رئیس مرکز ملی خشکسالی سازمان هواشناسی مطرح کرد؛

علم، شرط موفقیت بارورسازی

شرایط آبی کشور شوخی بردار نیست
علم، شرط موفقیت بارورسازی
سمانه رمضانی
پنجشنبه ۴ دی ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۸

رئیس مرکز ملی خشکسالی سازمان هواشناسی گفت: شرایط آبی کشور شوخی بردار نیست و باید نگاه بسیار جدی در این زمینه داشته باشیم.

به گزارش ایراسین، احد وظیفه، رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور در نشست علمی بارورسازی ابرها از خیال تا واقعیت، اظهار کرد: نیاز است تا در حوزه آب کشور به خصوص بارورسازی ابرها، بخش پژوهش و تحقیقات توانمندتر عمل کرده و با انجام آزمایش‌های علمی بهترین و درست ترین مسیر را انتخاب کنیم.

وی افزود: پژوهش باید مبنای کار قرار بگیرد و با استفاده از این اصل کلیدی می‌توانیم نشان دهیم، هزینه‌ای که صرف اجرای این پروژه‌ها می‌شود، درست است یا خیر؟

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور با اشاره به نبود مستندات کافی برای اعلام میزان اثربخشی اجرای عملیات بارورسازی ابرها ادامه داد: اینکه بگوییم اجرای این عملیات بین ۵ تا ۲۰ درصد موجب افزایش میزان بارش می‌شود نیازمند انجام آزمایشاتی مناسب در مناطق شاهد و هدف است که متأسفانه هنوز این آزمایش‌ها به صورت کافی در کشور ما اجرایی نشده است.

وظیفه با مورد توجه قراردادن اثرات زیست محیطی انجام این پروژه گفت: چون میزان مواد مورد استفاده در بارورسازی ابرها بسیار ناچیز است تأثیر زیست محیطی مخربی را نمی‌توان انتظار داشت و با بررسی‌های به عمل آمده نگرانی در این زمینه وجود ندارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha