مدیریت پسماند

مدیریت صحیح پسماندها یکی از ارکان توسعه پایدار است که می‌توان از تأثیرات زیانبار آنها جلوگیری کرده و گام‌های مؤثری در جهت یک آینده پایدار برداشت.

به گزارش ایراسین به نقل از صدا و سیما، مدیریت صحیح پسماندها یکی از ارکان توسعه پایدار است که نه تنها به حفظ محیط زیست کمک می‌کند، بلکه فرصتی برای بازیابی منابع و دستیابی به منافع اقتصادی و اجتماعی نیز فراهم می‌آورد. با مدیریت مناسب پسماندها، می‌توان از تأثیرات زیانبار آنها جلوگیری کرده و گام‌های مؤثری در جهت یک آینده پایدار برداشت.

در سال ۱۴۰۲، پس از تصویب مجلس شورای اسلامی، سازمان حفاظت محیط زیست موظف شد تا برنامه ملی راهبردی مدیریت پسماندها را در چارچوب برنامه هفتم توسعه تدوین کند. این برنامه به منظور اصلاح الگوی تولید و مصرف، کاهش حداکثری تولید پسماند، تفکیک از مبدا و پیاده‌سازی نظام اقتصاد چرخشی در چرخه مدیریت پسماندها طراحی خواهد شد. هدف این است که این برنامه پس از تهیه، به تصویب هیأت وزیران برسد.

بر اساس بند چ ماده ۲۲ برنامه پنج‌ساله هفتم توسعه، سازمان حفاظت محیط زیست باید با همکاری وزارتخانه‌های مختلف مانند کشور، صنعت، معدن و تجارت، نیرو، نفت، جهاد کشاورزی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، این برنامه را تا پایان سال اول برنامه هفتم تدوین کرده و به تصویب هیأت وزیران برساند.

در ادامه اجرای برنامه، دستگاه‌های مربوطه موظف هستند به‌گونه‌ای عمل کنند که برنامه ملی راهبردی مدیریت پسماندها به‌طور کامل در کلان‌شهرها و شهرهای استان‌های شمالی کشور اجرایی شود.

این برنامه به‌عنوان یک راهبرد کلیدی در حوزه محیط زیست، به دنبال تحقق اهداف توسعه پایدار و بهبود کیفیت زندگی در سطح کشور است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 9 =