طبق اطلاعات رسیده به ایراسین از یکی از کارشناسان حوزه فولاد، طی جلسات مختلفی که میان شرکتهای بزرگ تولیدکننده فولاد کشور و شرکتهای معدنی با معاونت معدنی وزارت صمت برگزار شده، تاکید بر استفاده و توجه به تحلیلهای کارشناسی وجود داشته تا حقی از طرفین ضایع نشود و دستمزد تلاشهای واحدهای زنجیره به واحدهای دیگر به ناحق منتقل نشود و حق الناس به خطر نیافتد.
به گفته یکی از کارشناسان فولاد، کارشناسی انجام شده توسط مجموعه سنگ آهنیها که در تمامی جلسات ارائه شده تنها یک گزارش آن هم در رابطه با چگونگی نسبتهای قیمت کنسانتره و گندله در جهان بوده است. این در حالیست استنادهای انجام شده در این گزارش ها به نظر میرسد با وضعیت داخلی کشور همخوانی ندارد، اما در مقابل گزارشهای متعددی از طرف فولاد سازان که این چند ماه ارائه شده، همه بر یک موضوع تایید دارد، آنهم اینکه قیمت کنسانتره، گندله آهن و اسفنجی نباید تغییر کند.
در اینجا به چند مورد از مواردی که در گزارش های فولادی ها اشاره شده میتوان پرداخت:
1. گزارش حاشیه سود شرکتهای معدنی و فولادی در بورس اوراق بهادار تهران
2. گزارش بازده حقوق صاحبان سهام شرکتهای معدنی و فولادی در بورس اوراق بهادار تهران
3. گزارش افزایش قیمت فروش محصولات شرکت های معدنی و فولادی طی ۱۵ ماه گذشته
4. گزارش نسبتهای سودآوری و مدت زمان بازگشت سرمایه در هر یک از واحد های زنجیره تولید فولاد
5. گزارش تقسیم سود زنجیره به نسبت سرمایه گذاری ها در زنجیره بدون تسهیلات بانکی
6. گزارش تقسیم سود زنجیره به نسبت سرمایه گذاری ها در زنجیره با تسهیلات بانکی
7. گزارش محاسبات ضرایب برمبنای( exw )درب کارخانهها داخل کشور
8. گزارش مقایسه هزینههای مالی شرکت های فولادی و معدنی
9.گزارش تمایل اکثر فولادسازان جهان به خرید معادن در مقابل عدم تمایل شرکت های معدنی دنیا به توسعه در بخش فولاد
10. گزارش قیمتگذاری در قراردادهای بلندمدت داخلی با قراردادهای موردی و کوتاه مدت
گفتنی است همه این 10 گزارش یاد شده به صورت مستند تهیه و به معاونت معدنی وزارت صمت ارائه و یا در جلسات مشترک با معدنیها ارائه شده است.
به گزارش ایراسین، به نظر می رسد تاکید فولادیها بر استفاده از گزارشها و محاسبات علمی انجام شده و ارائه آن به سرپرست وزارت صمت نشان از درستی و اعتقاد کامل آنها به عدم افزایش قیمت زنجیره دارد، چرا که پیشبینی ها حاکی از آن است که با بالا رفتن قیمت تمام شده در زنجیره فولاد، همانگونه که در گزارشهای قبلی نیز به آن اشاره شده، منجر به التهاب بیشتر در بازار گردیده و در نهایت به ضرر مصرف کننده نهایی که عموم جامعه هستند، تمام می شود. این در حالیست که در شرایط فعلی نیز با افزایش بی رویه قیمتها در محصولات فولاد روبرو هستیم و در صورتی که قیمت نهایی محصولاتی که در صنایع مختلف از جمله خودروسازی و لوازم خانگی مصرف میشوند، منجر به تنش در این بازار و حتی تعطیلی برخی واحدها گشته و در نهایت شاهد جهش قیمتی در این بخش ها و دیگر صنایع باشیم.
ارسال نظر