محصولات فولادی

در یکی از کم‌سابقه‌ترین روزهای معاملات بورس کالای ایران، امروز سه‌شنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۴ بیش از ۸۳ هزار و ۶۸۹ تن انواع محصولات فولادی توسط ۴۴ عرضه‌کننده راهی تابلو معاملات شد تا تعادل بیشتری به بازار فولاد کشور ببخشد.

به گزارش خبرنگار ایراسین، امروز سه‌شنبه حجم قابل توجهی از انواع محصولات فولادی در تالار صنعتی بورس کالای ایران عرضه شد؛ اتفاقی که به باور بسیاری از فعالان این حوزه می‌تواند به کاهش التهابات قیمتی و ثبات‌بخشی فضای دادوستد کمک کند.

بررسی آمار عرضه‌ها نشان می‌دهد که بیشترین حجم امروز به تختال با ۳۰ هزار تن تعلق دارد؛ محصولی نیمه‌تمام که تغییر سیاست تعدادی از فولادسازان را در جهت پاسخ به نیاز داخل به جای صادرات خام نشان می‌دهد. پس از آن تیرآهن با ۲۸۶۳۳ تن عرضه، جایگاه دوم جدول را در اختیار دارد و انتظار می‌رود که بخشی از نیاز واحدهای ساختمانی و عمرانی را پس از مدت‌ها تأمین کند.

ورق‌های فولادی نیز با مجموع بیش از ۲۰ هزار تن (ورق گالوانیزه ۹۱۵۰ تن، ورق قلع‌اندود ۵۰۰۰ تن و ورق سرد ۶۷۵۰ تن)، سهم قابل توجهی در عرضه امروز دارند. این حجم عرضه می‌تواند صنایع خودروسازی، لوازم خانگی، بسته‌بندی و سایر صنایع پایین‌دست را از نگرانی بابت کمبود و جهش قیمت خارج کند.

نبشی و ناودانی هم امروز با حجم ۳۴۵۶ تن و ۷۰۰ تن در تالار بورس حاضر شدند. هرچند این رقم نسبت به سایر مقاطع فولادی کمتر است اما نقش مهمی در تأمین نیاز پروژه‌های خرد و بازار عرضه سنتی بازی می‌کند.

کارشناسان بازار معتقدند استمرار چنین سطوحی از عرضه تا پایان تابستان می‌تواند جلوی رشد بی‌رویه قیمت‌ها را بگیرد و همزمان به صنایع مصرف‌کننده فولاد امکان برنامه‌ریزی دقیق‌تر برای تأمین مواد اولیه را بدهد.

گفتنی است طبق اعلام منابع مطلع، معاملات امروز با استقبال مناسب خریداران آغاز شده و انتظار می‌رود مازاد عرضه به تقویت دست خریداران منجر شود؛ روندی که پتانسیل تغییر موقت فضای روانی بازار و تضعیف موضع دلالان را دارد.

این حجم از عرضه در بورس کالا می‌تواند نقطه عطفی در بازار فولاد کشور ایجاد کند و ضمن تعدیل قیمت‌ها، زمینه ثبات عرضه و تقاضا را فراهم سازد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 7 =