به گزارش خبرنگار ایراسین، کسری و ناترازی انرژی به یکی از جدیترین معضلات بخش تولید و صنایع کشور تبدیل شده است و واحدهای تولیدی طی سالهای اخیر بر اثر قطعی مکرر برق و گاز با کاهش تولید و تعطیلی خطوط تولید دست و پنجه نرم میکنند. وضعیت ناترازی انرژی در کشور در سال ۱۴۰۴ نیز نه تنها بهبود نیافته بلکه جدیدترین اخبار منتشر شده از سوی وزارت نیرو از قرار گرفتن صنایع بزرگ و کوچک کشور در آستانه بحرانی بزرگ حکایت میکند، به طوری که صحبتهایی از خاموشیهای گسترده و منظم برای صنایع یعنی قطعی برق صنایع به صورت هفتگی در میان است. آرمان خالقی، قائم مقام دبیر کل خانه صنعت و معدن ایران درباره تشدید محدودیتهای استفاده از برق برای صنایع به خبرنگار ایراسین میگوید: صنایع بزرگ و کوچک کشور به دلیل محدودیتهای انرژی و قطعی برق و گاز متحمل زیان سنگینی شدهاند و حجم تولید آنها کاهش محسوسی یافته است. متأسفانه قطعیهای گسترده برق تنها منجر به کاهش تولید و سودآوری بنگاههای اقتصادی میشود بلکه افزایش قیمت تمام شده محصولات را نیز به دنبال دارد.
به اعتقاد قائم مقام دبیر کل خانه صنعت و معدن ایران اگرچه حل مشکل ناترازی انرژی در کشور در کوتاه مدت ممکن نیست ولی دولت باید با اتخاذ سیاستهای حمایتی زمینه رفع ناترازی انرژی در بلندمدت را فراهم سازد. خالقی در این رابطه توضیح میدهد: مشکل ناترازی انرژی در کشور و قطعیهای برق را نمیتوان در کوتاه مدت بر فرض مثال در افق شش ماهه حل کرد. با این حال باید اقداماتی در این زمینه صورت گیرد تا بخشی از این ناترازی جبران شود.
قائم مقام دبیر کل خانه صنعت و معدن ایران با اشاره به استفاده موقت از سوختهای فسیلی با هدف عدم تعطیلی خطوط تولید در کشور بیان میدارد: به نظر بنده باید زمینه استفاده از سوختهای فسیلی به عنوان سوخت جایگزین را در صنایع مختلف فراهم سازیم. به بیان دیگر صنایعی که قادر به بکارگیری سوختهای فسیلی مانند گاز، گازوئیل و مازوت در کوره و خطوط تولید خود هستند، باید باوجود آثار مخرب زیست محیطی از این سوختها استفاده کنند. همچنین دولت باید سهمیه لازم برای تولیدکنندگان در تابستان و زمستان در نظر گیرند و شرایط ذخیرهسازی سوختهای فسیلی مهیا شود تا فعالیت تولیدی صنایع در زمان قطعی انرژی متوقف نشود.
طبق توضیحات قائم مقام دبیر کل خانه صنعت و معدن ایران یکی دیگر از راهکارهای دولت جهت جبران ناترازیهای انرژی بکارگیری سیاستهای حمایتی برای استفاده صنایع از انرژی خورشیدی و تجدیدپذیر است. خالقی در این خصوص توضیح میدهد: اگرچه دولت سیاستهایی پیرامون بحث انرژیهای خورشیدی و تجدیدپذیر را مصوب و ابلاغ کرده است ولی باید به صورت جدی در این حوزه فعالیت کند و با ارائه تمهیدات لازم و کافی صنایع را به سمت استفاده از انرژیهای خورشیدی و تجدیدپذیر سوق دهد، بر فرض مثال دولت باید زمین برای احداث نیروگاه خورشیدی و بادی به صنایع اختصاص دهد یا بخشودگیهای مالیاتی، تسریع در امور گمرکی و… برای بنگاههای اقتصادی در نظر گیرد تا تعداد نیروگاههای خورشیدی در کشور افزایش یابد. علاوه بر این باید زمینه ورود بخش خصوصی به حوزه انرژیهای تجدیدپذیر مهیا شود تا بخشی از مشکل ناترازی انرژی صنایع حداقل تا یک سال آینده برطرف گردد.
وی ادامه میدهد: بخش خصوصی معتقد است در صورت فراهم شدن امکانات قادر به تأمین کسری حدود ۲۰ هزار مگاواتی برق در طول یک سال آینده است که این مسئله حمایتها دولت را میطلبد.
در انتها قائم مقام دبیر کل خانه صنعت و معدن ایران با اشاره به انجام اصلاحات در حوزه بهرهوری انرژی به عنوان یکی دیگر از اقدامات جهت رفع ناترازی انرژی در کشور اظهار میکند: یکی دیگر از راهکارهای مهم در زمینه رفع ناترازی انرژی افزایش بهرهوری انرژی چه در بخش صنعتی و کشاورزی و چه خانگی است و باید اصلاحات جدی مانند جایگزینی ژنراتورها، موتورهای الکتریکی، اصلاح خطوط و امثال آن صورت گیرد. در واقع دولت با اتخاذ سیاستهای جایگزینی تجهیزات بهرهوری انرژی میتواند شدت مصرف انرژی در کشور را کاهش دهد تا صنایع متحمل ضرر کمتری شوند.
ارسال نظر