• ۶ ساعت قبل
  • کد خبر: 77726
  • زمان مطالعه: ۲ دقیقه
لوله

قیمت لوله‌های نفتی (OCTG) در بازار آمریکای شمالی طی ماه سپتامبر بدون تغییر در سطح ۲۱۹۱ دلار در هر تن باقی ماند؛ در حالی‌که افت بهای نفت خام و تقاضای ضعیف اروپایی، بازار لوله‌های فولادی ترکیه را تحت فشار قرار داد و نرخ صادراتی آن را ۱۸ دلار پایین آورد. هم‌زمان توقف کاهش تعداد دکل‌های حفاری در آمریکا و اعلام طرح ۵۰ میلیارد دلاری شرکت‌های انرژی برای توسعه خطوط لوله نشانه‌هایی از بازگشت تدریجی رونق به صنعت نفت و گاز این کشور است.

به گزارش خبرنگار ایراسین قیمت‌ها در بازار لوله‌های نفتی (OCTG) آمریکای شمالی طی سپتامبر ثابت ماند و به‌طور متوسط در سطح ۲۱۹۱ دلار به‌ازای هر تن (بر اساس شرایط FOB) قرار گرفت. این در حالی است که هم‌زمان، بازار نفت ایالات متحده با شرایط نامطلوب روبه‌رو شد و نرخ نفت خام WTI پس از افت ۷.۸ درصدی در اوت، در سپتامبر نیز ۲.۲ درصد دیگر کاهش یافت و به ۶۲.۵ دلار در هر بشکه رسید.

در همین ماه، بازار لوله‌های جوش‌دار در ترکیه با فشار تقاضای ضعیف از سوی اتحادیه اروپا و پایان سهمیه صادراتی اکتبر روبه‌رو شد. طبق اعلام مؤسسه کالانیش، قیمت این محصول در ترکیه نیز با کاهش ۱۸ دلاری در سپتامبر به ۵۷۵ دلار در هر تن (FOB ترکیه) رسید؛ این کاهش در حالی رخ داد که هزینه‌های تولید تا پایان ماه افزایش یافته بود. روند نزولی قیمت‌ها کاملاً با افت قیمت ورق گرم (HRC) در ترکیه هماهنگ بود، جایی‌که میانگین نرخ آن نیز ۷ دلار کاهش یافت و به ۵۳۷ دلار در هر تن رسید.

بازار جهانی لوله نفتی میان رکود و امید

در ایالات متحده، علیرغم رکود در بخش انرژی، داده‌های شرکت «بیکر هیوز» نشانه‌های مثبتی را در صنعت نفت و گاز نشان می‌دهند. روند کاهش تعداد دکل‌های فعال حفاری در آمریکا متوقف شد و در سپتامبر با رشد ۱۳ واحدی، شمار کل دکل‌ها به ۵۴۹ رسید. این چرخش می‌تواند در آینده نزدیک از تقاضا برای لوله‌های OCTG حمایت کند؛ چرا که شرکت‌های بزرگ انرژی آمریکا قصد دارند طی پنج سال آینده حدود ۵۰ میلیارد دلار در توسعه زیرساخت‌های خطوط لوله سرمایه‌گذاری کنند تا پاسخگوی رشد تقاضای گاز و صادرات LNG باشند. مطابق گزارش «وود مکنزی»، این شرکت‌ها هم‌اکنون در حال اجرای یا آماده‌سازی پروژه‌های خط لوله با طولی بیش از ۱۴ هزار کیلومتر در سراسر کشور هستند.

در ترکیه نیز تغییرات تازه در رژیم فرآوری داخلی (DIR) فشار بیشتری بر تولیدکنندگان وارد کرده است. از اول اکتبر، صادرکنندگان برخی انواع محصولات فولادی موظف‌اند ۲۵ درصد از مواد اولیه یا نیمه‌ساخته لازم برای تولید خود را از بازار داخلی تأمین کنند؛ الزامی که هزینه تولید را برای کارخانه‌های لوله‌سازی افزایش داده است، زیرا آنها غالباً از ورق گرم وارداتی استفاده می‌کنند و قیمت‌های داخلی رقابتی نیست.

شرکت «اینتِرپایپ» دامنه فعالیت خود را در بخش محصولات معدنی گسترش داده است. این شرکت اخیراً نخستین سفارش آزمایشی یک سازنده فرانسوی ابزار حفاری را تکمیل کرده و لوله‌های خطی مطابق با استانداردهای اروپایی عرضه کرده است. پیش‌تر نیز این کمپانی اعلام کرده بود برای نخستین بار، لوله‌هایی ویژه کارهای زیرآبی در آب‌های کم‌عمق میدان گازی «ساس‌بی» (South Akçakoca Sub-Basin) در دریای سیاه تولید کرده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =