به گزارش ایراسین، سید ابومحمد هاشمی، مجری طرح توسعه صنعت گوهرسنگ کشور که در نشست تخصصی بررسی وضعیت تولید ابزار و تجهیزات گوهر تراشی که به صورت حضوری و آنلاین برگزار شد، اظهار داشت: این امر در پاسخ به نیازهای توسعه بازار و حضور در بازارهای بین المللی تدوین شده و جزو پیش نیازهای پرورش نیروی انسانی متخصص است.
وی در عین حال با اشاره به همکاری ایمیدرو با سازمان فنی و حرفه ای در ایجاد زمینه توسعه این صنعت، گفت: موضوع آموزش از سالهای پیش در حال اجرا است به طوری که علاقمندان صنعت گوهرسنگ در ۳۱ استان کشور تحت آموزشهای مختلف قرار میگیرند.
آزادسازی ورود سنگهای خام و زمینه سازی برای توسعه
هاشمی یادآور شد: از اواخر سال گذشته با پیگیریهای ایمیدرو، ورود سنگهای خام به عنوان ماده اولیه این صنعت، آزاد شده و زمینهای برای توسعه فعالیتهای گوهرسنگ در کشورمان ایجاد شده است.
مرکز اعتبارسنجی تولیدات گوهرسنگ
مجری طرح توسعه صنعت گوهرسنگ کشور، در عین حال خبر داد که با هدف استانداردسازی آزمایشگاهی، مرکز اعتبار سنجی گوهرسنگ در استان البرز (کرج) راه اندازی میشود. وی ادامه داد: با این آزمایشگاه، مشخص میشود که تولیدات گوهرسنگ با چه استانداردی به بازارهای هدف صادر شود.
هاشمی در ادامه سخنانش، تاکید کرد: برای فراهم آوردن زمینه تجاری سازی و برند سازی، باید کارگروه تجهیزات و ابزارآلات گوهرسنگ، ارتباط بیشتری ایجاد کنند و جلسات منظمی داشته باشند.
وی افزود: اکنون دغدغههایی درباره استفاده از تجهیزات ساخت ایران و عرضه آنها با برندهای خارجی در بازارهای بین المللی وجود دارد که این امر نیاز به برند سازی تولیدات داخلی را بیش از پیش نمایان میکند.
هاشمی همچنین تاکید کرد: یکی از مواردی که سازندگان داخلی باید مد نظر قرار دهند ارائه تجهیزات و ابزارآلات با ضمانتهای مربوطه است چرا که امروزه یکی از چالشهای صنعتگران این حوزه، خدمات پس از فروش برای تولیدات ساخت داخل است.
مجری طرح توسعه صنعت گوهرسنگ کشور با بیان اینکه امسال، توسعه تجارت گوهرسنگ هدفگذاری شده، گفت: بررسی وضعیت تجهیزات و ماشین آلات از جمله مسائلی است که به رشد تجارت و صادرات تولیدات این بخش کمک میکند.
هاشمی با بیان اینکه ایمیدرو، در تمام حوزههای توسعه بازار کمکهایی ارائه میکند، گفت: بهره گیری از نهادهایی که تسهیلات برای خرید تجهیزات به فعالان این حوزه ارائه میکنند یکی از کمکهایی است که این سازمان برای صنعت گوهرسنگ پیش بینی کرده است.
در این نشست، فعالان تولید تجهیزات گوهر تراشی طی سخنانی با بیان ویژگیهای تولیدات ساخت داخل؛ کیفیت برخی از تجهیزات ایرانی را همراستا با نمونههای غربی و حتی بالاتر از تولیدات آسیایی دانستند، اما تاکید کردند برند سازی نیازی است که باید برای حضور در بازارهای جهانی مورد توجه قرار گیرد.
همچنین پیشنهاد شد به منظور توسعه اشتغال، درآمدزایی و زمینه سازی برای صادرات؛ تسهیلات بیشتری در اختیار گوهر تراشان قرار گیرد. علاوه بر این تولید مصنوعات بر مبنای استانداردهای جهانی و مورد نیاز بازارهای خارجی از دیگر مباحثی بود که مطرح شد به طوری که اعتبارسنجی و رعایت استانداردها برای محصولات ایرانی ضرورتی است که باید به عنوان پیش رعایت شود.
ارسال نظر