عرضه نیکل همچنان از تقاضا جلوتر است؛

پیش‌بینی مازاد عرضه نیکل در ۲۰۲۷

پیش‌بینی مازاد عرضه نیکل در ۲۰۲۷
سمانه رمضانی
پنجشنبه ۱۶ مهر ۱۴۰۵ - ۰۹:۳۱

شرکت ژاپنی سومیتومو متال ماینینگ پیش‌بینی کرد بازار جهانی نیکل در سال ۲۰۲۷ با وجود رشد ۶ درصدی تقاضا، همچنان با مازاد عرضه ۳۴ هزار تنی مواجه باشد؛ افزایش احتمالی تولید اندونزی، عامل اصلی تداوم مازاد عرضه خواهد بود.

پایگاه تحلیلی‌خبری ایراسین؛ شرکت ژاپنی Sumitomo Metal Mining (SMM) پیش‌بینی کرده است که بازار جهانی نیکل در سال ۲۰۲۷ همچنان با مازاد عرضه مواجه باشد؛ هرچند میزان این مازاد با کاهش نسبت به سال جاری، به ۳۴ هزار تن خواهد رسید. افزایش احتمالی تولید نیکل اندونزی در کنار کاهش قیمت گوگرد و اسید سولفوریک، از عوامل اصلی رشد عرضه در سال آینده عنوان شده است.

بر اساس چشم‌انداز نیم‌سالانه بازار SMM، مازاد عرضه جهانی نیکل در سال ۲۰۲۷ حدود ۳۴ هزار تن برآورد می‌شود که نسبت به مازاد ۳۸ هزار تنی پیش‌بینی‌شده برای سال ۲۰۲۶ کاهش خواهد داشت. این شرکت انتظار دارد تولید نیکل چدن خام با عیار پایین (NPI) در اندونزی در سال آینده با رشد ۱۱.۹ درصدی به ۱.۸۸ میلیون تن برسد.

اندونزی بیش از ۶۰ درصد تولید جهانی نیکل را در اختیار دارد و هرگونه تغییر در سیاست‌های تولید و استخراج این کشور، تأثیر قابل توجهی بر توازن بازار جهانی خواهد داشت. تولید NPI اندونزی در سال ۲۰۲۶، تحت تأثیر کاهش سهمیه‌های استخراج از سوی دولت، ۲.۳ درصد کاهش خواهد یافت؛ این در حالی است که تولید این محصول در سال ۲۰۲۵ با رشد ۱۲.۴ درصدی همراه شده بود.

افزایش احتمالی سهمیه‌های استخراج

شرکت Sumitomo Metal Mining معتقد است افزایش احتمالی سهمیه‌های استخراج در اندونزی می‌تواند زمینه رشد تولید NPI را فراهم کند. از سوی دیگر، کاهش قیمت گوگرد و اسید سولفوریک که از مواد اولیه مهم در فرآیند تولید نیکل محسوب می‌شوند، می‌تواند تولید محصولات واسطه‌ای نیکل از جمله رسوب هیدروکسید مختلط (MHP) را نیز افزایش دهد.

شیرو ایمایی، مدیرعامل شرکت SMM، اعلام کرده است که در سال ۲۰۲۷ انتظار می‌رود بازگشت تولید NPI به بازار، کمبود نیکل کلاس ۲ را کاهش دهد. در همین حال، ادامه کاهش تولید کاتد نیکل در چین می‌تواند از میزان مازاد عرضه نیکل کلاس ۱ بکاهد؛ با این حال، مجموع بازار همچنان در وضعیت مازاد عرضه باقی خواهد ماند.

نیکل کلاس ۱ شامل فلز نیکل پالایش‌شده با خلوص بالا است که در تولید باتری و سایر کاربردها استفاده می‌شود، در حالی که نیکل کلاس ۲ عمدتاً شامل NPI و فرونیکل است که کاربرد گسترده‌ای در تولید فولاد زنگ‌نزن دارد.

رشد ۶ درصدی تقاضای جهانی نیکل

SMM پیش‌بینی کرده است تقاضای جهانی نیکل در سال ۲۰۲۷ با رشد ۶ درصدی به ۳.۹۲ میلیون تن برسد. رشد پایدار مصرف فولاد زنگ‌نزن و افزایش تقاضا برای فولادهای ویژه مورد استفاده در مراکز داده هوش مصنوعی، از عوامل اصلی افزایش تقاضای نیکل خواهند بود.

در سمت عرضه نیز تولید جهانی نیکل با رشد ۵.۸ درصدی به ۳.۹۶ میلیون تن خواهد رسید. به این ترتیب، اختلاف میان عرضه و تقاضا حدود ۳۴ هزار تن خواهد بود و بازار جهانی برای چهارمین سال متوالی با مازاد عرضه مواجه خواهد شد.

افزایش مصرف نیکل در باتری‌ها

در بخش باتری نیز چشم‌انداز تقاضا مثبت است. شرکت SMM انتظار دارد تقاضای جهانی نیکل مورد استفاده در باتری‌ها از ۵۶۰ هزار تن در سال ۲۰۲۶ به ۶۲۰ هزار تن در سال ۲۰۲۷ افزایش یابد.

تداوم رشد فروش خودروهای برقی در چین، مهم‌ترین عامل افزایش مصرف نیکل در بخش باتری عنوان شده است. SMM که مواد کاتدی مورد استفاده در باتری‌های لیتیوم‌یون شرکت پاناسونیک را تأمین می‌کند، این مواد در خودروهای برقی تسلا نیز به کار می‌روند.

برآوردهای جدید SMM نشان می‌دهد اگرچه رشد تقاضا در بخش فولاد زنگ‌نزن، فولادهای ویژه و باتری‌ها از بازار نیکل حمایت خواهد کرد، اما افزایش تولید اندونزی همچنان عامل تعیین‌کننده در توازن بازار خواهد بود و در سال ۲۰۲۷ مازاد عرضه نیکل را حفظ خواهد کرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

گفت‌وگو

پربازدیدهای معدن

یادداشت

تازه‌ترین‌ها معدن

ویدیوی صفحه

دیدگاه