مدیرعامل گروه صنعتی چدن‌سازان در گفت‌وگو با ایراسین؛

غلتک ایرانیِ؛ محصول جهش دانش‌بنیان

غلتک ایرانیِ؛ محصول جهش دانش‌بنیان
سمانه رمضانی
جمعه ۳۰ آبان ۱۴۰۴ - ۱۷:۵۷

داوود صافی دستجردی، مدیرعامل گروه صنعتی چدن‌سازان، می‌گوید: «با بیش از چهار دهه تجربه در صنعت ریخته‌گری و سه دهه تمرکز بر تولید غلتک، چدن‌سازان اکنون تمامی سگمنت‌های بازار غلتک‌های فولادی را پوشش می‌دهد و به یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان خاورمیانه تبدیل شده است.» وی تأکید می‌کند که با ترکیب دانش فنی خارجی و توان داخلی، این مجموعه در لبه نوآوری تولید غلتک باقی مانده و پروژه‌های ملی نورد گرم را نیز تأمین می‌کند.

به گزارش خبرنگار ایراسین، داوود صافی دستجردی، مدیرعامل گروه صنعتی چدن‌سازان در گفت‌وگو با خبرنگار ایراسین در حاشیه نمایشگاه متافو ۴۰۴ با بیان اینکه این مجموعه سال گذشته از سوی معاونت فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری به‌عنوان یکی از ۱۴ غزال دانش‌بنیان کشور شناخته شد، اظهار کرد: چدن‌سازان همواره تلاش کرده مسیر نوآوری و به‌روز بودن تکنولوژی را استمرار دهد.

وی افزود: شرکت چدن‌سازان بیش از ۴۳ سال است که در صنعت ریخته‌گری فعال است و با توجه به نیاز صنعت فولاد کشور، بیش از ۳۰ سال به‌طور متمرکز در حوزه تولید غلتک فعالیت می‌کند.

غلتک؛ حلقه کلیدی تبدیل فولاد خام به محصول نهایی

مدیرعامل گروه صنعتی چدن‌سازان با تشریح نقش حیاتی غلتک‌ها در فرایند تولید فولاد گفت: چه فولاد خام به‌صورت شمش و اسلب باشد و چه محصول نهایی شامل مقاطع عریض یا طویل، نقطه تبدیل و شکل‌دهی همه این محصولات از مسیر غللتک می‌گذرد.

صافی دستجردی با بیان اینکه این مجموعه در آغاز مسیر با حمایت یکی از بزرگ‌ترین مجتمع‌های فولادی کشور یعنی ذوب‌آهن – مادر صنعت فولاد ایران – وارد تولید غلتک‌های مقاطع طویل شد، اظهار کرد: پس از موفقیت در این حوزه، با حمایت جدی فولاد مبارکه توانستیم وارد تولید غلتک‌های ورق فولادی شویم و اعتماد این شرکت موجب شد دانش فنی این بخش را به‌طور کامل در داخل بومی‌سازی کنیم.

پوشش کامل سگمنت بازار

وی با تأکید بر اینکه امروز تمامی سگمنت‌های بازار غلتک‌های فولادی ریختگری توسط چدن‌سازان پوشش داده می‌شود، گفت: اکنون یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان غلتک صنعت نورد در خاورمیانه هستیم و با رزومه‌ای که در فولاد مبارکه کسب شده، فعالیت بین‌المللی ما گسترش یافته است.

مدیرعامل گروه صنعتی چدن‌سازان ادامه داد: اکنون با کشورهای متعدد شرق آسیا همکاری داریم؛ از بزرگ‌ترین نوردکاران هند تا کشورهای همسایه شمالی از جمله روسیه. در اروپا نیز با وجود پیچیدگی‌های ناشی از تحریم‌های اخیر، همچنان ارتباط و صادرات برقرار است.

اعتماد فولادمبارکه، سکوی صادرات جهانی چدن‌سازان

صافی دستجردی افزود: اعتماد فولاد مبارکه به محصولات چدن‌سازان موجب شد بتوانیم بر پایه این رفرنس معتبر، در بازار اروپا نیز صادرات داشته باشیم. از سوی دیگر، صادرات به اروپا و شرق آسیا این پیام را برای تولیدکنندگان داخلی به همراه دارد که وقتی محصول چدن‌سازان در بزرگ‌ترین فولادسازی‌های هند، روسیه و اروپا مصرف می‌شود، یعنی استانداردهای کیفی لازم را دارد؛ مسیری که به گفته او یک چرخه دوسویه و تقویت‌کننده در حوزه صادرات ایجاد کرده است.

چدن‌سازان؛ پیشتاز تولید غلتک با دانش نوین

صافی دستجردی با اشاره به دو مگاپروژه مهم نورد گرم کشور گفت: پروژه نورد گرم ۲ فولاد مبارکه، که یک افتخار ملی است و توسعه نورد گرم در مجموعه گل‌گهر کرمان در حال اجراست. با توجه به تجربه و رزومه بین‌المللی چدن‌سازان، اعتماد ایجاد شده این امکان را فراهم کرده که غلتک‌های ریخته‌گری مورد نیاز برای این پروژه‌ها را تأمین کنیم.

