به گزارش خبرنگار ایراسین، رشد تقاضا در بازار داخلی، سیاستهای حمایتی جدید چین و افزایش تعداد قراردادهای آتی در بورس اوراق بهادار شانگهای در طول هفته گذشته منجر به صعود قیمت محصولات فولادی در چین شد. ورق گرم فولادی پرچمدار افزایش قیمتها در طول بیست و هشتمین هفته ۲۰۲۵ بود و در بخش مواد اولیه قیمت سنگ آهن بالا رفت ولی زغالسنگ کک مسیر نزولی را در پیش گرفت.
سنگ آهن با رشد دو دلاری
سنگ آهن در طول بیست و هشتمین هفته سال ۲۰۲۵ با افزایش دو دلاری با بهای ۱۰۰ دلار در هر تن در بازار داخلی چین عرضه شد. رشد تقاضا و افزایش تولید فولادسازان چینی در پی سیاستهای حمایتی جدید چین علل اصلی صعود قیمت سنگ آهن در این کشور محسوب میشود. بر اساس گزارشهای استیل هوم (SteelHome) موجودی سنگ آهن در بنادر اصلی چین تا پایان دهه دوم ماه جولای به دلیل رشد تقاضا با یک میلیون تن کاهش نسبت به هفته قبل به ۱۳۰.۹ میلیون تن رسید. در مقابل زغال سنگکک استرالیایی در طول دهه دوم ماه جولای با قیمت ۱۷۳ دلار در هر تن وارد چین شد از کاهش قیمت پنج دلاری آن نسبت به دهه ابتدایی ماه جاری حکایت میکند.
میلگرد با افزایش سه دلاری
قیمت میلگرد چین در طول هفت روز گذشته ۲۰ یوان معادل سه دلار در هر تن بالا رفت تا هر تن از این محصول با بهای ۳۱۸۰ یوان در تن معادل ۴۴۳ دلار در تن عرضه شود. قیمت میلگرد چینی در معاملات آتی با موعد تحویل اکتبر ۲۰۲۵ نیز رشد سه درصدی تجربه کرد و در مجموع بهای آتی این محصول به ۳۱۳۳ یوان یعنی ۴۳۶ دلار به ازای هر تن رسید. تحلیلگران مدعیاند روند صعودی قیمت میلگرد در هفتههای پیشرو متوقف خواهد شد و باوجود شرایط نابهسامان جوی در بعضی از نقاط چین باید منتظر کاهش قیمت میلگرد بود.
شمش فولادی با صعود هفت دلاری
اگرچه بازار شمش فولادی چین با آغاز ماه جولای روند نزولی پیدا کرد. ولی بهای این محصول فولادی در بیست و هشتمین هفته سال میلادی جاری ۵۰ یوان معادل هفت دلار افزایش یافت و شمش فولادی با بهای ۳۱۱۰ یوان معادل ۴۳۳ دلار در تن به فروش رسید. سیگنالهای مثبت سیاسی، افزایش معاملات آتی در بازار میلگرد و کاهش موجودی شمش فولادی در بنادر چین علل اصلی افزایش قیمت هفت دلاری این محصول عنوان میشود.
افزایش هشت دلاری قیمت ورق گرم
ورق گرم فولادی چین معاملات هفته گذشته را با صعود ۶۰ یوانی معادل هشت دلاری در کانال ۳۱۹۰ یوان یا ۴۴۴ دلار به ازای هر تن به پایان رساند. در حالی که این محصول در اولین دهه ماه جولای ۳۱۴۰ یوان در تن معادل ۴۳۷ دلار در تن قیمت داشت. همچنین بهای این محصول در معاملات آتی منعقد شده در ۱۸ جولای با موعد تحویل اکتبر سال جاری ۴۸ یوان معادل هفت دلار در هر تن بالا رفت تا ورق گرم فولادی چین در معاملات آتی به نرخ ۳۳۲۱ یوان در تن یعنی ۴۶۲ دلار در تن به فروش برسد. علاوه بر این قیمت پیشنهادی برای صادرات هر تن ورق گرم چین هشت دلار نسبت به هفته قبل افزایش یافت و به ۴۵۸ دلار در هر تن رسید.
افت سه درصدی تولید فولاد خام چین
طبق آمار منتشر شده از سوی انجمن آهن و فولاد چین (CISA)، تولید فولاد خام این کشور از ژانویه تا ژوئن ۲۰۲۵ حدود سه درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافت و به ۵۱۴.۸۳ میلیون تن رسید. در مقابل صادرات فولاد چین در ژوئن ۲۰۲۵ نسبت به مدت مشابه سال گذشته با رشد ۱۰.۷ درصدی به ۹.۶۷۸ میلیون تن رسید. انجمن آهن و فولاد چین موجودی محصولات فولادی در شرکتهای برتر این کشور را تا ۲۰ جولای ۱۵.۰۷ میلیون تن اعلام کرد که این میزان بیانگر کاهش موجودی ۳۸۰ هزار تنی یا ۲.۴ درصدی در مقایسه با اواخر ماه ژوئن است.
چشمانداز قیمت محصولات فولادی چین
طبق ادعای بیگمینت (BigMint) چشمانداز کوتاه مدت برای قیمت محصولات فولادی چین مثبت است و روند صعودی قیمتها تا انتهای جولای ۲۰۲۴ تداوم مییابد. ولی کاهش تقاضا و یا افزایش بیش از حد موجودی انبارها میتواند مانعی بر سر راه صعودی شدن قیمت محصولات فولادی چین در آستانه ماه آگوست باشد.
ارسال نظر