به گزارش خبرنگار ایراسین، کمبود برق در تابستان و محدودیت گاز در زمستان طی سالهای گذشته سبب شده چرخ صنایع کشور در بیشتر روزهای سال از حرکت بایستد و بنگاههای اقتصادی با چالشهای اساسی مواجه شوند. این روزها صدای خاموش شدن خطوط تولید صنایع مختلف کشور از فولاد و سیمان گرفته تا آلومینیوم به گوش میرسد و طبق گفتههای اخیر مدیرعامل شرکت توانیر برق صنایع بزرگ به مدت حداکثر دو هفته جهت تأمین برق مورد نیاز بخشهای عمومی قطع خواهد شد. علیرضا مناقبی، رئیس مجمع عالی واردات در رابطه با تشدید محدودیتهای استفاده از برق و تعطیلی دو هفتهای برق صنایع کشور به خبرنگار ایراسین میگوید: تعطیلی واحدهای تولیدی و صنایع به ضرر کامل اقتصاد کشور است. تعطیلی خطوط تولید صنایع فولادی، سیمان و… مشکل ناترازی انرژی را برطرف نخواهد کرد و حل این مسئله نیازمند فکر و راهکاری اساسی است. همچنین فرض میکنیم با تعطیلی چند روزه صنایع مشکل ناترازی انرژی در کشور حل میشود، ولی سوال این است که واحدهای تولیدی ما چگونه و از چه منبعی باید خسارت این تعطیلی را بپردازند؟
رئیس مجمع عالی واردات با اشاره به عدم امکان رفع مشکل ناترازی انرژی در کوتاه مدت بیان میدارد: متأسفانه نمیتوان مشکل ناترازی انرژی در کشور را به سرعت و در کوتاه مدت حل کرد و این موضوع نیازمند تعامل با دنیا است. ما باید با ایجاد آرامش و ثبات اقتصادی راه ورود سرمایهگذاران خارجی به کشور را فراهم سازیم. در واقع حل مشکل ناترازی برق خارج از توان داخلی بوده و مشکل کمبود انرژی از طریق حضور سرمایهگذاران خارجی میتواند برطرف گردد.
طرحهای تشویقی جهت حضور بخش خصوصی در حوزه ناترازی انرژی
به اعتقاد رئیس مجمع عالی واردات دولت نهتنها باید زمینه حضور سرمایهگذاران خارجی را مهیا سازد بلکه باید طرحهای تشویقی برای ایفای نقش بخش خصوصی داخلی جهت تأمین انرژی در نظر گیرد. مناقبی در این خصوص توضیح میدهد: اگر ما به دنبال حضور و فعالیت بخش خصوصی در زمینه ناترازی انرژی هستیم، باید از مسائل تنبیهی خارج شده و به سمت طرحهای تشویقی حرکت کنیم. به بیان سادهتر باید بخشهای خصوصی را جهت سرمایهگذاری در این حوزه تشویق کنیم. همچنین بخشی خصوصی باید با قیمت واقعی در این حوزه سرمایهگذاری کند، در غیر این صورت ورود به حوزه ناترازی برق برای بخش خصوصی بسیار دشوار خواهد بود.
در انتها رئیس مجمع عالی واردات تاکید میکند: ما باید با حفظ عزت و شوکت کشور عزیزمان به صورت منطقی به سمت پذیرش قوانین بینالملل حرکت کنیم و از طریق تعامل با دنیا برای آبادانی کشورمان تلاش نمائیم.
ارسال نظر