به گزارش ایراسین به نقل از ایرنا، سمیه رفیعی با اشاره به وضعیت بحرانی آب در حوزههای کشاورزی و آب شرب، گفت: آمارها نشان میدهد ورودی آب مخازن سدهای کشور از ابتدای سال آبی ۱۴۰۳ تاکنون ۳۷ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافته است. همچنین حجم آب موجود در مخازن سدها نیز نسبت به سال قبل از آن، ۱۸ درصد و نسبت به متوسط پنج ساله ۱۵ درصد کاهش نشان میدهد.
وی افزود: وضعیت پنج سد استان تهران هم نیز بحرانی است به شکلی که درصد پرشدگی آنها ۳۳ درصد نسبت به میانگین پنج سال گذشته کمتر شده است. همچنین در حال حاضر تنها ۲۴ درصد مخازن این سدها پُر شدهاند. از سوی دیگر آب معادل برف بالادست این سدها نیز نسبت به سال گذشته بین ۴۷ تا ۵۴ درصد کاهش نشان میدهد که این امر وضعیت بحرانی را برای آب استان تهران رقم میزند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی به وضعیت سدهای حوزه آبریز دریاچه ارومیه اشاره کرد و گفت: میزان پرشدگی ۱۳ سد این حوزه نسبت به سال گذشته ۳۶ درصد کاهش یافته است که این امر روزهای سختی را برای این دریاچه رقم خواهد زد.
رفیعی درباره تغییرات اقلیمی یادآور شد: تغییرات اقلیمی در کنار تغییر نکردن الگوی مصرف آب در حوزههای شرب و کشاورزی، مدیریت ناصحیح در حوزه کاشت محصولات کشاورزی آببر و عدم استفاده از فناوریهای جدید آبیاری زمینهای کشاورزی در کشور، عدم سرمایهگذاری مناسب برای بازچرخانی آب و استفاده از فناوریهای جدید و مدیریت نامناسب در حوزه دیپلماسی آب موجب شده است که کشور هماکنون درگیر بحران جدی آب باشد.
وی وضعیت سفره آبهای زیرزمینی کشور را به دلیل برداشتهای بیرویه بسیار اسفبار دانست و اظهار کرد: ۳۰ استان کشور درگیر پدیده فرونشست زمین هستند و همین برداشتهای بیرویه وبیضابطه بدون نظارت موجب این امر شده است.
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس درباره وضعیت تالابهای کشور، بیان کرد: بر اساس آمارها، ۶۶ درصد تالابهای کشور به کانون گرد و غبار تبدیل شدهاند. همچینن در حوزه تولید برق نیز بر اساس گزارشات وزارت نیرو بیش از ۱۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات از نیروگاههای برقآبی کشور با کاهش تولید مواجه شدهاند.
رفیعی اضافه کرد: وضعیت تولید برق در کشور با گرم شدن هوا به دلیل ناترازی انرژی در کشور و عدم نوسازی و توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر در شرایط ناپایدار قرار میگیرد. این شرایط سبب خواهد شد بهار و تابستان امسال شرایط بسیار ویژهای در کشور به لحاظ آب و برق ایجاد شود و هیچ راهی فعلاً بجز رعایت کردن الگوهای مصرف توسط شهروندان برای گذر از این شرایط نیست.
وی یادآور شد: در کنار این امر انتظار داریم وزارت نیرو و استانداریهای سراسر کشور به صورت ضربتی نسبت به پایش آنلاین تمامی دستگاههای دولتی و شرکتهای وابسته آنها اقدام کرده و هرچه سریعتر ضمن تشکیل بانک اطلاعات این مراکز نسبت به نصب کنتورهای جدید و آنلاین در تمامی آنها و نصب سامانههای پایش آنلاین مصرف انرژی اقدام کنند تا بتوان به صورت سیستمی نسبت به کنترل هرگونه اضافه مصرف این مراکز اقدام کرد.
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: اینکه فقط از شهروندان انتظار رعایت الگوی مصرف داشته باشیم ولی دستگاههای پرمصرف را به حال خود رها کنیم و بخواهیم فقط با سرکشیهای دورهای آنها را پایش کنیم به هیچ عنوان پذیرفته شده نیست.
ارسال نظر