به گزارش خبرنگار ایراسین، بیتکوین در جریان معاملات هفته اول ماه جولای به محدوده قیمتی بالاتر از ۱۱۰ هزار دلار رسید و با افزایش عرضه دوباره تا ۱۰۶ هزار دلار عقب نشینی کرد ولی در بیشتر روزهای هفته در سطح قیمتی ۱۰۶ تا ۱۰۸ هزار دلار معامله شد. انتشار دادههای اقتصادی ایالات متحده نوسان سنگینی به قیمت بیتکوین و سایر رمزارزها تحمیل کرد با این وجود دادهها نشان میدهد ورودی نقدینگی جدید به بازار رمزارزها مثبت است و از سایر بازارها مانند طلا پیشی گرفته است. جریان ورود پول به صندوقهای ETF بیت کوین و طلا به قرار زیر است:
با وجود رشد نقدینگی در ETFهای بیتکوین، همچنان سایر رمزارزها از ضعف نقدینگی رنج میبرند. بیتکوین در طول یک سال گذشته بارها سقف تاریخی جدیدی به ثبت رسانده است ولی بسیاری از رمزارزهای معتبر این بازار مانند اتریوم حتی به سقف تاریخی خود نزدیک نشدهاند. با وجود رکوردشکنی بیتکوین در سال ۲۰۲۵ ولی قیمت سایر رمزارزها در ۶ ماه ابتدایی سال میلادی نزدیک به ۵۰ درصد کاهش یافت و حدود ۳۰۰ میلیارد دلار از ارزش بازارشان را از دست دادند. سهم بیتکوین از ارزش بازار رمزارزها به ۶۴ درصد یعنی بیشترین میزان از ژانویه ۲۰۲۵ رسید.
اگرچه شاخصها از ورودی مثبت پول به بازار رمزارزها خبر میدهد ولی در ماههای گذشته قدرت بالای بیتکوین اجازه رشد قیمت به سایر رمزارزها را نداد.
بازار رمزارزها به روایت ریال
قیمت ریالی بیتکوین در صرافیهای داخلی طی معاملات هفته اول ماه جولای به ۱۰ میلیارد و ۱۱ میلیون تومان رسید. این عدد سقف قیمت ریالی بیتکوین است. با این وجود همزمان با کاهش قیمت بیتکوین در بازارهای جهانی قیمت ریالی نیز به کانال ۹ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان عقب نشینی کرد. نوسانات سنگین تتر یکی از دلایل نوسان قیمت ریالی رمز ارزها است. قیمت تتر در طول یک هفته اخیر از کانال ۸۸ هزار تومان تا ۹۳ هزار و ۸۵۰ تومان افزایش یافت و دوباره به کانال ۸۷ هزار تومان برگشت. دو هفته قبل یعنی در هفته پایانی ماه ژوئن قیمت هر تتر در کانال ۸۴ هزار تومان معامله میشد. در صورت افزایش قیمت تتر انتظار میرود روند قیمت رمز ارزها نسبت به ریال تقویت شود.
بازگشت نوبیتکس به بازار رمزارزها
صرافی داخلی نوبیتکس پس از تعطیلی بیش از ۱۰ روزه دوباره به فعالیت خود ادامه داد. این صرافی اواخر خرداد مورد حمله سایبری قرار گرفت و هکرها بیش از ۴۸ میلیون دلار را از کیف پولهای گرم خارج کردند. اگرچه مدیران این صرافی مدعی شدند پول به سرقت رفته نزدیک به ۱۰۰ میلیون دلار است ولی بارها تاکید شد دارایی کاربران در کیف پولهای سرد قرار دارد و به زودی امکان دسترسی به دارایی فراهم میشود. پس از چند روز و با وجود تأخیرهای پیاپی امکان دسترسی به کیف پولها و برداشت و واریز طی روزهای گذشته به روال سابق خود برگشت. پس از این اتفاق سایر صرافیهای ایرانی نیز اعلام کردند دارایی کاربران را به کیف پول سرد خود منتقل کردهاند تا در صورت حملات سایبری دارایی کاربران امن باشد.
ارسال نظر