به گزارش خبرنگار ایراسین، قیمت تیتانیوم در دهه سوم ماه می بدون تغییر حوالی ۵۰.۵۰۰ یوان در هر کیلوگرم باقی ماند. در مقابل بازار سرب با افت تقاضا مواجه شد که نتیجه آن عقبنشینی قیمت سرب به محدوده ۱۰۵.۲۰۱ سنت به ازای هر پوند بود. دادهها حاکی از آن است که کاهش جهانی قیمت سرب در کوتاه مدت تأثیری بر نرخ وارداتی این فلز معدنی به کشور ندارند ولی این مسئله میتواند منجر به کاهش عرضه ضایعات سرب در بازار ایران شود.
سقوط بیش از چهار درصدی قیمت سرب در می ۲۰۲۵
ضعف شدید تقاضای جهانی منجر به ریزش قیمت سرب در هفته منتهی به ۲۳ می سال میلادی جاری شد و این فلز معدنی در آخرین معاملات منعقد شده در بازارهای جهانی با افت ۰.۵۶۷ سنتی با رقم ۱۰۵.۲۰۱ سنت به ازای هر پوند به فروش رسید. قیمت سرب در طول ماه می نسبت به ماه آوریل ۴.۲ درصد کاهش یافت و مقایسه قیمت این فلز معدنی با مدت مشابه سال گذشته از افت ۸.۷ درصدی بهای آن حکایت میکند. بررسیها نشان میدهد کاهش قیمت سرب در کوتاه مدت تأثیر چندانی بر نرخ وارداتی این فلز معدنی به کشور ندارند. ولی واردکنندگان ایرانی قادر به خرید سرب با بهایی پایینتر در صورت تداوم روند نزولی قیمت این فلز معدنی در بلندمدت خواهند بود. از طرفی بازار بازیافت در ایران وابستگی زیادی به قیمتهای جهانی باتری سربی دارد و افت قیمت سرب و باتریهای سربی میتواند منجر به کاهش عرضه ضایعات سرب در بازار داخلی با هدف صعودی شدن قیمتها شود.
برقراری ثبات نسبی در بازار تیتانیوم
قیمت تیتانیوم از ابتدای سال ۲۰۲۵ تا اواسط ماه می حدود شش یوان در هر کیلوگرم معادل ۱۳.۴۸ درصد افزایش یافت. ولی قیمت این فلز معدنی در آخرین معاملات هفتگی ثابت گزارش شد و بازار تیتانیوم در دهه سوم ماه می در ثبات نسبی قرار داشت تا هر کیلوگرم تیتانیوم با رقم ۵۰.۵۰۰ یوان معامله شود. طبق آمار منتشر شده از سوی دولت چین موجود تیتانیوم در بنادر این کشور حدود ۱۷ هزار تن بالا رفته است. از این رو افزایش موجودی در بنادر چین و ضعف تقاضای پاییندستی علل اصلی ثبات قیمت تیتانیوم محسوب میشود و این مسئله نگرانیهایی درباره فشار عرضه و افت قیمت این فلز معدنی در هفتههای آینده ایجاد کرده است. اگر موجودی تیتانیوم در چین همچنان بالا باقی بماند و در میزان تقاضا جهاتی این فلز معدنی تغییر ایجاد نشود، احتمال افت جزئی قیمتها در بخش کنسانتره تیتانیوم نیز وجود دارد.
ارسال نظر