هومن عمیدی

هومن عمیدی، کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: اهالی بازار سرمایه پیش‌بینی نسبت به افت یا رشد ارزش سهام ندارند و باتوجه به مفروضات ناقص و عدم ثبات شرایط اقتصادی و سیاسی قادر به اظهارنظر در رابطه با آینده بورس نیستند. اکنون عدم تصمیم‌گیری در رابطه با بازارهای مالی ازجمله بورس باتوجه به شرایط هیجانی بازار بهترین انتخاب محسوب می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایراسین، شاخص کل بورس در نخستین روز از بازگشایی بازار سرمایه پس از ۹ روز تعطیلی با سقوطی کم‌سابقه روبه‌رو شد و ۶۱۷ نماد در وضعیت منفی قرار داشتند. شاخص کل بازار سرمایه در جریان دادوستدهای هفتم تیر ماه با افت ۶۲ هزار و ۵۴۸ واحدی به ایستگاه دو میلیون و ۹۲۲ هزار واحد عقب‌نشینی کرد. شاخص کل هم‌وزن ۱۵ هزار و ۵۹۲ واحدی از ارتفاع خود را از دست داد و تا سطح ۹۰۸ هزار واحد پایین آمد. حجم معاملات روز گذشته ۷.۹۲۴ میلیارد سهم بود که طی ۱۰۸,۱۴۶ معامله دادوستد شد و ارزش کل این معاملات به ۵۹,۹۵۳ میلیارد ریال رسید. نمادهای فارس، فملی و فولاد نیز بیشترین اثر منفی بر دماسنج بازار سرمایه در اولین روز کاری هفته جاری داشتند.

بازار سرمایه باوجود مفروضات ناقص قابل پیش‌بینی نیست/ عدم ورود به بازارهای مالی در شرایط هیجانی

هومن عمیدی، کارشناس بازار سرمایه در رابطه با وضعیت بورس به خبرنگار ایراسین می‌گوید: بازار سرمایه باتوجه به وضعیت فعلی کشور شرایطی مشابه سایر بازارهای مالی دارد، برای مثال اکنون معامله‌گران در بازار مسکن اقدام به خرید یا فروش ملک نمی‌کنند و درصدد حفظ سرمایه‌های خود هستند. اکنون اهالی بازار سرمایه پیش‌بینی نسبت به افت یا رشد ارزش سهام ندارند. از این رو می‌توان در رابطه با آینده بورس اظهار نظر کرد.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به عدم وجود مفروضات کافی جهت پیش‌بینی بازار سرمایه توضیح می‌دهد: در حال حاضر مفروضات ما برای اظهار نظر در رابطه با آینده بورس کافی نیست زیرا وضعیت اقتصادی، سیاسی و حتی نرخ بهره در کشور نامشخص است. همچنین اطلاعاتی درباره برنامه‌های اقتصادی وزیر جدید وجود ندارد. بنابراین امکان تصمیم‌گیری در شرایط فعلی وجود ندارد چراکه اطلاعات ما کافی نبوده و با مفروضات ناقص نمی‌توان به سهام‌داران توصیه‌ای جهت خرید یا فروش سهام ارائه داد.

ارزش معاملات خرد بازار سرمایه در نخستین روز کاری هفته جاری ۳,۱۷۰ میلیارد تومان اعلام شد که از این میزان بیش از ۲,۱۰۰ میلیارد تومان مربوط به خروج پول حقیقی بوده است. عمیدی در این خصوص اظهار می‌کند: روز گذشته ارزش معاملات خرد در بازار کم‌تر از چهار همت برآورد شد و به نظر بنده اگر شاهد رفتار هیجانی در بازارهای مالی هستیم، باید بدون شک صبر کرده و جهت خردید یا فروش سهام دست نگه‌داریم، برای نمونه نرخ دلار در بازار غیررسمی طی ماه‌های اخیر به بیش از ۱۰۰ هزار تومان رسید و افراد زیادی در آن زمان اقدام به خرید کردند که متحمل ضرر شدند. لذا هیجان در خرید یا فروش اشتباه است. اگر کسی تمایل به سرمایه‌گذاری منطقی دارد، باید بداند ورود به بازارهای مالی زمان هیجانان نادرست بوده و اکنون عدم تصمیم‌گیری در رابطه با بازارهای مالی از جمله بورس بهترین انتخاب به شمار می‌رود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 5 =