• ۹ ساعت قبل
  • کد خبر: 75743
  • readingTime: ۲ دقیقه

ایراسین بررسی می‌کند:

رکود همزمان در چهار فلز استراتژیک

ضعف تقاضا در صنعت باتری‌سازی، بازار فلزات کلیدی را زمین گیر کرد
صنعت باتری

رکود در صنعت باتری سازی تقاضا برای فلزات کلیدی این حوزه مانند سرب، کبالت، نیکل و لیتیوم را به شدت کاهش داد. حجم معاملات پایین گزارش می‌شود و دست کم تا اواسط ماه جولای مصرف کنندگان تقاضای چشم‌گیری برای این فلزات ارائه نداده‌اند.

به گزارش خبرنگار ایراسین، رکود در بازار جهانی باتری و آلیاژهای خاص تقاضا برای فلزات کلیدی حوزه باتری مانند سرب، کبالت، نیکل و لیتیوم را کاهش داده است. گزارش‌ها از افزایش موجودی این فلزات در انبارها حکایت می‌کند در حالی که تولیدکنندگان باتری دست کم تا اواسط ماه جولای تقاضای بزرگی ارائه نداده‌اند، در طرف مقابل گزارش‌های تأیید نشده‌ای از احتمال توقف کار بخشی از معادن لیتیوم چین با هدف کنترل قیمت شنیده می‌شود.

تعادل نسبی در بازار سرب

ورود باتری‌های فرسوده به بازار بازیافت در ماه جولای کاهش چشم‌گیری پیدا کرد و به دنبال آن نوسانات فلز سرب نیز پایین بود. فروشندگان نسبت به عقد قرارداد در قیمت‌های فعلی پافشاری می‌کنند ولی خریداران از ارائه سفارشات بزرگ خودداری می‌کنند. هر تن فلز سرب در آخرین معاملات بازارهای جهانی با کاهش ۰.۰۴ درصدی ۱۹۷۹ دلار قیمت خورد.

بازار کبالت کاملاً روی مدار ثبات

رکود بازار باتری پس از سرب خیلی سریع در بازار کبالت اثرگذار شد. در بازار کبالت علاوه بر افت خرید باتری سازان، تقاضا از سوی صنایع تولیدکننده آلیاژهای خاص نیز کاهش یافته است. حجم عرضه نسبت به ماه گذشته ثابت ارزیابی می‌شود ولی تقاضای پایین منجر به افت حجم معاملات و به دنبال آن ثبات قیمت منجر شد. آخرین معاملات کبالت در بازارهای جهانی با قیمت ۳۳ هزار و ۳۳۵ دلار به ازای هر تن انجام شد.

کشتی بازار نیکل به گل نشست

قیمت سولفات نیکل اروپا در یک افت قابل توجه ۱۰ درصدی به ۳۵۰۰ دلار به ازای هر تن کاهش یافت. در بازار چین و آمریکا قیمت سولفات نیکل ثابت گزارش می‌شود ولی قیمت کاتد نیکل در آمریکا به پایین‌ترین سطح طی هفته‌های سقوط کرد. آخرین گزارش‌ها از افزایش موجودی انبارها در زنجیره نیکل حکایت دارد در حالی که کاهش شدید تقاضا از سوی صنایع باتری سازی در کنار کاهش تولید فولاد زنگ نزن تقاضا در بازار نیکل را متأثر می‌کند.

فشار قیمتی تمام نشدنی در بازار لیتیوم

آژانس بین‌المللی انرژی در گزارشی از رشد ۳۵ درصد عرضه لیتیوم طی سال ۲۰۲۴ خبر داد و پیش‌بینی کرد افزایش عرضه در بازار لیتیوم ادامه دار باشد. تولید بالاتر لیتیوم در چین، اندونزی و جمهوری دموکراتیک کنگو در مقابل کاهش تقاضا فشار بیشتری بر قیمت لیتیوم وارد می‌کند. لیتیوم کربنات اکنون در بازار چین در پایین‌ترین سطح قیمتی از مارس ۲۰۲۱ معامله می‌شود. گزارش‌های تأیید نشده‌ای از تعطیلی بخشی از معادن تولید لیتیوم منتشر می‌شود و با افزایش ۲۸ درصدی فروش خودروهای برقی در چین طی ماه می انتظار می‌رود تقاضا در بازار لیتیوم تقویت شود ولی تا اواسط ماه جولای ۲۰۲۵ تقاضای جدیدی از سوی تولیدکنندگان باتری در بازار لیتیوم وجود نداشت.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 4 =