جعفر محمد نژاد سیگارودی

جعفر محمد نژاد سیگارودی، معاون سرمایه‌گذاری ساتبا در نشست بررسی موضوع ناترازی صنایع در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای واحدهای برتر جشنواره ملّی نشان اقتصاد مقاومتی گفت: ما با همکاری وزارت صمت و دیگر نهادها، در حال رفع گلوگاه‌های مرتبط با واردات تجهیزات، ثبت سفارش و ترخیص در زمینه نیروگاه‌های خورشیدی هستیم. این شرایط برای کشور و صنایع، شرایطی عادی نیست؛ بلکه باید آن را یک هشدار جدی برای گذار به انرژی‌های پایدار تلقی کرد.

به گزارش خبرنگار ایراسین، یکشنبه ۴ خردادماه ۱۴۰۴، نشستی به منظور بررسی موضوع ناترازی صنایع در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای واحدهای برتر جشنواره ملّی نشان اقتصاد مقاومتی با حضور محسن طرزطلب، معاون وزیر و رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق، جعفر محمد نژاد سیگارودی، معاون سرمایه‌گذاری ساتبا و جمعی از فعالان حوزه صنعت برگزار شد.

صنایع پرمصرف ۱ تا ۵ درصد نیاز برق خود را از انرژی تجدیدپذیر تأمین کنند

جعفر محمد نژاد سیگارودی، معاون سرمایه‌گذاری ساتبا در این نشست اظهار داشت: نگاه ما امروز به موضوع انرژی تجدیدپذیر، صرفاً نگاه یک فروشنده نیست؛ بلکه بر اساس الزامات قانونی، تکالیف روشنی بر عهده صاحبان صنایع قرار دارد. مطابق ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان، تمامی صنایع با مصرف بیش از یک مگاوات موظف هستند بین یک تا پنج درصد از برق سالانه مصرفی خود را از منابع تجدیدپذیر تأمین کنند.

دو مدل تأمین برق از انرژی‌های نو

وی افزود: در کنار این الزام قانونی، دو مدل برای تأمین برق از انرژی‌های نو مطرح است. نخست، مدل مرتبط با صنایع بزرگ است؛ صنایعی که با احداث نیروگاه‌های خورشیدی و تزریق برق به شبکه سراسری، می‌توانند به میزان تولید برق خود، در زمان‌های اوج مصرف یا محدودیت، درخواست دریافت برق پایدار داشته باشند. به بیان ساده، اگر صنعتی در طول سال ۱.۳ برابر برق مورد نیاز خود را تولید و به شبکه تزریق کند، در ایامی نظیر تابستان و روزهای اوج بار می‌تواند از وزارت نیرو، برق پایدار مطالبه کند.

محمدنژاد تصریح کرد: در مدل دوم، حتی اگر صنعت بزرگ هم نباشد – مثلاً شهرک‌های صنعتی یا مناطق درگیر با خاموشی – می‌توان با سرمایه‌گذاری در احداث نیروگاه خورشیدی، بخشی از خاموشی‌ها را مدیریت کرد. محاسبات نشان می‌دهد در صنایعی که به صورت ۲۴ ساعته فعالیت دارند، با احداث نیروگاه‌های خورشیدی متناسب با الگوی مصرف، می‌توان به‌طور مؤثری نیاز سالانه را پوشش داد.

صدور مجوز احداث و اتصال نیروگاه‌های خورشیدی صنایع در کمترین زمان

معاون سرمایه‌گذاری ساتبا ادامه داد: نکته مهم اینجاست که موضوع فقط اقتصادی نیست؛ بلکه این تولید انرژی خورشیدی، مبنای درخواست شما برای تأمین برق در شرایط بحرانی و محدودیت خواهد بود. البته در مورد برخی صنایع مانند فولاد، سیمان و حوزه‌های صادرات‌محور، محاسبات اولیه نشان داده‌اند که حتی اگر برق خریداری‌شده در اثر خاموشی تا ۳۰ هزار تومان هم هزینه داشته باشد، با احداث نیروگاه خورشیدی قابل جبران خواهد بود.

او ادامه داد: ما اعلام آمادگی می‌کنیم که اگر مجموعه‌های صنعتی به جمع‌بندی برسند، می‌توانیم در کوتاه‌ترین زمان، مجوزهای لازم برای احداث و اتصال نیروگاه‌های خورشیدی را صادر کنیم. البته موضوع تأمین مالی، امروز دیگر در اختیار وزارت نیرو نیست و لازم است از ظرفیت‌های موجود در وزارت صمت و صندوق‌های سرمایه‌گذاری استفاده شود.

وی در پایان یادآور شد: ما با همکاری وزارت صمت و دیگر نهادها، در حال رفع گلوگاه‌های مرتبط با واردات تجهیزات، ثبت سفارش و ترخیص هستیم. این شرایط برای کشور و صنایع، شرایطی عادی نیست؛ بلکه باید آن را یک هشدار جدی برای گذار به انرژی‌های پایدار تلقی کرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 11 =