به گزارش ایراسین به نقل از ایرنا، حسن وحید، معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری اظهار کرد: اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری در وسعت ۱۲۰ میلیون هکتار از تکلیفهای سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در برنامه هفتم پیشرفت برای مهار سیلاب، کنترل فرسایش خاک و جلوگیری از فرونشست زمین است.
وی ادامه داد: میزان فرسایش خاک در ایران در مقایسه با استاندارد جهانی بیشتر است و کاهش ۲۰ درصد آن از تکلیفهای برنامه هفتم پیشرفت است.
وی بیان کرد: ۱۴ میلیون هکتار از اراضی ملی در داخل و ۲۷۰ میلیون هکتار اطراف مرزهای ایران کانون فرسایش بادی و منشأ گرد و غبار است.
معاون سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری با اشاره به برداشتهای بیرویه از سفرههای آب زیرزمینی و کسری مخزن، تصریح کرد: اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری در تقویت سفرههای آب زیرزمینی و کاهش فرونشست زمین مؤثر است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سمنان گفت: حدود یک میلیون و ۳۷۱ هزار و ۶۷۵ هکتار از اراضی استان در ۱۹ منطقه تحت تأثیر کانون بحرانی فرسایش بادی است و ۳۲ منطقه کانون بحرانی فرسایش بادی محسوب میشود.
علیرضا رهایی افزود: حدود ۵۳۵ هزار و ۱۷۳ هکتار از کانون بحرانی فرسایش بادی شناخته شده در استان سالانه معادل ۳۳۰ میلیارد ریال به زیرساختها خسارت میزند.
وی ادامه داد: کانونهای فرسایش بادی سالانه به یکهزار ۵۷۸ کیلومتر جاده اصلی و فرعی و ۲۰۰ کیلومتر راه آهن و ایستگاههای آن در مناطق مختلف استان سمنان خسارت وارد میکند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سمنان گفت: علاوه بر تأثیر یکهفتم جمعیت استان سمنان از پیامدها و آسیبهای پدیده بیابانزایی، ۲۵۰و احد صنعتی، ۳۲ هزار هکتار اراضی کشاورزی و ۱۵۰ هزار هکتار مراتع استان نیز متأثر این پدیده طبیعی و رو به رشد است.
ارسال نظر