افق مثبت فولاد سوئد در ۲۰۲۶
نرگس کاظمی
دوشنبه ۱۳ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۶

بر اساس گزارش عملکرد سال ۲۰۲۵، شرکت اس‌اس‌ای‌بی انتظار دارد با رشد تقاضا در بخش‌های انرژی و صنعت، ارسال فولاد در ابتدای سال آینده افزایش یابد.

به گزارش ایراسین، شرکت فولادسازی سوئدی اس‌اس‌ای‌بی (SSAB) اعلام کرد که انتظار دارد حجم ارسال محصولات فولادی در سه‌ماهه نخست سال ۲۰۲۶ نسبت به سه‌ماهه پایانی ۲۰۲۵ افزایش یابد؛ رشدی که به گفته این شرکت، عمدتاً ناشی از تقاضای فصلی خواهد بود. این پیش‌بینی در گزارش عملکرد سال ۲۰۲۵ این شرکت که در تاریخ ۲۸ ژانویه منتشر شد، اعلام شده است.

بر اساس این گزارش، SSAB انتظار دارد ارسال فولادهای ویژه در سه‌ماهه نخست ۲۰۲۶ به‌طور «معنادار» نسبت به فصل قبل افزایش یابد، در حالی که قیمت‌ها در این بخش باثبات باقی خواهد ماند.همچنین پیش‌بینی شده است که ارسال محصولات واحدهای SSAB اروپا و SSAB آمریکا افزایش پیدا کند و قیمت‌ها در این دو بازار اندکی بالاتر باشد. بخش فولادهای ویژه SSAB شامل فولادهای کوئنچ و تمپر شده (Q&T) و فولادهای پیشرفته با استحکام بالا است که کاربرد گسترده‌ای در صنایع انرژی، ماشین‌آلات سنگین و حمل‌ونقل دارند.

SSAB اعلام کرد که در سه‌ماهه نخست ۲۰۲۶، تقاضای قوی به‌ویژه از سوی بخش انرژی‌های تجدیدپذیر در اتحادیه اروپا و همچنین از سوی بخش‌های انتقال انرژی، نفت و گاز در ایالات متحده پیش‌بینی می‌شود. در مقابل، این شرکت تقاضا از بخش ساخت‌وساز را ضعیف ارزیابی کرده و نسبت به عدم قطعیت در تقاضای صنعت خودروسازی نیز هشدار داده است.

ثبات تولید فولاد خام در پایان ۲۰۲۵

طبق گزارش عملکرد SSAB، تولید فولاد خام در سه‌ماهه چهارم ۲۰۲۵ از نظر سالانه و فصلی نسبتاً ثابت بوده و در سطح ۱.۸ میلیون تن متریک قرار داشته است. در مجموع، تولید فولاد خام SSAB در کل سال ۲۰۲۵ به ۷.۵۴ میلیون تن رسید، در حالی که این رقم در سال ۲۰۲۴ حدود ۷.۳۵ میلیون تن بود.

ارسال فولاد SSAB در سه‌ماهه چهارم ۲۰۲۵ حدود ۴ درصد افزایش سالانه داشته و ۲.۶۸ درصد افزایش نسبت به ماه قبل و در مجموع به ۱.۵۱ میلیون تن رسید. SSAB اعلام کرد که فولادهای ویژه تحت تأثیر نوسانات ناشی از تعرفه‌ها و موانع تجاری قرار گرفتند، اما در عین حال سطح فعالیت در بازار اروپا بهبود یافت. در کل سال ۲۰۲۵، حجم ارسال فولاد SSAB به ۶.۳۶ میلیون تن رسید که در مقایسه با ۶.۱۳ میلیون تن در سال ۲۰۲۴ افزایش نشان می‌دهد.

تداوم سرمایه‌گذاری در فولاد سبز

SSAB تأکید کرد که برنامه گذار به تولید فولاد سبز در سال ۲۰۲۵ ادامه یافته و تمامی سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده طبق برنامه اجرایی شده‌اند. در این راستا: ساخت یک کوره قوس الکتریکی جدید در کارخانه فولاد اوکسلوسوند در حال انجام است. همچنین ساخت یک مینی‌میل با بهره‌وری بالا در کارخانه فولاد لولئو از تابستان ۲۰۲۵ آغاز شده و شروع تولید آن برای پایان سال ۲۰۲۹ برنامه‌ریزی شده است.

SSAB هشدار داد که اجرای موفق برنامه تحول این شرکت به فراهم شدن به‌موقع زیرساخت‌های لازم، به‌ویژه تأمین برق، وابسته است. در حال حاضر، اعتراض‌ها و دعاوی حقوقی مرتبط با خط انتقال برق به کارخانه اوکسلوسوند همچنان در جریان است.

این شرکت افزود: «فرآیند گذار شامل تعطیلی کوره‌های بلند و کارخانه کک‌سازی فعلی خواهد بود، اما در عین حال، بخش عمده‌ای از فعالیت‌های اوکسلوسوند، از جمله نورد پیشرفته و خطوط منحصربه‌فرد تولید فولادهای با استحکام بالا، بدون تغییر ادامه خواهد یافت.»

بر اساس ارزیابی مؤسسه پلتس (وابسته به اس‌اندپی گلوبال انرژی)، قیمت ورق گرم کربن‌محاسبه‌شده شمال‌غرب اروپا: ۷۰۵ یورو به‌ازای هر تن (تحویل درب کارخانه منطقه روهر) بدون تغییر روزانه، قیمت ورق گرم در شمال اروپا: ۶۴۰ یورو به‌ازای هر تن، قیمت ورق گرم در جنوب اروپا: ۶۳۰ یورو به‌ازای هر تن (تحویل درب کارخانه ایتالیا) هر دو قیمت نیز نسبت به روز قبل ثابت گزارش شده‌اند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

گفت‌وگو

پربازدیدهای فولاد

یادداشت

تازه‌ترین‌ها فولاد

ویدیوی صفحه

دیدگاه