وی افزود: رابطه‌ای بلندمدت و مستمر با مشتریان اصلی از جمله فولادسازان بزرگ کشور داریم و در قالب کمیته‌های تخصصی غلتک، فرایند توسعه و ارتقای گریدهای تولیدی را پیش می‌بریم. هر خط نورد با توجه به ویژگی‌های محصول ورودی و شرایط اختصاصی خود، نیازهای ویژه‌ای دارد که ما آن‌ها را به‌طور مستقل بررسی و اجرا می‌کنیم.

مدیرعامل چدن‌سازان ادامه داد: همان‌طور که در مجتمع آهن و فولاد صبا با ارائه گریدهای جدید، راندمان تولید، کیفیت و کاهش توقفات خط را بهبود دادیم، در فولاد مبارکه نیز مسیر مشابهی دنبال می‌شود. وی ابراز امیدواری کرد که در نورد گرم ۲ مبارکه نیز بتوانند در ارتقای کیفیت محصولات نقش‌آفرین باشند.

صافی دستجردی همچنین به بهره‌گیری از دانش متخصصان خارجی اشاره کرد: در گذشته به‌صورت پاره‌وقت از مشاوران خارجی استفاده می‌شد، اما اکنون بیش از یک سال است که یکی از متخصصان تراز اول دنیا در حوزه غلتک، با سابقه فعالیت در یکی از بزرگ‌ترین غلتک‌سازهای جهان، به‌صورت تمام‌وقت در کارخانه اصفهان حضور دارد. ترکیب دانش فنی خارجی، توان بومی و نیروی متخصص داخلی مسیر رشد چدن‌سازان را هموار کرده و این مجموعه باید همواره در لبه دانش تولید غلتک باقی بماند.

تولید سبز و اقتصاد چرخشی با اتکا به مواد مصرف‌شده

وی در پاسخ به پرسشی درباره نقش غلتک‌ها در اقتصاد چرخشی و کاهش اثرات زیست‌محیطی توضیح داد: در جهان ترم Green Roll مطرح شده و چدن‌سازان نیز تلاش کرده الزامات تولید سبز را رعایت کند. بیش از ۹۰ درصد مواد اولیه مصرفی این مجموعه از غلتک‌های آف‌یوژ و مصرف‌شده مشتریان تأمین می‌شود و مابقی نیز از قراضه تهیه می‌گردد؛ بنابراین هیچ ماده اولیه دست‌اولی در تولید و ریخته‌گری استفاده نمی‌شود.

مدیرعامل گروه صنعتی چدن‌سازان ادامه داد: در حوزه انرژی نیز بیش از میزان مصرف برق چدن‌سازان، نیروگاه خورشیدی در مدار داریم. اکنون ۱۱ مگاوات نیروگاه خورشیدی فعال است و ۸ مگاوات دیگر نیز در حال توسعه قرار دارد.

به‌کارگیری نسل جدید کوره‌های عملیات حرارتی

صافی دستجردی با اشاره به اهمیت عملیات حرارتی در کیفیت غلتک‌ها اظهار کرد: طی سال‌های اخیر با همکاری یک غلتک‌ساز اروپای شرقی، تکنولوژی نسل جدید کوره‌های عملیات حرارتی خریداری و سپس با توان متخصصان داخلی بومی‌سازی شد. این کوره‌ها علاوه‌بر رعایت ملاحظات زیست‌محیطی و مصرف حداقلی انرژی، دقت بسیار بالایی دارند؛ اختلاف دما در آنها مثبت و منفی ۲ درجه است، در حالی که در گذشته اختلاف دمای چند ده درجه‌ای وجود داشت.

وی افزود: کاهش چشمگیر سیکل تولید در این کوره‌ها یکی از مهم‌ترین اتفاقات در ارتقای عملیات حرارتی و به‌تبع آن افزایش کیفیت محصول است.

مدیرعامل گروه صنعتی چدن‌سازان با بیان اینکه مرحله بعدی توسعه، ارتقای ماشین‌کاری و فینیشینگ محصول است، توضیح داد: با وجود دشواری‌های واردات ماشین‌آلات و اینکه بیش از دو سال است تخصیص ارز برای تجهیزات تولیدی انجام نشده، چدن‌سازان تلاش می‌کند از محل صادرات، پروژه ارتقای صنعت ماشین‌کاری را نیز پیش ببرد. به گفته وی، این بخش نقش مهمی در کیفیت نهایی محصول خواهد داشت.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

گفت‌وگو

پربازدیدهای فولاد

یادداشت

تازه‌ترین‌ها فولاد

ویدیوی صفحه

دیدگاه