خودروسازی

دبیر انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان کشور گفت: یکی از مهمترین درخواست‌های متولیان صنعت و زنجیره تکمیل خودرو، احیای شورای سیاست گذاری خودرو برای تصمیم گیری در این حوزه است.

به گزارش ایراسین به نقل از ایرنا، آرش محبی نژاد، دبیر انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان کشور درباره آخرین وضعیت صنعت خودرو اظهار داشت: وزارت صنعت، معدن و تجارت در دوره‌های قبل شورایی به نام شورای سیاست گذاری خودرو داشت که تشکل‌های بخش خصوصی و مدیران خودروسازی و مهمانانی از اساتید دانشگاه و صاحب نظران فن دور هم جمع می‌شدند و نسبت به آخرین وضعیت خودرو و زنجیره تکمیل تصمیم گیری می‌کردند.

وی افزود: در این شورا اظهار نظر و راهکارهای عملی در خصوص آخرین وضعیت خودرو ارائه می‌شد و خروجی آن در تولید و عرضه خودرو مفید واقع می‌شد.

دبیر انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان کشور با بیان اینکه شورای سیاست گذاری خودرو به تنظیم بازار نیز منجر می‌شود گفت: در سال ۱۳۹۲ و دوران وزارت آقای نعمت زاده حتی شاهد برگزاری ماهانه جلسات این شورا بودیم که جلسه‌های این شورا به مرور زمان چند ماه یک بار برگزار شد و در نهایت در اواخر دولت گذشته حذف شد.

وی ادامه داد: برگزاری جلسه‌های این شورا با حضور شخص وزیر و تشکل‌های بخش خصوصی به عنوان بازوی بخش دولتی می‌تواند چکیده ای از وضعیت تولید و عرضه در حوزه قطعه سازی و خودروسازی را در اختیار تصمیم گیران و سیاست گذاران قرار دهد.

محبی نژاد با اشاره به اینکه انجمن صنایع قطعه سازی کشور زیر نظر وزارت صمت است، گفت: این انجمن مجوز خود را از وزارتخانه گرفته و دارای ۱۷ انجمن استانی است که می‌تواند سیاست‌های قطعه سازی را در کشور پیاده سازی کند.

وی خاطر نشان کرد: این انجمن بزرگ‌ترین اتاق فکر در حوزه قطعه سازی و خودروسازی است که به عنوان بازوی مشورتی رایگان و کارآمد و با تکیه بر نقطه نظرات نخبگان و خبرگان بخش صنعت می‌تواند مشکلات این صنعت را مورد بررسی قرار داده و راهکار ارائه کند.

دبیر انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان کشور با اشاره به انتشار سند خصوصی سازی صنعت خودرو از سوی این انجمن گفت: این سند، صنعت خودرو را در چهار بخش اهلیت، رفع تعارض، تعهدات متقابل و ضد انحصار مشخص کرده است.

وی بیان داشت: این سند دارای شاخصه‌هایی برای ارتقای صنعت خودروسازی و اصلاح ساختارها از جمله قیمت گذاری خودرو است که تعهدات متقابلی را برای بخش خصوصی و دولتی در نظر گرفته و در بلند می‌تواند مسائل حوزه صنعت خودرو و زنجیره تکمیل را حل و فصل کند.

محبی نژاد، با اشاره به اینکه ۲۹ نهاد در حوزه صنعت خودرو دخیل و مداخله گر هستند، گفت: متولی اصلی خودرو وزارت صنعت است سایر نهادها باید در قالب کمیته ملی خودرو تجمیع شوند و آخرین متولی صنعت خودرو وزارت صمت باشد نه اینکه هر روز یک نهاد در حوزه خودرو تصمیم گیری کند.

وی عنوان کرد: پراکندگی سیاست گذاری و مدیریت غیرمتمرکز به جز تفرقه و خنثی کردن اثرات توان بخش‌های مختلف چیز دیگری به همراه نخواهد داشت و صنعت قطعه سازی و خودروسازی مانند کلاف سردرگم می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 5 =