جی نف

مجموعه داده‌های مکانی GNAF اجازه می‌دهند تا سازمان‌های دولتی برای توسعه جمعیتی، اجتماعی و اقتصادی ابزار تحلیلی دقیق‌تری دراختیار داشته باشند و آنطور که وزیر ارتباطات گفته پیشرفت این پروژه باید هم‌زمان در دو بخش «زیرساخت» (شامل تهیه نقشه و انطباق آن) و «فرآیند» (که بیانگر وظایف دستگاه‌های مختلف است) پیگیری شود.

به گزارش ایراسین، GNAF مخفف Geo Coded National Address File به معنی پایگاه نشانی ملی ژئوکد شده است که امکان بررسی و صحت‌سنجی یک نشانی فیزیکی به همراه موقعیت و مختصات جغرافیایی آن را در کشور مقدور می‌کند.

هدف از اجرای طرح GNAF، هویت بخشی به مکان‌هاست و در خلال اجرای این طرح، ابتدا مردم و سپس ادارات خدمات‌رسان و دستگاه‌های اجرایی استان، ذینفع این طرح هستند. درباره جزئیات این طرح این‌گونه توضیح داده شده که در اجرای جی‌نف، همانند کد ملی افراد، برای مکان‌ها کد شناسایی یکتا صادر خواهد شد و اجرای طرح پایگاه استاندارد نشانی مکان محور، در مدیریت امور شهری بسیار تأثیرگذار است. بنابراین به دلیل اهمیت این موضوع در پست به عنوان یکی از برنامه‌های وزیر ارتباطات نام برده شده است.

بی شک جی‌نف به عنوان یکی از پروژه‌های کلیدی ذیل نقشه راه تحول دیجیتال کشور، نقش اساسی در ایجاد بانک اطلاعات مکانی یکپارچه ایفا می‌کند و زمینه‌ساز ارتقای کیفیت خدمات عمومی، مدیریت بهینه منابع و توزیع عادلانه امکانات در سراسر کشور خواهد بود و به گفته مسئولان شرکت ملی پست با تکیه بر ظرفیت‌های فنی، شبکه گسترده و تخصصی نیروی انسانی خود، متولی اصلی پیاده‌سازی جی‌نف در سطح ملی است و هم‌افزایی با سایر دستگاه‌ها ضامن موفقیت نهایی آن است.

بررسی‌ها حاکی از آن است که این پروژه در سطح جهان بسیار رقابتی است و تنها کشوری که توانسته آن را به‌طور کامل اجرا کند، استرالیاست. حتی کشورهایی مانند هند که در حوزه IT پیشرو هستند، نتوانسته‌اند در این زمینه پیشرفت چشمگیری داشته باشند و صرفاً در حوزه لوکیشن یا نقطه فعالیت کرده‌اند. ایران نسبت به بسیاری از کشورها پیشرفت بهتری داشته، اما هماهنگی بهتر میان دستگاه‌های اجرایی برای عملیاتی شدن پروژه ضروری است. بنابراین جی‌نف یکی از زیرساخت‌های مهم شهر هوشمند و اجرایی شدن آن از اهمیت بالایی برخوردار است.

سید ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برضرورت نهایی سازی این پروژه ملی تأکید کرده است. به گفته وی پیشرفت پروژه باید هم‌زمان در دو بخش «زیرساخت» (شامل تهیه نقشه و انطباق آن) و «فرآیند» (که بیانگر وظایف دستگاه‌های مختلف است) پیگیری شود.

در این راستا با هدف تسریع در اجرای پروژه «جی‌نف» و گسترش خدمات دیجیتال، چند تفاهم‌نامه‌ای میان شرکت ملی پست و سازمان ثبت احوال کشور به امضا رسید. این تفاهم‌نامه زمینه‌ساز توسعه همکاری‌های مشترک در حوزه ارائه خدمات ترکیبی فیزیکی و الکترونیکی خواهد بود.

اردستان پایلوت طرح «جی‌نف» در اصفهان است

معاون فنی اداره کل پست استان اصفهان اوایل خرداد ماه اعلام کرد اردستان پایلوت اجرای طرح به هنگام‌سازی کدپستی (جی‌نف) در استان اصفهان انتخاب شده و اکنون اجرای این طرح در این شهرستان ۹۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد. به‌منظور ایجاد زیرساخت‌های مناسب برای تحقق دولت الکترونیک، طرح نصب پلاک هوشمند (ژئوکد) کدپستی اماکن و منازل روستایی در استان اصفهان در حال انجام و تاکنون در ۵ روستای شهرستان اردستان ۹۰۰ پلاک هوشمند نصب شده است.

همچنین مدیرکل اداره پست استان سیستان و بلوچستان از تشکیل کمیته تخصصی «GNAF» سیستان و بلوچستان خبر داد و گفت: با توجه به اینکه ۵۵ شهر و ۹ هزار و ۸۰۰ روستا و آبادی در استان وجود دارد و از سویی هم اجرای پروژه ملی جی نف از الزامات دولت و مورد تأکید ویژه ریاست‌جمهوری است، لازم است همه دستگاه‌های اجرایی برابر با ماده ۱۶ آئین‌نامه اجرایی جی نف پای کار باشند.

بررسی‌ها حاکی از آن است علی رغم اینکه جی نف از پروژه‌های مهم محسوب می‌شود طی سال‌های گذشته اجرای آن به کندی پیش رفت و از آنجایی که یکی از چشم اندازهای مهم جی‌نف، سرشماری سال ۱۴۰۵ است، اگر پایگاه داده مکانی به اتمام نرسد و پلاک‌های هوشمند نصب نشود، عملاً اجرای سرشماری ثبتی مبنا در سال ۱۴۰۵ براساس استاندارد و شیوه نامه تعریف شده امکان پذیر نخواهد بود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 4 =