حسن صادقی، معاون فرهنگی ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان اصفهان در گفتوگو با خبرنگار ایراسین با اشاره به بهرهبرداری از فازهای اول و دوم این خانه تاریخی گفت: بخشی از خانه تاریخی امام جمعه به عنوان گنجینهای زنده از تاریخ و فرهنگ اصفهان با مشارکت فولاد مبارکه و خیرین مرمت و بازسازی شد.
خانه تاریخی امام جمعه یادگاری از دوران صفویه- قاجار است که به عنوان یکی از خانههای اعیانی اصفهان در نزدیکی مرقد علامه مجلسی دانشمند بزرگ شیعه بنا شده است.
وجود حیاط مرکزی با حوض فیروزهای، ایوانهای بلند و اتاقهای سهدری با تزئینات گچبری و آینهکاری بخشی از ویژگی های معماری مربوط به بخش های باقی مانده از دوران صفوی این بنای تاریخی است. در دوران قاجار با ساخت زیرزمینهای کاشیکاریشده با نقوش اسلیمی و گلومرغ مساحت این خانه گسترش پیدا کرده است.
فرسودگی ناشی از باران، آفتاب و نفوذ آب در کنار بی توجهی مسئولین در سال های گذشته سبب شده بود تا بخشهایی از سقف و دیوارهای این بنا تخریب شود.
به گفته معاون فرهنگی ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان از سال ۱۴۰۰ عملیات نجاتبخشی این بنای تاریخی در دو فاز آغاز شد. فازهای اول و دوم بازسازی این بنا با هزینهای بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان و در مدت دو سال و نیم انجام شد.
در دو فاز مرمت بخشهای اصلی بنا شامل حیاط مرکزی، زیرزمینهای کاشیکاری شده و اتاقهای بنا در دوطبقه در مساحتی حدود ۷۰۰ متر مربع مرمت شد.
صادقی ادامه داد: فولاد مبارکه با پرداخت ۳ میلیارد تومان در مرمت و بازسازی این بنای ارزشمند تاریخی به عنوان بخشی از گنجینه تاریخی اصفهان مشارکت داشت.
معاون فرهنگی ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان با اشاره به فاز سوم (۲۰۰ تا ۲۵۰ متر مربع) مرمت این خانه تاریخی که به دلیل تخریب گسترده نیازمند تامین اعتبار است، گفت: در صورت تامین اعتبا فاز سوم این بنای تاریخی در آینده نزدیک مرمت و بازسازی می شود.
ارسال نظر