افزایش احتمال رشد نرخ بهره، فلز زرد را عقب راند؛

قیمت طلای جهانی در مسیر اصلاح سنگین

قیمت طلای جهانی در مسیر اصلاح سنگین
نرگس کاظمی
دوشنبه ۹ شهریور ۱۴۰۵ - ۱۴:۲۰

بازار طلای جهانی در آخرین روزهای ماه اوت زیر فشار موضع انقباضی رئیس فدرال رزرو و افزایش احتمال رشد نرخ‌های بهره قرار گرفت؛ موضوعی که هم‌زمان با تشدید تنش‌های خاورمیانه و نگرانی از افزایش تورم، فلز زرد را از اوج‌های اخیر عقب راند. با این حال، طلا همچنان در مسیر ثبت بهترین عملکرد ماهانه خود از ابتدای سال قرار دارد و نگاه معامله‌گران اکنون به داده‌های بازار کار آمریکا دوخته شده است.

پایگاه تحلیلی خبری ایراسین؛ قیمت طلا در معاملات روز دوشنبه کاهش یافت؛ زیرا ازسرگیری حملات و تشدید تنش‌ها در خاورمیانه نگرانی‌ها درباره افزایش تورم را تقویت کرد و پس از اظهارات انقباضی رئیس فدرال رزرو، احتمال افزایش بیشتر نرخ بهره آمریکا را بالا برد. با این حال، فلز زرد همچنان در مسیر ثبت بزرگ‌ترین رشد ماهانه خود از ماه ژانویه قرار دارد.

بهای هر اونس طلای نقدی تا ساعت ۰۸:۳۵ به وقت گرینویچ با کاهش ۰.۴ درصدی به ۴ هزار و ۴۳۶ دلار و ۴ سنت رسید. طلا پیش از آن نیز پایین‌ترین سطح خود از ۱۹ اوت را لمس کرده بود. قراردادهای آتی طلای آمریکا برای تحویل در دسامبر نیز یک درصد افت کرد و به ۴ هزار و ۴۸۶ دلار و ۴۰ سنت رسید.

اظهارات انقباضی فدرال رزرو طلا را عقب راند

ریکاردو اوانجلیستا، تحلیلگر ارشد مؤسسه ActivTrades، در این باره گفت: «طلا همچنان تحت فشار اظهارات انقباضی کوین وارش در روز جمعه قرار دارد، در حالی که تشدید دوباره تنش‌ها میان آمریکا و ایران نیز نگرانی‌ها درباره تورم را افزایش داده و انتظار برای افزایش نرخ بهره فدرال رزرو پیش از پایان سال را تقویت کرده است.»

طلا روز جمعه بیش از ۳ درصد سقوط کرد و بزرگ‌ترین افت روزانه خود از ۱۰ ژوئن را به ثبت رساند. این کاهش پس از آن رخ داد که کوین وارش، رئیس فدرال رزرو آمریکا، در سمپوزیوم جکسون هول اعلام کرد در صورتی که سیاست‌گذاران نسبت به بازگشت تورم به هدف ۲ درصدی اطمینان نداشته باشند، بانک مرکزی آمریکا همچنان «کارهایی برای انجام دادن» خواهد داشت.

پس از این اظهارات، معامله‌گران احتمال افزایش نرخ بهره در نشست ماه سپتامبر را به حدود ۶۰ درصد افزایش دادند؛ در حالی که پیش از سخنان وارش، این احتمال حدود ۳۶ درصد برآورد می‌شد. افزایش نرخ بهره معمولاً به زیان طلا تمام می‌شود، زیرا هزینه فرصت نگهداری دارایی‌های بدون بازده مانند طلا را افزایش می‌دهد.

طلای جهانی همچنان در مسیر رشد ۱۰ درصدی

با وجود افت معاملات اخیر، قیمت طلا از ابتدای ماه اوت تاکنون بیش از ۱۰ درصد افزایش یافته و در مسیر ثبت بهترین عملکرد ماهانه خود از ژانویه قرار دارد. طلا هفته گذشته تا سطح ۴ هزار و ۶۹۶ دلار و ۱۸ سنت به ازای هر اونس صعود کرد که بالاترین سطح آن در بیش از سه ماه گذشته بود. این رشد پس از اعلام وزارت خزانه‌داری آمریکا مبنی بر دو برابر کردن برنامه بازخرید اوراق قرضه بلندمدت و افزایش حمایت از نقدشوندگی بازار شدت گرفت؛ اقدامی که نگرانی‌ها درباره کاهش ارزش دلار و سیاست‌های مرتبط با بدهی عظیم دولت آمریکا را افزایش داد.

اوانجلیستا معتقد است بازگشت قیمت طلا به بالای سطح ۴ هزار و ۶۰۰ دلار احتمالاً نیازمند انتشار گزارشی ضعیف از بازار کار آمریکا و کاهش تنش‌ها در منطقه خلیج فارس است؛ شرایطی که می‌تواند بازده اوراق خزانه‌داری و ارزش دلار آمریکا را کاهش دهد و از قیمت طلا حمایت کند.

در همین راستا، بازارها در روزهای آینده گزارش اشتغال بخش خصوصی آمریکا از سوی ADP و همچنین آمار مهم اشتغال بخش غیرکشاورزی این کشور را با دقت دنبال خواهند کرد؛ داده‌هایی که می‌توانند مسیر بعدی سیاست پولی فدرال رزرو و بازار طلا را تحت تأثیر قرار دهند.

تنش‌های ژئوپلیتیکی در خاورمیانه نیز به یکی از عوامل مهم اثرگذار بر بازارهای جهانی تبدیل شده است. قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه نزدیک به ۲ درصد افزایش یافت. افزایش قیمت نفت و نگرانی از اختلال در جریان انرژی، می‌تواند فشارهای تورمی را تشدید کند؛ موضوعی که در شرایط فعلی، انتظارات برای اتخاذ سیاست‌های پولی انقباضی‌تر از سوی فدرال رزرو را افزایش داده و به فشار بر بازار طلا منجر شده است.

نقره صعود کرد؛ پلاتین و پالادیوم عقب نشستند

در بازار سایر فلزات گران‌بها، قیمت نقدی نقره با رشد یک درصدی به ۶۶ دلار و ۹۹ سنت در هر اونس رسید. نقره در مجموع ماه جاری بیش از ۱۶ درصد رشد کرده و پس از رسیدن به بالاترین سطح خود از اواسط ژوئن در روز جمعه، همچنان عملکرد قدرتمندی را ثبت کرده است.

در مقابل، پلاتین با کاهش ۱.۱ درصدی به یک هزار و ۷۹۹ دلار و ۸۹ سنت رسید و قیمت پالادیوم نیز ۱.۳ درصد کاهش یافت و در سطح یک هزار و ۴۰۳ دلار و ۹۲ سنت معامله شد. با وجود کاهش معاملات روز دوشنبه، هر دو فلز در مسیر ثبت بزرگ‌ترین رشد ماهانه خود از ماه دسامبر قرار دارند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

گفت‌وگو

پربازدیدهای اقتصاد

یادداشت

تازه‌ترین‌ها اقتصاد

ویدیوی صفحه

دیدگاه