گوشت قرمز

علی اصغر ملکی، رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی‌ گفت: دام زنده دلیل قیمت بالای گوشت قرمز است. قیمت دام زنده تاثیر مستقیم بر قیمت گوشت عرضه شده در خرده فروشی‌ها دارد. از طرفی قیمت دام زنده به سبب بهای نهاده‌های دامی بالاست.

به گزارش خبرنگار ایراسین، مشاهدات میدانی از فروشگاه‌های پروتئینی سطح شهر از فروش هر کیلوگرم گوشت گوسفندی حوالی ۵۶۰ هزار تومان و گوشت گوساله حدود ۵۵۰ هزار تومان حکایت می‌کند. اکنون هر کیلوگرم گوسفندی خورشتی بی استخوان بدون دنبه و با دنبه به ترتیب حدود ۵۶۰ و ۵۱۰ هزار تومان، ماهیچه گوسفندی ۵۰۰ هزار تومان، ران گوسفندی پاک کرده با استخوان ۴۹۵ هزار تومان، سردست گوسفندی بدون ماهیچه ۴۱۰ هزار تومان و گوشت گوسفندی چرخ کرده ۵۰۰ هزار تومان است. البته باتوجه به درجه کیفی گوشت احتمال بالا و پایین بودن چند ده هزار تومانی قیمت گوشت گوسفندی در قصابی‌های سطح شهر وجود دارد. علی اصغر ملکی، رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی درباره علت قیمت بالا گوشت قرمز به خبرنگار ایراسین گفت: دام زنده دلیل گرانی گوشت قرمز است. قیمت هر کیلوگرم دام زنده در بهمن ماه به حوالی ۲۵۰ هزار تومان رسید و قیمت دام زنده تأثیر مستقیم بر قیمت گوشت عرضه شده در خرده فروشی‌ها دارد.

گفت‌وگو با شماری از فعالان این صنف نیز از قیمت بالای دام در کشتارگاه‌ها حکایت می‌کند و طبق گفته آن‌ها نرخ گوشت قرمز براساس عرف بازار دو برابر نرخ دام زنده به علاوه ۱۰ درصد سود قصابی محاسبه می‌شود.

ملکی با اشاره به تأثیر قیمت نهاده دامی بر دام زنده توضیح داد: دلیل گرانی دام زنده قیمت بالای نهاده دامی است و حوالی ۷۵ درصد هزینه دام را نهاده تشکیل می‌دهد.

عملکرد کشتارگاه‌های رسمی کشور در دی ۱۴۰۲ نیز از کاهش عرضه گوشت قرمز حکایت می‌کند و در دی ۱۴۰۲ حدود ۱۸ درصد عرضه گوشت قرمز در کشتارگاه‌های کشور نسبت به ماه مشابه سال گذشته کاهش یافته است.

گوشت وارداتی به داد بازار می‌رسد؟

وزارت جهاد کشاورزی به دنبال قیمت بالای گوشت قرمز و در راستا تثبیت قیمت‌ها در آستانه سال جدید و ماه رمضان اقدام به واردات این کالا کرد. طبق گفته مسئولان این وزارتخانه، بانک مرکزی ارز مورد برای واردات گوشت گرم و منجمد از هشت کشور را تأمین کرده است. درحال حاضر هر کیلوگرم گوشت گوساله منجمد در فروشگاه‌های زنجیره‌ای با بهای ۳۰۵ تا ۳۱۵ هزار تومان به فروش می‌رسد. با این وجود شهروندان از کمبود گوشت تنظیم بازاری به نسبت تقاضا گله دارند و مدعی‌اند ساعت‌ها از روز خود را باید برای انتظار و خرید گوشت دولتی بگذارند.

علیرضا پیمان پاک، قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در این راستا از برنامه‌ریزی‌هایی صورت گرفته برای واردات منظم گوشت قرمز خبر داد تا روزانه ۲۰۰ تا ۲۵۰ تن گوشت گرم گوسفندی و گوساله در کشور توزیع شود و هرگونه کمبودی در بازار داخلی پوشش خواهد یافت.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 2 =