مصاحبه افشین

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری گفت: سهم وزارت نفت در قراردادهای بار اول حدود ۴۰۰ میلیون دلار است که نشان‌دهنده حمایت این وزارت‌خانه از محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان است.

به گزارش ایراسین به نقل از انرژی و نیرو، «حسین افشین» معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در حاشیه بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تولید بار اول از سال ۱۳۹۸ با یک مصوبه بالادستی در معاونت علمی ریاست جمهوری شروع و مجوزهایی در حوزه‌های فناورانه که برای اولین بار محصولی تولید می‌کنند، صادر شد تا بتوانند خارج از روندهای متداول طولانی و ترک تشریفات کار خود را آغاز کنند.

افشین در ادامه توضیح داد: در سال ۱۴۰۰ ماده ۱۰ قانون جهش تولید دانش‌بنیان مصوب مجلس، تبدیل به قانون دائمی شد. اگر از سال ۱۳۹۸ تا پایان ۱۴۰۳ ارزش قراردادهای مصوب حدود ۳۰۰ میلیون دلار بوده با قراردادهایی که امروز منعقد می‌شود، این ارزش به بالای ۵۰۰ میلیون دلار می‌رسد که سهم وزارت نفت از کل قراردادها تا قبل از این قرارداد ۲۰۰ میلیون دلار بوده که با قراردادهایی که امروز به امضا می‌رسد، این ارزش به ۴۰۰ میلیون دلار خواهد رسید یعنی به اندازه کل قراردادهایی که تا به امروز در قرارداد تولید بار اول منعقد شده، امروز قرارداد منعقد می‌شود.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: نکته مهمی که وجود دارد این است که پس از ابلاغ قرارداد، محصول مورد نظر تولید شده است که در این میان وزارت نفت درخشان‌ترین وضعیت را داشته است، به عبارتی کل ارزش قراردادهای بار اول ۵۰۰ میلیون دلار است که وزارت نفت سهم ۴۰۰ میلیون دلاری را به خود اختصاص داده است.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری تاکید کرد: وزارت نفت در به کارگیری شرکت‌های دانش‌بنیان برای تولیدات این صنعت نقش پیشران را دارد. ما از وزارت‌خانه‌های دیگر درخواست داریم که از ظرفیت بالای قانون تولید بار اول استفاده کنند، چراکه اگر هر یک از این قراردادها قرار بود که به روال عادی منعقد شود شاید روال آن بیش از دو سال طول می‌کشید تا روند مناقصات را طی کند در صورتی که این قراردادها می‌توانند در کم‌تر از سه ماه حداقل دو ماه جلوتر به مرحله امضا برسند.
افشین با تاکید بر این موضوع که امسال از سوی مقام معظم رهبری سال سرمایه‌گذاری برای تولید نام‌گذاری شده است، گفت: متولیان وزارت نفت در یک تلاش شبانه‌روزی افتتاح و امضای قراردادها را به این نمایشگاه رساندند و این خود یک تحول بزرگ است که قرارداد و تفاهم‌نامه‌هایی به ارزش ۲۱۰ میلیون دلار امروز منعقد می‌شود؛ البته ما تلاش کردیم ارزش این قراردادها به ۲۴۰ میلیون دلار برسد، اما این اتفاق بیفتاد که امیدواریم مجموعه‌هایی که مراحلی را طی کرده‌اند از این قانون استفاده کنند.

وی با اشاره به این موضوع که برای شرکت‌های دانش‌بنیان رقم ۲۱۰ میلیون دلار رقم بزرگی است، عنوان کرد: ممکن است این عدد برای مجموعه نفت کوچک باشد، چراکه قراردادهای نفت قراردادهای بزرگی است، ولی تحرک و شبکه‌سازی که این قراردادها در شرکت‌های دانش‌بنیان ایجاد می‌کنند، در نوع خود بی‌نظیر است و باعث می‌شود که یک زنجیره فناوری را در کشور فعال کند؛ از این‌رو جا دارد از شرکت ملی نفت به عنوان مادر این صنعت تشکر داشته باشیم که بیشترین قراردادها را از طریق این شرکت داشتیم. همچنین شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب جزو بهترین مجموعه‌ها هستند که ۱۸ قرارداد بار اول داشتند که تمام این قراردادها به محصول رسیدند. علاوه بر این شرکت‌ها، شرکت ملی گاز ایران و شرکت نفت فلات ایران در همکاری خود با شرکت‌های دانش‌بنیان جزو برترین‌ها در کشور هستند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری افزود: شرکت‌هایی که قرارداد آنها امضا می‌شود یک تعهد بزرگ کیفیت را دارند؛ البته خوبی شرکت ملی نفت این است که از استانداردهای لازم کوتاه نمی‌آید و شرکت‌های قبلی این موضوع را اثبات کردند که کالاهایی مختلف که تولید شده، استاندارد لازم را داشته‌اند که امیدواریم سال آینده از این محصولات رونمایی کنیم و حداقل بتوانیم به همین میزان با ارزش ۲۰۰ میلیون دلار نیز قرارداد بار اول داشته باشیم؛ چراکه این تجهیزات برای صنعت نفت بسیار مهم و حیاتی هستند، بنابراین در چنین فضایی دو طرف می‌توانند از این ظرفیت‌ها استفاده کنند.
افشین در پایان تصریح کرد: خوشحالیم در سالی که سرمایه‌گذاری برای تولید نام‌گذاری شده ما بتوانیم به صورت عملی در این راستا پیش برویم و البته این نتیجه همکاران ما در وزارت نفت و زیرمجموعه‌های آنها و شرکت‌های دانش‌بنیان است. لازم به یادآوری است که برخی قراردادها که به نمایشگاه نرسیدند نیز پس از نمایشگاه پیگیری خواهند شد تا عدد ۲۴۰ میلیون دلار را محقق کنیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 16 =