عکس

سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو از نهایی شدن توافق انتقال گاز روسیه به ایران در چارچوب همکاری‌های انرژی مشترک خبر داد. به گفته کاظم جلالی، اقدامات اولیه این پروژه مهم انجام شده و هیأتی از روسیه هفته آینده برای جمع‌بندی نهایی مذاکرات به تهران سفر خواهد کرد. این توافق در دیدار اخیر رؤسای جمهور دو کشور در چین مورد بررسی قرار گرفت و زمینه‌ساز تسریع در پروژه‌های مشترک اقتصادی شد.

به گزارش ایراسین، سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه از نزدیک بودن توافق نهایی میان تهران و مسکو در زمینه انتقال گاز به عنوان بخشی از همکاری‌های مشترک انرژی خبر داد و گفت: اقدامات اولیه این پروژه انجام شده و در آستانه نهایی شدن قرار دارد.

کاظم جلالی با اشاره به دیدار دوساعته و مفصل پزشکیان و پوتین، رؤسای جمهور ایران و روسیه در حاشیه نشست سازمان همکاری شانگهای در چین، افزود: در این مذاکرات، همه ابعاد روابط دوجانبه به‌ویژه پروژه‌های اقتصادی با دقت مورد بررسی قرار گرفت.

سفیر ایران در مسکو این دیدار را «طولانی و با کیفیت» توصیف کرد و خاطرنشان ساخت: این گفت‌وگوها زمینه‌ساز توافقاتی شد تا همکاری‌ها با سرعت بیشتری پیگیری شده و تصمیم‌گیری‌های لازم برای پیشبرد پروژه‌های مشترک اتخاذ شود.

جلالی در بخش دیگری از اظهارات خود به جزئیات سفر هیأت روسی به تهران پرداخت و اعلام کرد: هیأتی از روسیه هفته آینده به تهران سفر خواهد کرد تا مذاکرات مربوط به انتقال گاز را به جمع‌بندی نهایی برساند. وی تصریح کرد: جزئیات این مذاکرات در مراحل تکمیلی قرار دارد و بلافاصله پس از نهایی شدن، رسماً اطلاع‌رسانی خواهد شد.

این توافق در ادامه دیدار مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران و ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، در تاریخ دهم شهریور ۱۴۰۴ در چین صورت گرفت. در این دیدار، دو طرف بر اهمیت اجرایی شدن توافقنامه جامع بلندمدت میان ایران و روسیه تأکید و آن را زمینه‌ساز افزایش چشمگیر روابط و گسترش همکاری‌ها دانستند.

رئیس‌جمهور ایران همکاری در قالب اتحادیه اقتصادی اوراسیا را نیز تسهیل‌کننده ارتقای تعاملات دو کشور عنوان کرده بود.

ولادیمیر پوتین نیز در این meeting با ابراز خرسندی از روند روابط فیمابین، خواستار تقدیم آرزوهای نیک و سلام خود به مقام معظم رهبری شد و روابط دو کشور را «واقعاً دوستانه و رو به گسترش» توصیف کرد.

اهمیت راهبردی همکاری انرژی

این توافق در حالی صورت می‌گیرد که روسیه و ایران به ترتیب دارای اولین و دومین ذخایر بزرگ گاز طبیعی جهان هستند. همکاری این دو بازیگر کلیدی در بازار انرژی می‌تواند تأثیرات عمده‌ای بر معادلات منطقه‌ای و جهانی انرژی داشته و همکاری‌های متنوع و مستمری را بین دو کشور رقم بزند.

رئیس‌جمهور ایران به دعوت همتای چینی خود برای شرکت در نشست سران سازمان همکاری شانگهای به تیانجین سفر کرده بود. ایران از سال ۱۴۰۰ به عضویت رسمی این سازمان درآمده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =