• ۵ ساعت قبل
  • کد خبر: 75731
  • readingTime: ۳ دقیقه
طلا

بانک‌های مرکزی با افزایش قیمت طلای جهانی، به طور فزاینده‌ای به دنبال تقویت ذخایر طلای خود هستند و برای تهیه این فلز گرانبها به معادن داخل کشورشان، روی می‌آورند.

به گزارش ایراسین به نقل از ایسنا، کارشناسان اظهار کردند تأمین مستقیم طلا از معادن، علاوه بر ارزان‌تر بودن، به حمایت از صنعت بومی، کمک و بدون فشار آوردن به ذخایر ارزی، ذخایر را تقویت خواهد کرد.

طبق گزارش شورای جهانی طلا، در حالی که کشورهایی مانند فیلیپین و اکوادور، سال‌هاست که این کار را انجام می‌دهند، بانک‌های مرکزی بیشتری که به معادن طلای داخلی دسترسی دارند، خریدهای مستقیم محلی را آغاز کرده اند، افزایش داده‌اند یا آن را بررسی خواهند کرد.

۱۹ بانک از ۳۶ بانک مرکزی در جدیدترین نظرسنجی بانک‌های مرکزی شورای جهانی طلا، اعلام کردند که آنها مستقیماً از معادن طلای داخلی و معدنکاران کوچک طلا با ارز داخلی، خرید می‌کنند. چهار بانک مرکزی نیز به پیروی از این رویه فکر می‌کنند. این رقم کمی بالاتر از نظرسنجی سال میلادی گذشته است که حدود ۱۴ بانک مرکزی از میان ۵۷ بانک مرکزی اعلام کردند که مستقیماً از منابع داخلی خرید می‌کنند.

«شائوکای فن»، رئیس جهانی بانک‌های مرکزی در شورای جهانی طلا، گفت: یکی از روندهایی که شاهد آن هستیم این است که برخی از بانک‌های مرکزی، به ویژه در آفریقا و آمریکای لاتین، به خرید مستقیم طلا از معادن طلای داخلی و کوچک اقدام کرده‌اند که به دلیل قیمت بالاتر، واقعاً افزایش یافته‌اند.

به گفته این نهاد صنعتی، بانک‌های مرکزی کلمبیا، تانزانیا، غنا، زامبیا، مغولستان و فیلیپین برای افزایش ذخایر طلایشان به طلای استخراج شده در داخل کشور متکی هستند.

رویترز گزارش داد، هیئت طلای غنا در آوریل با چندین شرکت معدنی توافق کرد تا ۲۰ درصد از تولید طلای آنها را خریداری کند. طبق گزارش‌ها، مرجع استخراج معادن تانزانیا، سپتامبر گذشته، همه صادرکنندگان طلا، از جمله معدنکاران و بازرگانان، را موظف کرد که حداقل ۲۰ درصد از تولیدشان را برای فروش به بانک مرکزی کنار بگذارند.

«فن» گفت: می‌توان استدلال کرد که این روش ارزان‌تر از خرید طلا در بازار بین‌المللی است، زیرا بسیاری از این بانک‌های مرکزی، طلا را با کاهش اندک قیمت، نسبت به قیمت جهانی، خریداری می‌کنند.

بانک‌های مرکزی به طور سنتی، طلا را از طریق بازار جهانی فرابورس در لندن، خریداری می‌کنند که طلا از طریق بانک‌های بزرگ شمش، با قیمت دلار آمریکا، یورو یا استرلینگ معامله می‌شود. این خریدها اغلب شامل شمش‌های طلای مرغوب لندن هستند که مطابق با استانداردهای تجارت جهانی هستند و در صندوق‌های سطح بالا مانند صندوق‌های بانک انگلستان نگهداری می‌شوند.

«آدریان اش»، مدیر تحقیقات شرکت سرمایه‌گذاری طلا در شرکت بولیون ولت، گفت: به دلیل افزایش قیمت طلا و جذابیتش به عنوان پوششی در برابر ریسک‌های ژئوپلیتیکی، طبیعی است که بانک‌های مرکزی کشورهای تولیدکنندهریال به تولید داخلی روی آورند.

قیمت طلا در بحبوحه عدم قطعیت‌های ژئوپلیتیکی و کاهش اعتماد به سایر دارایی‌های سنتی امن، روند صعودی داشته و به بالاترین حد خود رسیده است. قیمت هر اونس طلا برای تحویل فوری، نسبت به سال میلادی گذشته، تقریباً ۲۷ درصد افزایش یافته است. خرید تولیدات معدنی داخلی باعث صرفه‌جویی در هزینه‌های بانکی و واسطه‌گری و همچنین هزینه‌های فروش می‌شود.

یکی دیگر از محرک‌های قانع‌کننده برای خرید طلای داخلی، انعطاف‌پذیری پولی است. خرید طلا از طریق بازار بین‌المللی اغلب به دلار و یک دارایی ذخیره نیاز دارد. این بدان معناست که بانک‌های مرکزی باید یک ذخیره را با ذخیره دیگری مبادله کنند، اما اگر آنها از ارزهای داخلی برای خرید طلا استفاده کنند، این اتفاق نخواهد افتاد.

«فن» گفت: می‌توانید ذخایر خود را با استفاده از ارز داخلی افزایش دهید و بنابراین دارایی ذخیره دیگری را برای افزایش ذخایر طلا قربانی نکنید.

بانک‌های مرکزی می‌خواهند با توجه به افزایش سطح بدهی جهانی، خطرات تجاری و ژئوپلیتیکی، ذخایرشان را برای محافظت در برابر شوک‌های مالی ناگهانی، تقویت کنند. نگهداری ذخایر بیشتر به اشکال مختلف، ابزارهای لازم را برای مدیریت بحران‌های احتمالی فراهم خواهد کرد.

حدود ۹۵ درصد از ۷۳ بانک مرکزی مورد بررسی شورای جهانی طلا، اظهار کردند که پیش‌بینی می‌کنند همتایان آنها در سراسر جهان، ذخایر طلا را در سال میلادی آینده، افزایش دهند.

«فن» توضیح داد که در گذشته، اگر این بانک‌های مرکزی می‌خواستند طلا بخرند، احتمالاً آن را از بازار جهانی، خریداری می‌کردند اما اگر در کشور خودشان تولید طلای داخلی داشتند، بسیاری از بانک‌های مرکزی بر این باورند که شاید بتوانیم از این تولید طلای داخلی استفاده کنیم و ذخایر را از این طریق افزایش دهیم.

طبق گزارش شبکه سی‌ان بی‌سی، «نیکی شیلز»، رئیس تحقیقات و استراتژی فلزات در شرکت «ام‌کی‌اس پامپ»، گفت: حمایت از بخش‌های معدنی داخلی و جوامع محلی مربوطه نیز از محرک‌های اصلی خرید بانک‌های مرکزی از طریق معادن بومی است. تقاضا برای طلا در برخی کشورها بسیار کم است و بانک‌های مرکزی برای حمایت از فعالیت معدنی در کشور، که به نوبه خود باعث اشتغالزایی می‌شود، انگیزه دارند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 3 =