مجتمع مس سونگون

رئیس مجمع نمایندگان آذربایجان‌شرقی اعلام کرد: با تکمیل طرح‌های در حال اجرا در مجتمع مس سونگون، پنج میلیارد دلار درآمد ایجاد می‌شود که اگر فقط ۱۰ درصد مالیات بر ارزش افزوده آن به حساب استان واریز شود، سالانه ۴۰۰ هزار میلیارد ریال گردش حساب آذربایجان‌شرقی از محل درآمدهای این مجتمع معدنی خواهد بود.

به گزارش ایراسین به نقل از ایرنا، علیرضا نوین با بیان این‌که ایران از لحاظ ذخایر مس در رتبه پنجم جهان قرار گرفته اما از منظر برداشت آن در جایگاه نوزدهم است، اظهار کرد: این تفاوت نشان می‌دهد بهره‌برداری حداکثری از معدن سونگون نداریم و نیازمند اجرای طرح‌های توسعه هستیم.

وی افزود: ارزش ذخایر این معدن بیش از ۳۲۰ میلیارد دلار برآورد شده است اما سالانه فقط ۳۰۰ هزار تن مس از معدن سونگون برداشت می‌شود.

وی، خواستار ارائه گزارش متولیان امر در خصوص پروژه تغلیظ فاز سوم مس سونگون شد و خاطرنشان کرد: با افتتاح این طرح ضمن جلوگیری از خام‌فروشی، میزان تولید کنسانتره تا ۸۰۰ هزار تن در سال افزایش می‌یابد.‌

نوین گفت: صحبت از تولید مس کاتد در سونگون همواره شنیده می‌شود.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با اعلام این‌که شرکت مس مولیبدن آذربایجان روی کاغذ ایجاد شده است، گفت: مالکیت مس سونگون با شرکت ملی مس ایران است و اموالی به شرکت مستقل مس آذربایجان منتقل نشده است، هرچند ما همین اتفاق را نیز به فال نیک می‌گیریم و آن را گامی مثبت برای پیگیری سایر مطالبات می‌دانیم.

وی با اشاره به اینکه مردم همچنان منتظر تحقق وعده تولید ۴۰۰ هزار تن مس کاتد در سونگون هستند، تاکید کرد: شرکت مس آذربایجان باید ۳۰ سال قبل تأسیس می‌شد و طرح‌های توسعه آن در دهه‌های قبلی به اجرا درمی‌آمد.

وی با بیان این‌که در دولت سیزدهم بخشی از درآمد مالیات بر ارزش افزوده به حساب‌های استان واریز شد، اظهار کرد: در دولت قبل برای اولین‌بار کاتد مس هرچند به‌صورت محدود تولید و پروژه افزایش تولید با ورود تجهیزات اجرایی شد اما حق ورزقان و استان بیشتر از این موارد بوده و نباید از مطالبه دست کشید و به وضعیت فعلی رضایت داد.

رئیس مجمع نمایندگان آذربایجان‌شرقی توضیح داد: طبق اعلام مدیران سابق شرکت مس سونگون با بهره‌برداری از فاز سوم پروژه تغلیظ مس سونگون، ۹۰۰ میلیون دلار به درآمد شرکت ملی مس ایران افزوده می‌شود و با توجه به اظهارات مدیرعامل شرکت ملی مس ایران مبنی بر درآمدزایی ۱۰ میلیارد دلاری با تولید یک میلیون مس کاتد در طرح کیمیا، با افتتاح طرح تولید کاتد مس با ظرفیت ۴۰۰ هزار تن در سال در سونگون، حدود چهار میلیارد دلار درآمد دیگر کسب خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: بودجه تحقق یافته پروژه‌های عمرانی استان از محل اعتبارات ملی در سال گذشته کمتر از ۲۰ هزار میلیارد ریال بود.

نوین گفت: اگر ما به دنبال افزایش ارزش‌افزوده مس سونگون برای استان هستیم باید پیگیر تکمیل طرح‌های توسعه مس سونگون باشیم تا در مدت سه سال آتی این پروژه‌ها به بهره‌برداری برسند و این موضوع مطالبه‌گری تمام نمایندگان استان را می‌طلبد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 5 =