به گزارش ایراسین، صنعت ساختمان یکی از محورهای اصلی اقتصاد کشور است. کارشناسان معتقدند اگر صنعت ساختمان در وضعیت مناسبی باشد، بهطور قطع اقتصاد کلان کشور تحت تأثیر قرار خواهد گرفت و به تدریج شاهد بهبود قیمتها و رخت بربستن رکود چند ساله در این بازار خواهیم بود.
صنعت ساختمان نه تنها در ایجاد اشتغال مستقیم نقش دارد، بلکه بر بیش از ۱۵۰ رشته شغلی دیگر تأثیر میگذارد. این صنعت میتواند با جلوگیری از مهاجرت نیروهای کار و افزایش سرمایهگذاری، به بهبود وضعیت اقتصادی کشور کمک کند.
این صنعت مهم کشور، این روزها همچون بسیاری صنایع دیگر از موضوع ناترازی برق رنج میبرد؛ ناترازی که حتی عباس علیآبادی وزیر نیرو از آن به عنوان ابر چالش صنعت کشور یاد میکند و هرچند عنوان کرده که با برنامهریزی انجام شده و برقراری تناسب قطعی برق، محدودیتهای قطعی واحدهای صنعتی را کاهش میدهیم، اما به خوبی میدانیم که قطع شدن برق صنایع مرتبط با این صنعت، بهطور قطع بر روی چرخه تولید مسکن اثر میگذارد.
صنایع فولادی و سیمانی که از صنایع بزرگ کشور در بازار سرمایه نیز به شمار میروند، چهارشنبه گذشته (۲۴ اردیبهشت) پیامک قطع برق در ۱۵ روز آینده را دریافت کردند؛ پیامکی که به معنای توقف کامل کارخانهها برای تولید و تعطیلی نیروی کار به مدت ۲ هفته بود. با این حال، از دیروز (سهشنبه، ۳۰ اردیبهشت) محدودیتها به ۵۰ درصد کاهش پیدا کرد و شرایط تا حدی برای صنایع بزرگ بهتر شد.
در همین زمینه، پژمان جوزی رئیس انجمن صنعت ساختمان با انتقاد از قطعی مکرر برق گفت: حال بخش مسکن خراب است، اما معتقدم این خرابی ربطی به تحریمها و عوامل خارجی ندارد، بلکه بیشتر به مدیریت و تصمیم گیریهای داخلی برمیگردد.
این مقام صنفی با اشاره به افزایش قیمت سیمان، گفت: برای بسیاری از مردم این فقط یک خبر است، اما برای تولید مسکن و مصرفکنندگان، فاجعهای با نتایج زیانبار محسوب میشود.
وی گفت: صنعت ساختمان یک صنعت چند وجهی است، قطع شدن برق صنایع مرتبط با این صنعت، بهطور قطع بر روی چرخه تولید مسکن اثر میگذارد.
جوزی با تاکید بر اینکه من شرایط کنونی را درک میکنم و متوجه هستم که این شرایط محصول سالهای دور تاکنون است، تصریحکرد: در تصمیمگیریها باید شرط عدالت را در نظر داشت.
وی با بیان اینکه دولت بهدرستی برای عبور از مشکلات دست خود را به سمت بخش خصوصی دراز کرده است، خاطرنشان کرد: بخشخصوصی این دست را میفشارد، اما پیمودن این راه ملزوماتی دارد و امیدواریم وزارت نیرو که بخش مهمی از این ملزومات یعنی تأمین انرژی بهعنوان اصلیترین زیر ساخت فعالیتهای تولیدی- صنعتی را بر عهده دارد، سهم عادلانهای برای صنایع در نظر بگیرد.
رئیس انجمن صنعت ساختمان در پایان با تاکید بر اینکه حتماً رفاه مردم مهم و در اولویت است و هدف از توسعه و رشد صنایع هم در گام نخست مردم هستند، گفت: چه خوب که مردم و خانوارها در این راه در حد ممکن صرفهجویی کنند تا با مشارکت هم از این گردنه عبور کنیم و ایران را آنگونه که شایسته است بسازیم.
ارسال نظر