بازار سرمایه؛ مسیر هدایت نقدینگی به تولید
نرگس کاظمی
چهارشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۵ - ۱۲:۳۰

هدایت نقدینگی سرگردان به سمت فعالیت‌های مولد اقتصادی، یکی از مسیرهای مؤثر برای تقویت تولید و مهار تورم است؛ ظرفیتی که به گفته نایب‌رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس، بازار سرمایه می‌تواند با جذب منابع مالی مردم، بخش خصوصی و بنگاه‌های اقتصادی، نقش پررنگ‌تری در تحقق آن ایفا کند.

پایگاه تحلیلی خبری ایراسین؛ فریدون همتی، نایب‌رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی،در ارزیابی نقش بازار سرمایه در تأمین مالی اقتصاد کشور، گفت: معتقدیم منابع پولی فراوانی در کشور وجود دارد که بخش قابل توجهی از آن در اختیار بخش خصوصی، مردم، بنگاه‌های اقتصادی بزرگ، مجموعه‌های خصولتی و حتی بنگاه‌های دولتی است.

نماینده مردم ایلام، ایوان،مهران،ملکشاهی،سیروان در مجلس افزود: یکی از ظرفیت‌هایی که می‌تواند به کمک تولید و زیرساخت‌های مهم کشور بیاید و نقش مؤثری در تأمین مالی اقتصاد ایفا کند، بازار سرمایه است؛ با این حال، به نظر می‌رسد هنوز نتوانسته‌ایم از تمام ظرفیت‌های موجود در این بخش به‌درستی استفاده کنیم.

همتی با اشاره به امکان جذب سرمایه‌های خارجی از طریق بازار سرمایه، اظهار کرد: بازار سرمایه حتی می‌تواند زمینه ورود سرمایه‌گذاران خارجی را نیز فراهم کند تا سرمایه‌گذاران از خارج کشور بتوانند سهام کارخانه‌ها و بخش‌های مختلف اقتصادی را خریداری کنند و منابع حاصل از آن به سمت سرمایه‌گذاری و ایجاد ظرفیت‌های جدید تولیدی هدایت شود.

نایب‌رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با تأکید بر نقش این چرخه در کنترل تورم، تصریح کرد: یکی از وظایف و اولویت‌های ما باید کنترل و مهار تورم باشد، اما کنترل تورم با دستور و بخشنامه امکان‌پذیر نیست؛ بلکه این هدف از مسیر تولید، سرمایه‌گذاری و جمع‌آوری نقدینگی محقق می‌شود.

وی با تشبیه نقدینگی سرگردان به سیل، ادامه داد: نقدینگی مانند سیلی است که اگر به هر یک از بازارهای مختلف اقتصادی وارد شود، می‌تواند آثار مخربی بر جای بگذارد و آسیب‌های آن را مردم، جامعه و اقتصاد کلان کشور متحمل شوند. بنابراین، اگر بتوانیم از سازوکار بازار سرمایه برای هدایت منابع بخش خصوصی، مردم و نقدینگی موجود در جامعه استفاده کنیم و با ایجاد جذابیت در بازار سرمایه و بخش تولید، زمینه سرمایه‌گذاری را فراهم آوریم، این منابع به سمت فعالیت‌های مولد اقتصادی حرکت خواهند کرد.

همتی با بیان اینکه تقویت تولید آثار گسترده‌ای بر شاخص‌های اقتصادی کشور دارد، خاطرنشان کرد: با شکل‌گیری تولید، از یک سو نیازهای داخلی تأمین می‌شود و از سوی دیگر، صادرات نیز می‌تواند جان تازه‌ای بگیرد و ارز مورد نیاز کشور برای تأمین سایر نیازها فراهم شود. همچنین اشتغال در جامعه افزایش می‌یابد و کشور در مسیر دستیابی به اشتغال کامل قرار می‌گیرد؛ مجموعه این عوامل نیز به‌صورت طبیعی به کنترل و مهار تورم کمک می‌کند.

وی با تأکید بر ضرورت بهره‌گیری از تجربه‌های موفق جهانی در زمینه تأمین مالی اقتصاد، گفت: باید از سازوکارهای متنوعی که در دنیا تجربه شده و در صورت اجرای صحیح نتایج موفقی به همراه داشته‌اند، به‌عنوان ابزارهای مکمل یکدیگر استفاده کنیم.

این نماینده مجلس با اشاره به تقسیم نقش دولت و بازار سرمایه در تأمین مالی اقتصاد، افزود: دولت وظیفه فراهم کردن زیرساخت‌ها را بر عهده دارد و می‌تواند از طریق سازوکارهایی، زمینه ایجاد و تکمیل زیرساخت‌های مورد نیاز کشور را فراهم کند. در مقابل، بازار سرمایه نیز می‌تواند تأمین نقدینگی مورد نیاز بخش‌های تولیدی را بر عهده بگیرد و در این مسیر نقش‌آفرینی کند.

همتی تأکید کرد: این دو ظرفیت می‌توانند به‌عنوان مکمل یکدیگر، گام‌های امیدبخشی در کشور بردارند و در سطح استان‌ها و جامعه، آثار مثبتی در ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بر جای بگذارند و شاخص‌های کشور را در مسیر مثبت و رو به رشد قرار دهند.

منبع:خانه ملت

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

گفت‌وگو

پربازدیدهای اقتصاد

یادداشت

تازه‌ترین‌ها اقتصاد

ویدیوی صفحه

دیدگاه