منتظری

علی منتظری، رئیس جهاد دانشگاهی ایران، در نخستین همایش و نمایشگاه تجارب مسئولیت اجتماعی در ایران، به بررسی دو مفهوم اصلی مسئولیت اجتماعی و پیوند آن با عدالت اجتماعی در فرهنگ دینی و غربی پرداخت.

به گزارش خبرنگار ایراسین، علی منتظری، رئیس جهاد دانشگاهی ایران، صبح دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ماه در آئین افتتاحیه نخستین همایش و نمایشگاه تجارب مسئولیت اجتماعی در ایران، به اهمیت و ارزشمندی جلسه مسئولیت اجتماعی اشاره کرد و از حضار خواست که در حیطه موضوعات خارج از مسئولیت اجتماعی صحبت نکنند.

وی دو مفهوم اصلی مسئولیت اجتماعی را مورد توجه قرار داد: اول، یک مفهوم ایدئولوژیک که در ظاهر با هدف سازمان‌ها و شرکت‌ها برای سرمایه‌گذاری و فعالیت‌های خیرخواهانه و اجتماعی مرتبط است؛ و دوم، یک مفهوم اخلاقی که بر عمل‌های نیک و خدمت به مردم تأکید دارد.

رئیس جهاد دانشگاهی کشور بر این نکته تأکید کرد که در فرهنگ دینی، مسئولیت اجتماعی به‌طور خاص با عدالت اجتماعی پیوند خورده است.

وی توضیح داد: در فرهنگ غرب، عدالت ذیل اخلاق تعریف می‌شود و عمل اخلاقی محسوب می‌گردد، در حالی که در اسلام، عدالت موضوعیت دارد.

به گفته منتظری، شهید مطهری معتقد است هر چیزی که عادلانه باشد، اسلامی است و هر چیزی غیرعادلانه، غیر اسلامی است. بنابراین، مرز بین عدالت و بی‌عدالتی در اسلام بسیار مهم است. عدالت‌گستر بودن و نیکوکاری نسبت به بندگان خدا را نشان می‌دهد و بر اهمیت برآوردن نیازهای دیگران تأکید کرد. همچنین، امام حسین علیه‌السلام بر برآوردن مشکلات مردم و انجام کارهای خیرخواهانه تأکید دارند و انجام فعالیت‌های اجتماعی و مسئولیت‌پذیری را رحمت الهی می‌داند که باید از آن استقبال کرد.

در ادامه، منتظری به آثار منفی احتمالی فعالیت‌های اجتماعی اشاره داشت و بر اهمیت پشتوانه و نیت پاک در این اقدامات تأکید کرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 1 =