سید امیر طباطبائیان

مدیر انرژی و سیالات فولاد مبارکه گفت: تصمیم اخیر وزارت کشور باعث شده است که گروه فولاد مبارکه میزان قابل توجهی از تولید خود و شرکت‌های زیرمجموعه‌ای نظیر نورد سبا، فولاد سفیددشت، فولاد هرمزگان و سایر شرکت‌ها را از دست دهد و شاهد افت ظرفیت‌های تولید باشیم. در حال حاضر از تعداد ۸ کوره قوس الکتریکی فولاد مبارکه، تنها ۴ کوره آن در حال فعالیت است و مابقی آن‌ها متوقف شده‌اند.

سید امیر طباطبائیان، مدیر انرژی و سیالات فولاد مبارکه در گفتگو با ایراسین اظهار داشت: در تاریخ ۲۴ اردیبهشت‌ماه، جلسه‌ای با عنوان کمیته بهینه‌سازی انرژی در وزارت کشور برگزار شد، که خروجی آن صفر شدن میزان برق دریافتی صنایع فولادی و سیمانی از شبکه سراسری به مدت دو هفته و به صورت ۲۴ ساعته است که این به‌معنای تعطیلی صنایع است؛ در چنین شرایطی تنها واحدهایی می‌توانند تولید داشته باشند که خودشان برق تولید کنند.

وی افزود: صرف نظر از بررسی دلایل اتخاذ چنین تصمیماتی آثار و تبعات آن برای صنعت فولاد کشور بسیار سنگین خواهد بود و گروه فولاد مبارکه طی ۳ سال اخیر بیشترین تولید را در میان صنایع فولادی کشور داشته و با بروز چنین وضعیتی خسارات زیادی را متحمل می‌شود.


طباطبائیان با اشاره به تولید فولاد مبارکه گفت بیان کرد: تصمیم اخیر وزارت کشور باعث شد که گروه فولاد مبارکه میزان قابل توجهی از تولید خود و شرکت‌های زیرمجموعه‌ای نظیر نورد سبا، فولاد سفیددشت، فولاد هرمزگان و سایر شرکت‌ها را از دست دهد و شاهد افت ظرفیت‌های تولید باشیم در حال حاضر از تعداد ۸ کوره قوس الکتریکی فولاد مبارکه، تنها ۴ کوره آن در حال فعالیت است و مابقی آن‌ها متوقف شده‌اند.
طباطبائیان افزود: از سوی دیگر ۵۰ درصد از میزان فعالیت واحد اکسیژن فولاد مبارکه نیز به دلیل محدودیت‌های برق و کاهش مصرف واحد فولادسازی، کاهش پیدا کرده است.
به گفته طباطبائیان شرکت فولاد و نورد سبا به‌عنوان یکی از شرکت‌های زیرمجموعه فولاد مبارکه نیز با ۵۰ درصد ظرفیت در حال تولید است. میزان تولید شرکت فولاد سفیددشت به صفر رسیده و شرکت فولاد هرمزگان نیز با ۴۰ درصد از ظرفیت خود در حال فعالیت است.
مدیر انرژی و سیالات فولاد مبارکه با بیان اینکه فعالیت فولاد مبارکه همچنان با برق تولیدی خود متوقف نشده است، گفت: با توجه به پیش رو بودن فصل تابستان و طولانی بودن زمان اعمال محدودیت‌های برق، در قیمت محصولات تخت فولادی و صنایع پایین‌دستی صنعت فولاد نیز به صورت مستقیم و غیر مستقیم تأثیر می‌گذارد، با این وجود و به‌دنبال چنین محدودیت‌هایی، بازار بورس و مردم دچار خسران خواهند شد.
وی گفت: در حال حاضر فولاد مبارکه دو واحد ۳۰۰ مگاواتی نیروگاه سیکل ترکیبی و ۱۲۰ مگاوات برق خورشیدی را به مدار آورده و قرار است ۴۸۰ مگاوات برق خورشیدی دیگر نیز به آن اضافه کند که این میزان خود تأمینی در کشور بی‌نظیر است؛ این در حالی است که گروه فولاد مبارکه سرمایه‌گذاری قابل توجهی برای تأمین ۲۰۰ مگاوات برق در نیروگاه سمنان داشته و برنامه‌ریزی لازم جهت توسعه تولید برق به‌منظور حفظ تولید و حمایت از شبکه سراسری را انجام داده است.
طباطبائیان اظهار داشت: فولاد مبارکه از هفته گذشته رایزنی‌های زیادی انجام داد تا بتواند ۱۰ درصد از دیماند برق خود را از شبکه سراسری دریافت کند و مابقی برق مورد نیاز خود را از طریق نیروگاه‌های خود تأمین می‌کند؛ این مجموعه در حال حاضر با ۴۰ تا ۵۰ درصد از ظرفیت خود فعالیت می‌کند که با چنین وضعیتی، تولید روزانه ۱۸ هزار تن فولاد خام را از دست خواهد داد؛ این امر به معنای وارد شدن خسارت روزانه حداقل ۹۰ میلیارد تومان به فولاد مبارکه است و این رقم تنها میزان خسارت مستقیم محدودیت‌های برق است و خسارات غیر مستقیم آن به مراتب بیشتر خواهد بود.
وی با بیان اینکه مصوبه اخیر وزارت کشور به‌منظور بهینه‌سازی انرژی ابلاغ شده است، گفت: با اعمال محدودیت انرژی به صنایع، تجهیزات کارخانجات از راندمان خود خارج شده و منجر به اتلاف بیشتر انرژی می‌شود. چنین تصمیم‌گیری‌هایی به اعتماد سرمایه‌گذاری در کشور آسیب می‌رساند و با چنین شرایطی، انگیزه‌ای برای سرمایه‌گذاران بخش تولید باقی نخواهد ماند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 15 =