موج گرانی انرژی و غذا در بریتانیا
نرگس کاظمی
دوشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۵ - ۱۷:۲۱

دارن جونز، از مقامات ارشد دولت بریتانیا، هشدار داد پیامدهای بحران جاری خاورمیانه حتی در صورت بازگشایی فوری تنگه هرمز نیز تا ماه‌ها ادامه خواهد داشت و شهروندان این کشور باید انتظار افزایش محسوس قیمت انرژی، مواد غذایی و هزینه سفر را داشته باشند.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری ایراسین به نقل از دیلی میل، دارن جونز، از مقامات ارشد دولت بریتانیا، روز یکشنبه هشدار داد که پیامدهای بحران جاری در خاورمیانه منجر به افزایش قیمت انرژی، مواد غذایی و بلیط سفر برای شهروندان بریتانیایی تا حداقل سال آینده میلادی خواهد شد.

جونز که با شبکه بی‌بی‌سی صحبت می‌کرد، با اشاره به نقش دونالد ترامپ در تشدید تنش‌ها، گفت که حتی اگر تنگه هرمز فوراً بازگشایی شود، اثرات این بحران تا مدت‌ها بر جای خواهد ماند

وی در پاسخ به این سوال که این وضعیت چقدر طول می‌کشد، گفت: «بهترین تخمین ما این است که از لحظه حل بحران، هشت ماه یا بیشتر طول می‌کشد تا اثرات اقتصادی در سیستم دیده شود.» به گفته جونز، مردم افزایش قیمت انرژی، مواد غذایی و بلیط هواپیما را تجربه خواهند کرد.

موج گرانی انرژی و غذا در بریتانیا

در همین حال، آمارهای رسمی نشان می‌دهد که نرخ تورم در بریتانیا در ماه مارس به 3.3 درصد رسیده که بالاترین سطح از دسامبر سال گذشته است. اداره آمار ملی این افزایش را عمدتاً ناشی از جهش 8.7 درصدی قیمت سوخت خودرو نسبت به ماه قبل دانسته است. صندوق بین‌المللی پول نیز هشدار داده که انگلستان در میان کشورهایی خواهد بود که بیشترین ضربه را از این اختلال می‌خورد.

با وجود این هشدارها، مقامات دولتی تأکید کرده‌اند که مردم باید طبق روال عادی خودروهایشان را سوخت‌گیری کنند، سوخت هواپیما همچنان در حال توزیع است و کمبودی در کالاهای اساسی وجود ندارد. کمیته پاسخگویی دولت به بحران خاورمیانه قرار است سه‌شنبه این هفته تشکیل جلسه دهد.


برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

گفت‌وگو

پربازدیدهای اقتصاد

یادداشت

تازه‌ترین‌ها اقتصاد

ویدیوی صفحه

دیدگاه