش جامع مصنوعی، زندگی چگونه خواهد بود؟
لوئیس روزنبرگ (Louis Rosenberg) دانشمند رایانه از منظری ویژه به هوش جامع مصنوعی (AGI) نگاه میکند و معتقد است به سمت عصر جدیدی در حرکت هستیم که در آن تواناییهای شناختی خود را که برای هویتمان بهعنوان موجودات متفکر اساسی هستند، برونسپاری میکنیم.
-
تاتوی دیجیتال استرس را میسنجد
محققان مشغول توسعه یک تاتو دیجیتال هستند که بار ذهنی را میسنجد و برای مشاغل پر استرس مانند خلبان هواپیما کارآمد است.