• ۸ ساعت قبل
  • کد خبر: 77295
  • زمان مطالعه: ۲ دقیقه
مگامدول هرمز

فولاد مبارکه با سرمایه‌گذاری در احداث مگا مدول احیای مستقیم ستاره سیمین هرمز در منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس، گام بزرگی برای تکمیل زنجیره تولید فولاد کشور برداشته است؛ طرحی با ظرفیت ۱.۷۲ میلیون تن آهن اسفنجی که با پیشرفت فیزیکی بیش از ۵۷ درصدی، نویدبخش رونق اقتصادی، افزایش تولید ملی و حضور پررنگ‌تر ایران در بازار جهانی فولاد است.

به گزارش خبرنگار ایراسین، گروه فولاد مبارکه با هدف تکمیل زنجیره بالادستی و افزایش ظرفیت تولید آهن اسفنجی، در پروژه احداث مگا مدول احیای مستقیم به روش پرد در شرکت ستاره سیمین هرمز سهامدار عمده شده است. این طرح که در منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس اجرا می‌شود، ظرفیت تولید ۱.۷۲ میلیون تن آهن اسفنجی را دارد و با پیشرفت فیزیکی بیش از ۵۷ درصدی، به عنوان یکی از مهم‌ترین سرمایه‌گذاری‌های صنعتی کشور در جنوب ایران شناخته می‌شود.

ظرفیت تولید و اهداف کلان پروژه

طرح احداث واحد آهن اسفنجی ستاره سیمین هرمز به ظرفیت ۱.۷۲ میلیون تن طراحی شده و محصولات آن شامل آهن اسفنجی داغ، آهن اسفنجی سرد و بریکت گرم خواهد بود. این پروژه بخشی از راهبرد کلان فولاد مبارکه برای تولید ۱۰ میلیون تن فولاد در منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس است و قرار است سالانه ۱.۷۲ میلیون تن آهن اسفنجی به بازار عرضه کند. با این میزان تولید حدود سه میلیون تن از ظرفیت کل فولاد منطقه به‌طور مستقیم به کمک این واحد تأمین خواهد شد.

مگامدول هرمز سکوی جهش تازه فولاد در بازارهای جهانی

دستاوردهای اقتصادی و مزایای ملی

سرمایه‌گذاری در این پروژه علاوه بر ارتقای توان تولید فولاد کشور، مزایای اقتصادی قابل‌توجهی در پی دارد. بودجه پیش‌بینی‌شده طرح شامل بیش از ۶۸ میلیون یورو منابع ارزی و ۲۷ هزار میلیارد ریال منابع ریالی است که نشان از اهمیت و مقیاس بزرگ این پروژه دارد.

نرخ بازده داخلی (IRR) طرح بیش از ۴۲ درصد برآورد شده که توجیه‌پذیری اقتصادی بالای آن را تأیید می‌کند. همچنین تکمیل این واحد صنعتی می‌تواند زمینه اشتغال پایدار، رونق صادرات و کاهش وابستگی کشور به واردات مواد اولیه فولاد را فراهم سازد.

نقش محصولات در توسعه پایدار صنعت فولاد

محصولات حاصل از این طرح تنوع بالایی دارند و هر یک کاربرد ویژه‌ای در صنعت فولاد خواهند داشت. آهن اسفنجی داغ به طور مستقیم در واحدهای فولادسازی استفاده می‌شود و بهره‌وری کوره‌های قوس الکتریکی را بهبود می‌بخشد.

آهن اسفنجی سرد به عنوان ماده اولیه در صنایع داخلی عرضه خواهد شد و بریکت گرم با قابلیت حمل‌ونقل آسان و تراکم بالا گزینه‌ای مطلوب برای صادرات محسوب می‌شود. این تنوع محصولات نه‌تنها بازار داخلی را تأمین می‌کند بلکه امکان توسعه صادرات و حضور پررنگ‌تر ایران در بازارهای جهانی فولاد را فراهم می‌آورد.

مگامدول هرمز سکوی جهش تازه فولاد در بازارهای جهانی

مشارکت و پیشرفت پروژه

اجرای این پروژه توسط کنسرسیوم شرکت‌های مهندسی بین‌المللی فولادتکنیک و MME در حال انجام است. پروژه از شهریور ۱۴۰۱ آغاز شده و طبق برنامه‌ریزی تا شهریور ۱۴۰۵ به بهره‌برداری می‌رسد. تاکنون شاخص‌های کلیدی از جمله پیشرفت مالی ۶۰ درصد و پیشرفت فیزیکی ۵۷.۱۶ درصدی به ثبت رسیده که نشان‌دهنده سرعت مطلوب اجرای طرح است. با تکمیل این واحد، فولاد مبارکه یک گام مهم در توسعه زیرساخت‌های فولادی جنوب کشور و تحقق اهداف کلان صنعتی برخواهد داشت.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =