اعتبار الکترونیکی؛ مسیر جدید پرداخت بودجه عمرانی
سمانه رمضانی
شنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۲

رئیس امور سیاستگذاری و هوشمندسازی نظام مالی دولت سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: مطابق قانون برنامه هفتم و برنامه ریزی‌های صورت گرفته، تا پایان امسال بودجه طرح‌های عمرانی دو وزارتخانه نیرو و راه و شهرسازی به صورت اعتبار الکترونیکی پرداخت میشود که از رسوب منابع در حساب دستگاه‌ها جلوگیری می‌کند.

به گزارش ایراسین، از دهه هفتاد به بعد دولت‌ها به این سمت حرکت کردند تا منابع و بودجه‌های خود را در قالب پرداخت به فرد اصلی هدایت کنند؛ روش‌های مختلف و قراردادهای مختلفی را تنظیم کردند، اما بازهم انحراف منابع در این مسیر دیده و بعضی از آنها کشف و دادگاهی می‌شد.

از سال ۹۹ به بعد پرداخت به ذی نفع نهایی یا پرداخت به فرد نهایی که خدمت یا کالایی را ارائه می‌کند جدی‌تر شده و در سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ عملیات پرداخت حقوق به ذی نفع نهایی در دستگاه‌ها اجرایی شد. تعریف مختصر آن می‌شود پرداخت مستقیم از خزانه کشور به حساب حقوق بگیر و بازنشسته‌ای که ماهانه در سی‌ام هر ماه حقوق می‌گیرد.

حالا دولت هم در برنامه هفتم پیشرفت و هم در بودجه‌های سنواتی موظف شده تا پرداخت به ذی نفع نهایی را در قالب طرح‌های عمرانی عملیاتی کند. پرداخت ۲۰ درصد از بودجه‌های برخی از خدمات مانند بهداشت و درمان و مناطق محروم باید به صورت پرداخت اعتبار الکترونیک یعنی همان ذی نفع نهایی انجام شود.

آنطور که نیلوفر دمنه، رئیس امور سیاستگذاری و هوشمندسازی نظام مالی دولت سازمان برنامه و بودجه کشور خبر داده، پرداخت به ذی نفع نهایی در طرح‌های مربوط به محرومیت زدایی در قالب پرداخت الکترونیکی عملیاتی شده است و تا پایان سال زیرساخت‌های پرداخت به ذی نفع نهایی برای وزارت نیرو و راه و شهرسازی آماده سازی شده و در سال آینده فرآیند اجرایی سازی آن در تمامی دستگاه‌ها آغاز می‌شود.

اعتبار الکترونیکی؛ مسیر جدید پرداخت بودجه عمرانی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

گفت‌وگو

پربازدیدهای اقتصاد

یادداشت

تازه‌ترین‌ها اقتصاد

ویدیوی صفحه

دیدگاه