چین

قیمت خانه‌های نوساز چین برای بیست و چهارمین ماه متوالی کاهش یافت، با این وجود رشد صنعتی فراتر از انتظار در ۳ ماه دوم سال ۲۰۲۵ خبر خوبی برای بازار کامودیتی‌ها بود. ضمن اینکه بانک مرکزی چین در ماه جولای نقدینگی چشم‌گیری به اقتصاد این کشور تزریق کرد.

به گزارش خبرنگار ایراسین، رکود در بخش‌های داخلی اقتصاد چین به خصوص بخش ساخت و ساز منجر به کاهش تقاضا و به دنبال آن ریزش قیمت بسیاری از کامودیتی‌ها شد. بعضی از فلزات پایه در طول ۳ سال اخیر بیش از ۴۰ درصد از قیمت خود را از دست داده‌اند. با کاهش قیمت مسکن در چین بسیاری از غول‌های بزرگ ساخت و ساز چینی موفق به پرداخت مطالبات خود نشدند. بنابراین پروژه‌های ساخت و ساز کمتری آغاز شد و تقاضا برای کامودیتی‌ها افت کرد. جدیدترین داده‌ها نشان می‌دهد قیمت خانه‌های نوساز چین در ماه ژوئن برای بیست و چهارمین ماه متوالی کاهش یافت.

بارقه‌های امید اقتصاد چین برای بازار کامودیتی‌ها

قیمت مسکن نوساز در چین طی ماه ژوئن نسبت به مدت مشابه سال قبل با کاهش ۳.۲ درصدی همراه بود، فروش املاک نیز در این بازه زمانی ۱۲.۶ درصد افت داشت. با این وجود رشد اقتصاد چین برای سه ماه دوم سال ۲۰۲۵ بسیاری از تحلیل‌گران را نسبت به افزایش تقاضا در بازار کامودیتی‌ها امیدوار کرده است. چین در فصل دوم ۲۰۲۵ به رشد اقتصادی ۵.۲ درصد رسید، بخش صنعتی ۵.۷ درصد و بخش خرده فروشی نیز ۴.۸ درصد رشد کردند.

بارقه‌های امید اقتصاد چین برای بازار کامودیتی‌ها

آخرین داده‌های اقتصادی نشان می‌دهد شرایط برای اقتصاد چین روز به روز بهتر می‌شود. اگرچه در بخش‌هایی مانند صادرات و سرمایه‌گذاری پیشرفت خاصی به وجود نیامد ولی رشد بخش صنعتی خبر خوبی برای بازار کامودیتی‌ها بود. ضمن اینکه بانک چین در ماه جولای با افزایش سطح نقدینگی یک گام دیگر در جهت افزایش سیاست‌های انبساطی خود برداشت.

بانک مرکزی چین در ابتدای سال ۲۰۲۵ در مقابل افزایش سطح نقدینگی مقاومت می‌کرد و بارها هر اقدامی در این حوزه را تکذیب می‌کرد ولی داده‌ها نشان می‌دهد در ماه جولای حجم تزریق نقدینگی در چین افزایش چشم‌گیری پیدا کرد. مؤسسه کرسکت کپیتال این اقدام را به در جهت بهبود احساس سرمایه‌گذاران و بازار کامودیتی معرفی کرد. با این وجود سطح تقاضا برای بسیاری از کامودیتی‌ها همچنان پایین‌ارزیابی می‌شود.

ضعف تقاضا از سوی صنایعی مانند فولادسازان با کاهش شدید قیمت مواد اولیه همراه بود. در طول ماه‌های گذشته مصرف‌کنندگان مدام به خرید در قیمت‌های پایین‌تر اصرار داشتند در حالی که تولیدکنندگان به دلیل هزینه‌های ثابت بالا در مقابل کاهش بیشتر قیمت‌ها مقاومت می‌کنند. انتظار می‌رود رشد بیش از انتظار بخش صنعتی در چین این شرایط را بهبود ببخشد. با این وجود گلدمن‌ساکس معتقد است هنوز خطر رکود در اقتصاد چین وجود دارد و در بسیاری از بخش‌های داخلی مانند بازار مسکن مصرف‌کنندگان تمایلی برای خرید ندارند. اگر چین موفق به تحریک تقاضا نشود باید منتظر شرایط رکودی بدتری باشد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 10 =