ستار هاشمی

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با حضور در جمع استادان و دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی، بر اهمیت نقش ارتباطات در حل مسائل روز جامعه تأکید کرد و از آمادگی این وزارتخانه برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های دانشگاهی به‌ویژه در حوزه تولید محتوای فاخر خبر داد.

به گزارش ایراسین، سید ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به مناسبت هفته ارتباطات در همایش ارتباطات در تلاقی فرهنگ و فناوری که در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، اظهار کرد: ارتباطات در جهان پرشتاب امروز نه‌تنها مسئله نیست، بلکه عین راه‌حل است. ما آماده‌ایم از ظرفیت دانشگاه‌ها، به‌ویژه دانشگاه علامه طباطبایی، برای حمایت از تولید محتوای فاخر استفاده کنیم.

وی به موضوع پیوند فرهنگ و فناوری در وزارت ارتباطات اشاره و تصریح کرد: این مسیر را متناسب با فرهنگ و تمدن ایران و مبتنی بر ارزش‌ها و باورها ادامه خواهیم داد.

نقش ارتباطات در توسعه انسانی

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این مراسم که با حضور شجاع احمدوند، رئیس دانشگاه علامه، هادی خانیکی، استاد برجسته ارتباطات، و جمعی از اساتید و دانشجویان برگزار شد، با اشاره به تأثیر عمیق ارتباطات بر شئون مختلف زندگی از جمله اقتصاد، فرهنگ، علم و سیاست گفت: اگر کسی به توسعه ارتباطات باور نداشته باشد، شناختی از توسعه انسانی ندارد.

هاشمی، اعتماد را یکی از مهم‌ترین دستاوردهای بشری دانست و افزود: در غیاب روایت‌های شفاف و انتقال اطلاعات، سوءظن و گمانه‌زنی شکل می‌گیرد و این موضوع می‌تواند اعتماد عمومی را که از اساسی‌ترین مؤلفه‌های حکمرانی است، تضعیف کند.

تحول در حکمرانی با قدرت ارتباطات

وی، ارتباطات را ابزاری برای ایجاد همدلی، تفاهم و وفاق دانست و تأکید کرد: ارتباطات، ساختار سلسله‌مراتبی حکمرانی را به ساختاری پاسخگو و مسطح تبدیل می‌کند و این تغییری بنیادین است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به تحول ارتباطات در سال‌های اخیر، گفت: امروز مدل‌های تعاملی جدید و زیرساخت‌های ارتباطی بر پایه زبان شکل گرفته‌اند و هوش مصنوعی نیز که یکی از تحولات بنیادی است، خود مبتنی بر زبان، توسعه یافته است.

هاشمی ادامه داد: یکی از ظرفیت‌های مهم فناوری‌های نوین، استفاده از آن‌ها در مدیریت پیچیدگی‌های زندگی امروز است. به‌طور مثال، در قانون‌گذاری و رفع تعارض قوانین می‌توان از هوش مصنوعی بهره برد؛ موضوعی که در دنیا نیز مورد توجه است.

تنظیم‌گری فناوری؛ ضرورت ورود به عصر جدید

وی همچنین به ضرورت تدوین چارچوب تنظیم‌گری برای فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی پرداخت و گفت: دو رویکرد عمده در جهان وجود دارد؛ رویکرد سخت‌گیرانه و مدل تسهیل‌گر برخی کشورها رویکرد اول را پیش گرفته‌اند و برخی دیگر رویکرد دوم؛ ما نیز باید رویکرد خود را متناسب با شرایط کشور مشخص کنیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به تأثیر فناوری بر بازار کار و اشتغال، گفت: تولید محتوا توسط هوش مصنوعی در حوزه‌هایی مانند مقالات علمی، تصویر، موسیقی و سایر قالب‌ها، هم فرصت‌های شغلی جدید می‌آفریند و هم برخی مشاغل را از چرخه خارج می‌کند؛ بنابراین حضور و تحلیل متخصصان علوم انسانی در این زمینه ضروری است.

هاشمی در پایان با تأکید بر اهمیت روایت و تبدیل آن به محتوای اثربخش گفت: تولید محتوای فاخر از برنامه‌های پیشنهادی من به مجلس شورای اسلامی بوده و در این مسیر، از ظرفیت دانشگاه‌ها و به‌ویژه دانشگاه علامه طباطبایی برای تحقق این هدف بهره خواهیم برد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 7 =