به گزارش خبرنگار ایراسین، شاخص دلار با افت ۱۰.۸ درصدی در ۶ ماه ابتدایی سال ۲۰۲۵ بدترین عملکرد خود از سال ۱۹۷۳ تا کنون را به ثبت رساند. این شاخص در طول بیش از ۵۰ سال اخیر هرگز در ۶ ماه اول یک سال بیش از ۱۰ درصد از ارزش خود را از دست نداد ولی اکنون کارشناسان مدعیاند احتمال عملکرد منفی بیشتر شاخص دلار در نیمه دوم سال ۲۰۲۵ نیز وجود دارد.
پیش از این انتظار میرفت با آغاز به کار دولت جدید ایالات متحده عملکرد شاخص دلار منفی شود. گلدمن ساکس در گزارشی مدعی شد نزول شاخص دلار مؤلفههای اصلی اقتصاد ایالات متحده را دچار تغییر اساسی خواهد کرد. نخستین تغییر عمده رشد ارزش سایر ارزهای جهان مانند یورو و پوند در مقابل دلار بود. ارزش یورو در مقابل دلار طی ۶ ماه ابتدایی ۲۰۲۵ بیش از ۱۳ درصد افزایش یافت. از طرفی با تقویت یورو در مقابل دلار شاخصهای بورس اروپایی بهترین عملکرد خود در مقابل S&P۵۰۰ از سال ۲۰۰۶ تا کنون را ثبت کردند.
افت شاخص دلار بورسهای آمریکایی را نیز صعودی کرد ولی بورسهای اروپایی عملکرد به مراتب بهتری داشتند. از طرفی تضعیف شاخص دلار منجر به رشد چشمگیر قیمتها در بازارهای ریسکی شد و انتظار میرود بازارهای ریسکی همچنان به افزایش قیمت خود در نیمه دوم سال ۲۰۲۵ نیز ادامه دهند. از سال ۱۹۹۹ تا کنون هرگاه شاخص دلار بیش از ۱۰ درصد تضعیف شده است طلا و سایر داراییهای ریسکی رکوردهای قیمتی جدیدی به ثبت رساندهاند.
بلومبرگ در گزارشی کاهش ارزش شاخص دلار را چراغ سبز مهمی به بازارهای ریسکی تعبیر کرد، زیرا ارزش شاخص دلار و بازارهای ریسکی رابطه غیر مستقیمی دارند و هر مرحله کاهش ارزش دلار خیلی سریع با واکنش مثبت بازارهای ریسکی مواجه شده است. طی ۶ ماه ابتدایی از سال ۲۰۲۵ نیز همزمان با کاهش ارزش شاخص دلار، انس طلا سقف تاریخی جدیدی در کانال ۳۵۰۰ دلار به ثبت رساند، انس نقره به بالاترین قیمت طی ۱۳ سال اخیر رشد کرد و بیتکوین با قیمتی بالاتر از ۱۱۰ هزار دلار معامله شد. بازار سهام نیز در بسیاری از کشورهای جهان صعودی بود. بازدهی بازار سهام در کشورهای مختلف جهان به صورت زیر است:
مؤسسه کرسکت کپیتال در گزارش مدعی شد احساسات سرمایهگذاران به دلار اکنون در منفیترین حالت ممکن طی سالهای اخیر قرار دارد و انتظار میرود ارزش شاخص دلار همچنان به روند نزولی خود ادامه دهند. این اتفاق چراغ سبز مهمی به رشد بیشتر قیمتها در بازارهای ریسکی جهان است.
ارسال نظر