بورس در مسیر صعود
سمانه رمضانی
یکشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۵ - ۱۵:۴۷

بورس تهران در معاملات یکشنبه ۱۷ آبان، با رشد ۶ هزار و ۳۷۱ واحدی شاخص کل و افزایش محدود شاخص هم‌وزن همراه شد؛ با این حال، غلبه نمادهای منفی، خروج بیش از ۳.۲ هزار میلیارد تومان پول حقیقی از سهام و صندوق‌های سهامی و تداوم فشار فروش، تصویری دوگانه از معاملات بازار ترسیم کرد. هم‌زمان، معارفه نماد مس کاوان و تشریح برنامه‌های توسعه‌ای این شرکت، بار دیگر توجه بازار سرمایه را به ظرفیت‌های زنجیره تولید مس جلب کرد.

پایگاه تحلیلی‌خبری ایراسین؛ شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات روز یکشنبه ۱۷ آبان با رشد ۶ هزار و ۳۷۱ واحدی به سطح ۸ میلیون و ۸۹ هزار واحد رسید. شاخص هم‌وزن نیز با افزایش ۱۶۱ واحدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۲۵۹ هزار واحد ایستاد. با این حال، غلبه نمادهای منفی بر بازار و خروج بیش از ۳.۲ هزار میلیارد تومان پول حقیقی از سهام و صندوق‌های سهامی، از تداوم فشار فروش در بخش قابل‌توجهی از بازار حکایت داشت.

ارزش کل بازار سرمایه به ۲۳.۴ هزار همت رسید. همچنین ارزش معاملات خرد ۴۹.۶ همت و ارزش کل معاملات ۹۱.۵ همت ثبت شد؛ به این ترتیب، بیش از نیمی از ارزش معاملات روز به دادوستدهای خرد اختصاص داشت.

در جریان معاملات امروز، ۳ هزار و ۲۱۱ میلیارد تومان پول حقیقی از سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی خارج شد. صندوق‌های درآمد ثابت نیز خروج یک‌هزار و ۹۵۷ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی را تجربه کردند. همچنین ۴۵۸ میلیارد تومان از صندوق‌های اهرمی و ۴۰۳ میلیارد تومان از صندوق‌های طلا خارج شد.

از نظر وضعیت نمادها، ۵۷ درصد بازار در محدوده منفی قرار گرفتند و ۴۱۱ نماد با افت قیمت به کار خود پایان دادند. در مقابل، ۴۳ درصد نمادها سبزپوش بودند و ۳۳۹ نماد رشد قیمت را ثبت کردند.

در میان نمادهای اثرگذار بر شاخص کل، فملی با تأثیر منفی ۳۲ هزار واحدی بیشترین فشار را بر شاخص وارد کرد؛ در مقابل، فارس و فولاد در مجموع حدود ۱۵ هزار واحد اثر مثبت بر شاخص داشتند. زُشک، فملی، فولاد، تابان، شپنا، تاصیکو و داروند نیز از نمادهای پرتراکنش بودند که به‌جز تابان و فولاد، سایر نمادها با افت قیمت معاملات را به پایان رساندند.

در بازار فرابورس نیز شاخص با رشد ۱۴۴ واحدی به سطح ۶۸ هزار و ۱۰۶ واحد رسید. ارزش معاملات این بازار ۴۵.۳ همت بود و نمادهای سیمکات، فپردیس و فنقره بیشترین میزان تراکنش را به خود اختصاص دادند.

ورود مس کاوان به بورس؛ برنامه توسعه زنجیره مس

هم‌زمان با معاملات بازار سرمایه، مراسم معارفه نماد کاوان برگزار شد. سید حجت زینلی در این مراسم با اشاره به احیای معدن قدیمی عباس‌آباد پس از سال‌ها، از برنامه‌های توسعه‌ای شرکت در زنجیره فلزات غیرآهنی، تکمیل خط دوم فرآوری این معدن و گسترش فعالیت‌های اکتشافی خبر داد.

به گفته وی، اقدامات ورود مس کاوان به بازار سرمایه از سال گذشته آغاز شد و این شرکت در مهرماه ۱۴۰۵ ثبت و پذیرش شد. فرآیند ارزش‌گذاری، بارگذاری اطلاعات و تکمیل الزامات و تعهدات بازار سرمایه نیز انجام گرفت.محمدرضا بهرامن، نایب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران، ورود بخش خصوصی به صنعت معدن را اقدامی ارزشمند و آینده‌نگرانه دانست و تأکید کرد عرضه سهام مس کاوان را باید فراتر از واگذاری سهام یک شرکت معدنی و فرصتی برای توسعه فعالیت‌های معدنی کشور ارزیابی کرد.

مجتمع مس عباس‌آباد با ظرفیت فرآوری سالانه حدود ۴۰۰ هزار تن خوراک، محور اصلی تولید کنسانتره مس این شرکت است. تولید کنسانتره در سال ۱۴۰۴ به ۸ هزار و ۹۰۵ تن و نرخ بازیابی مس به حدود ۸۳ درصد رسید. همچنین درآمد عملیاتی تلفیقی گروه با رشد ۱۷۵ درصدی به حدود ۲ هزار و ۸۲۹ میلیارد تومان و سود خالص تلفیقی به حدود یک‌هزار و ۷۰ میلیارد تومان رسید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

گفت‌وگو

پربازدیدهای اقتصاد

یادداشت

تازه‌ترین‌ها اقتصاد

ویدیوی صفحه

دیدگاه