به گزارش خبرنگار ایراسین، قیمت نفت خام برنت در جریان معاملات روز گذشته طی یک روند نزولی کانال ۷۰ دلار را ترک کرد و در پله آخر از کانال ۶۰ دلار قرار گرفت. بهای نفت برنت در معاملات آتی منعقد شده نیز با کاهش قیمت یک درصدی به ۶۹.۳ دلار در هر بشکه رسید. کاهش سرمایهگذاری در بخش مسکن ایالات متحده برای دومین فصل پیاپی علت اصلی ریزشی شدن قیمت نفت در بازار جهانی طی آخرین روزهای جولای ۲۰۲۵ عنوان میشود. مطابق نمودار زیر، هر بشکه نفت برنت در این لحظه ۶۹.۲۱ دلار قیمت دارد که این رقم در مقایسه با ماه گذشته از افت ۹.۷۷ درصدی قیمتها حکایت میکند. همچنین قیمت نفت برنت در جولای ۲۰۲۵ نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۶.۲۴ درصد کاهش یافت. با این حال خوشبینی مصرفکنندگان به شرایط آتی اقتصاد در ایالات متحده و کاهش نرخ تورم منجر به رشد تقاضا برای نفت شده است. علاوه بر این تصویب هجدهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه بازار جهانی انرژی را تحت تأثیر قرار میدهد. بر اساس پیشبینیهای بلومبرگ نفت خام برنت در خوشبینانهترین حالت ممکن تا پایان سه ماهه سوم سال میلادی جاری با قیمتی حدود ۷۱ دلار در هر بشکه معامله شود و این رقم تا پایان ۲۰۲۵ به حوالی ۷۶ دلار خواهد رسید.
تولید یک سوم نفت جهان در خاورمیانه
اگرچه تولید نفت شیل در آمریکا طی هفتههای اخیر افزایش یافت. ولی بررسی دادهها نشان میدهد بیشترین سهم بازار جهانی نفت همچنان به خاورمیانه تعلق دارد و سهم خاورمیانه از تولید جهانی نفت معادل ۳۰ درصد است. تولید نفت در دیگر نقاط جهان در سال جاری نیز سیر نزولی پیدا کرده است.
افزایش تولید و صادرات نفت خام عربستان در جولای
طبق جدیدترین آمارهای منتشرشده تولید نفت خام عربستان در ماه جولای با افزایشی ۷۰۰ هزار بشکهای به ۹.۸ میلیون بشکه در روز رسید. صادرات روزانه نفت خام این کشور نیز از ۵.۹ میلیون بشکه به ۶.۴ میلیون افزایش یافته است. به گفته مسئولان این کشور روند افزایشی تولید و صادرات نفت خام عربستان در ماه آگوست متوقف نخواهد شد.
مازاد عرضه نفت خام در ادامه ۲۰۲۵
آژانس بینالمللی انرژی به تازگی در گزارشی از مازاد عرضه نفت در ادامه سال جاری خبر داد. طبق تحلیلهای بلومبرگ نیز بازار جهانی نفت خام طی پنج ماه پایانی سال ۲۰۲۵ با مازاد عرضه مواجه خواهد شد و تصمیم اعضای اوپک پلاس مبنی بر افزایش تولید موازنه عرضه و تقاضا را برهم میزند. انتظار میرود بازار انرژی در سال ۲۰۲۶ نیز در پی رشد تولید توسط اعضای اوپک پلاس با مازاد عرضه نفت خام دست و پنجه نرم کند.
ارسال نظر