روستا

دوره‌ توانمندسازی فعالان تعلیم و تربیت روستاهای اصفهان با هدف تحقق پیشرفت و سازندگی توسط شرکت رستا و با حمایت فولاد مبارکه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایراسین، شرکت فولاد مبارکه به عنوان یکی از بزرگترین مجموعه‌های اقتصادی که در پهنه استان اصفهان قرار دارد، وظایفی در حوزه مسئولیت اجتماعی داشته که تحقق آن از مهم‌ترین رویکردهای این مجموعه صنعتی بزرگ است.

در بسیاری از شهرستان‌ها و روستاهای کشور، توجه به امر تعلیم و تربیت از جمله حلقه‌های مفقود باقی مانده در زنجیره آبادانی بوده که غفلت از آن می‌تواند تأثیر قابل توجهی در حصول پیشرفت و سازندگی داشته باشد چراکه مسیر رشد در هر زمینه‌ای با تربیت صحیح نیروهای انسانی یک منطقه ساخته می‌شود. با توجه به اهمیت این اصل و همچنین اهتمام شرکت فولاد مبارکه به حوزه وسیع و مهم مسئولیت اجتماعی، تدوین برنامه‌های تربیتی ویژه برای افراد مؤثر در این حوزه در استان اصفهان به عنوان یکی از اصلی‌ترین رویکردهای این شرکت قرار گرفته است.

رویداد «هم‌راستای تربیتی» با هدف آموزش و توان‌افزایی فعالان تربیتی و افراد مؤثر فرهنگی در روستاهای استان اصفهان از جمله برنامه‌های برگزار شده در راستای توجه به اصل تربیت برای تحقق پیشرفت و آبادانی مناطق روستایی استان بوده که توسط شرکت رستا به انجام رسیده است. این برنامه با حضور ۲۰۰ نفر از فعالان حوزه تعلیم و تربیت از شهرستان‌های مبارکه، لنجان، ورزنه، جرقویه، هرند، کوهپایه و بخش مرکزی اصفهان، در شهر مقدس قم برگزار شد.

مردم می‌توانند بیش از مسئولان منشأ اثر باشند

محمدعلی جعفری، مدیرعامل رستا در آئین افتتاحیه این رویداد با اشاره به اهداف برگزاری این برنامه اظهار کرد: مدل اجرایی در شرکت رستا تا حدودی با امور جاری متفاوت است و ما در این دوره همچون گذشته به یکدیگر وعده داده‌ایم که همه امور را باهم و در کنارهم پیش ببریم؛ در این دوره سعی شده که از بهترین اساتید استفاده شود اما این همکاری فعالان تربیتی است که موجب می‌شود در نهایت بهترین اتفاق رقم بخورد.

وی افزود: هدف‌گذاری اصلی رستا این است که پیشرفت به دست مردم رقم بخورد چراکه اصلی‌ترین عنصر تغییر، خود مردم هستند؛ این رویداد تنها به حضور فعالان تربیتی در این نقطه ختم نمی‌شود بلکه این گردهمایی با هدف ایجاد یک اتفاق ماندگاری است که همه مردم از آن سود ببرند.

جعفری با بیان اینکه این اولین رویداد تربیتی است که افراد از شهرستان‌های غرب و شرق اصفهان دورهم جمع شده‌اند و باید تجربیات همه ما در این گردهمایی به اشتراک گذاشته شود، گفت: برخی تصور می‌کنند که اتفاقات مهم بدون حضور دولت و یا برخی مسئولان و مدیران رخ نمی‌دهد اما ما شاهد آن بودیم که در دو سال گذشته بسیاری از رخدادهای بزرگ در مناطق مختلف به دست مردم رقم خورده است؛ مردم مسائل خود را شناخته، اولویت‌بندی و برنامه‌ریزی کرده و خود برای رفع آن تلاش کرده‌اند. هدف ما همین است که یاد بگیریم چگونه مشکلات را به دست خود مردم حل کنیم و با همت و اراده خود منشأ تغییر باشیم.

وی با اشاره به نقش شرکت فولاد مبارکه در برگزاری این برنامه تصریح کرد: شرکت فولاد مبارکه حمایت‌های ویژه‌ای در این زمینه داشته و با دید تازه‌ای در حوزه مسئولیت اجتماعی با رویکرد حضور مردم برای رفع مشکلات وارد شده است؛ این نگاه پیش از این در شرکت فولاد مبارکه وجود نداشته اما امروز بسیاری به این نتیجه رسیده‌اند که می‌توان مدیریت برخی بودجه‌هایی که پیش از این بی‌ضابطه و بی‌قاعده هزینه می‌شد را به دست خود مردم سپرد.

همچنین در ادامه حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدحسن ایرانپور، امام جمعه شهرستان هرند عنوان کرد: اگر در این دوره یکدیگر را ارزشمند شمرده و تلاش کنیم که از دیگران یاد بگیریم، هر کدام از ما می‌توانیم برای دیگری یک معلم و استاد باشیم؛ گردهمایی انسان‌ها، بزرگترین نعمتی است که انسان می‌تواند ببیند چراکه بالاترین و بهترین مخلوق خداوند، انسان است.

تقدم اصلاح خود بر دیگران

دومین روز این رویداد با دورهمی حاضران برای آغاز کلاس‌های آموزشی همراه بود. پیش از آغاز کلاس‌ها، نکاتی پیرامون علت حضور افراد و چگونگی بهره‌مندی بهتر از این دوره توسط برخی اساتید و فعالان حوزه تعلیم و تربیت بیان شد.

استاد نمازی، از فعالان حوزه تعلیم و تربیت در این باره بیان کرد: هر کدام از افراد حاضر در این رویداد به همراه خود داستان‌ها و افکار و اندیشه‌هایی را آورده‌اند و داستان همه افراد قابل توجه و شنیدنی است؛ هر کدام از ما باید داستان خود را بررسی کنیم و بدانیم که از ابتدا تاکنون چه مسیری را طی کرده‌ایم که امروز در این نقطه حضور داریم.

وی افزود: انگیزه حضور هر فرد برای حضور در چنین رویدادی باید بررسی شود و اگر هر فرد گذشته خود را برای یافتن علت حضور خود در این برنامه جستجو نکند، نمی‌تواند دید درستی نسبت به آینده داشته باشد.

این فعال تعلیم و تربیت اینگونه ادامه داد: پس از آن باید بدانیم که هدف آینده ما بعد از حضور در این برنامه چیست و چقدر برای رسیدن به این هدف، دانش، توانایی و شایستگی داریم؛ برای اینکه بتوانیم در تعلیم و تربیت دیگران نقش داشته باشیم، ابتدا باید خودمان را تربیت کنیم و اولین شخص حاضر در این کلاس باید خود فرد باشد. علت حضور همه ما در چنین برنامه‌هایی این است که خودمان را اصلاح و تربیت کنیم و حتی در زمان آموزش به دیگران هم باید به اصلاح خودمان توجه داشته باشیم.

در ادامه افراد حاضر در رویداد بر اساس حیطه فعالیت خود در کلاس‌های آموزشی متفاوت حضور یافتند. تعلیم و تربیت کودکان و نوجوانان، ادبیات، تیپ‌شناسی دانش‌آموزان، انتقال تجربیات در زمینه تربیت و آشنایی با سیره مربیان بزرگ از جمله موضوعات آموزشی در این دوره بود که توسط برترین مربیان حوزه تعلیم و تربیت مورد آموزش و گفتگو قرار گرفت.

پس از اتمام اولین جلسه کلاس‌های آموزشی، افراد حاضر در این رویداد به بازدید از برخی نقاط فرهنگی و تربیتی شهر قم پرداختند. یکی از این نقاط، اتاق فراری با سازوکار تربیتی و مناسب‌سازی شده با ذائقه ایرانی و اسلامی بود که مورد توجه فعالان تربیت کودک و نوجوان قرار گرفت. این فضا با در نظر گرفتن نیاز نوجوانان امروزی به هیجان و همچنین توجه به رعایت اصول فرهنگ ایرانی و اسلامی در یک فضای تربیتی، به ایجاد یک سرگرمی سالم برای نوجوانان پرداخته بود. آزمایشگاه شیمی با هدف نشان دادن توانمندی دانشمندان و جوانان ایرانی در حوزه علوم مختلف و همچنین ایجاد فضایی مفرح، مقصد بعدی حاضران در این دوره بود.

تحقق سازندگی به دست مردم

آخرین روز این دوره مانند روز گذشته با گردهمایی حاضران این رویداد و ارائه نکات آموزشی پیرامون بهره‌وری از این دوره توسط فعالان تربیتی آغاز شد. در این گردهمایی حجت‌الاسلام علی‌گویی از اساتید حوزه تعلیم و تربیت به بیان برخی ویژگی‌های لازم برای موفقیت در مسیر تربیت کودکان و نوجوانان و همچنین سیره مربیان موفق در دهه‌های اخیر پرداخت.

سپس ادامه کلاس‌های آموزشی با حضور مربیان و با رویکردهای ذکر شده برگزار شد و پس از پایان این گعده‌ها، شرکت‌کنندگان رویداد هم‌راستا آخرین لحظات خود را با مربیان و هم‌دوره‌ای‌های خود سپری کرده و به پرسش و پاسخ و انتقال تجربیات پرداختند.

شرکت‌کنندگان در این دوره همراهی مجموعه رستا برای تحقق سازندگی به دست مردم را مثال‌زدنی خوانده و برگزاری این دوره تربیتی را برای آغاز برخی تغییرات در روستاها، مؤثر خواندند. آگاهی از مؤلفه‌های لازم برای تربیت صحیح هر گروه از بارزترین مباحث مطرح شده در این رویداد بود که مورد توجه شرکت‌کنندگان قرار گرفت.

مربیان حاضر در این دوره نیز، این رویداد را منحصر به فرد دانسته و شرکت‌کنندگان آن را افرادی با انگیزه برای فعالیت در حوزه تعلیم و تربیت خواندند؛ احمد رضایی، از مربیان این دوره گفت: این دوره طرحی جامع برای پرورش مربی و شناخت افراد مستعد در این حوزه بود؛ امیدواریم که این فرآیند ادامه داشته باشد و تنها به یک شروع خوب، ختم نشود.

این رویداد سه روزه با رویکرد همزیستی با مردم روستاهای مختلف استان اصفهان و توانمندسازی آنها در حوزه تعلیم و تربیت، تنها بخشی از اقدامات مورد حمایت شرکت فولاد مبارکه در راستای تحقق مسئولیت‌های اجتماعی این مجموعه است. حصول پیشرفت و سازندگی در مناطق روستایی استان اصفهان مستلزم ادامه چنین رویدادهایی در حوزه‌های مختلف است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 6 =