معاون وزیر صمت مطرح کرد؛

افزایش درآمد دولت از راه شناسایی معادن جدید و اکتشاف ذخایر معدنی بزرگ

افزایش درآمد دولت از راه شناسایی معادن جدید و اکتشاف ذخایر معدنی بزرگ
پانیذ رحیمی
جمعه ۲۹ دی ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۴

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور با اشاره نقش حقوق دولتی معادن در ایجاد درآمد پایدار و توسعه بخش معدن کشور، گفت: اجرای برنامه‌های گسترده اکتشافی و افزایش تعداد معادن، تنها راه مولدسازی و افزایش درآمدی دولت است.

به گزارش ایراسین به نقل از سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، علیرضا شهیدی اظهار کرد: با توجه به وابستگی حقوق دولتی معادن به معادن بزرگ و انگشت شمار کشور که تأمین‌کننده بیش از ۸۰ درصد درآمد در بحث حقوق دولتی هستند، کاهش ذخیره این معادن طی سال‌های آتی موجب بروز اختلال در روند توسعه بخش معدن و دریافت حقوق دولتی معادن به عنوان یکی از منابع درآمدی دولت خواهد شد که در این راستا برنامه‌ریزی و اجرای طرح‌های بزرگ اکتشاف جاکمیتی ضروری و حیاتی خواهد بود.

وی با بیان این‌که معادن بزرگ و بعضاً" در کلاس جهانی ایران، انگشت شمار است؛ افزود: این محدودیت صرفاً" به جهت عدم استفاده از ظرفیت‌های تخصصی حوزه زمین‌شناسی و اکتشاف و همچنین نبود نگاه توسعه‌ای در بخش اکتشاف و معدنکاری توسط برنامه‌ریزان کشور طی سال‌های اخیر بوده است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: تداوم این روند موجب بروز محدودیت‌هایی در حوزه تأمین منابع معدنی حیاتی مورد نیاز کشور و همچنین کاهش سطح درآمد دولت از محل حقوق دولتی معادن خواهد شد که این موضوع ارتباط مستقیمی با کشف دخایر بزرگ و ارزشمند معدنی خواهد داشت.

شهیدی، با اشاره به توافقنامه سه جانبه بخش معدن کشور که توسط سازمان‌زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، معاونت معادن و فرآوری مواد وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) به اجرا درآمده، خاطرنشان کرد: این توافقنامه راه مناسبی جهت ایجاد تحول و شفافیت در حوزه اکتشاف و معدنکاری کشور بوده که در صورت بهبود وضعیت پشتیبانی و تأمین منابع مالی نظام برنامه‌ریزی کشور و استفاده مناسب از ظرفیت‌های فنی-تخصصی مجموعه‌های دانش‌بنیان، دانشگاه‌ها و مهندسان مشاور با محوریت سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور می‌توان شاهد تحول و بهبود وضعیت در حوزه تولید اطلاعات پایه مناسب و مورد نیاز فعالیت‌های معدنکاری، عمرانی و زیرساختی در کشور باشیم.

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور تصریح کرد: با توجه به خاستگاه ۷ درصدی ذخایرمعدنی جهان در جمهوری اسلامی ایران، تغییر نگاه دولتمردان و برنامه‌ریزان به مقوله اکتشافات حاکمیتی و افزایش سرمایه‌گذاری دولت در این حوزه جهت توسعه مناسب بخش معدن و همچنین افزایش سطح درآمدی دولت ضروری خواهد بود.

بر اساس این گزارش، میزان سرمایه‌گذاری دولت در حوزه اکتشاف حاکمیتی و تولید اطلاعات پایه در مقایسه با نیاز کشور به کشف ذخایرمعدنی جدید و مناسب، طی سال‌های برنامه ششم توسعه رقمی در حدود ۸۰۰ میلیارد تومان طی ۶ سال اخیر بوده که این میزان سرمایه‌گذاری تکافوی اجرا عملیات اکتشافی به ویژه در حوزه اکتشافات عمیق، تعامل مستمر با جامعه دانش‌بنیان و مهندسان مشاور فعال در این زمینه را نمی‌دهد و مانع اجرای برنامه‌های مؤثر در این حوزه شده که امید است با تغییر نگرش تصمیم‌گیران حوزه برنامه‌ریزی و توسعه کشور، راه مناسبی برای اجرای این فعالیت‌ها گشوده شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

گفت‌وگو

پربازدیدهای معدن

یادداشت

تازه‌ترین‌ها معدن

ویدیوی صفحه

دیدگاه