به گزارش خبرنگار ایراسین، رکورد سرمایهگذاری معدنی چین شکسته شد. بررسیها نشان میدهد سرمایهگذاری معدنی چین در خارج از کشور در طول سال ۲۰۲۴ به بالاترین سطح خود در بیش از یک دهه گذشته رسید که علت اصلی این رشد سرمایهگذاری به تلاشهای پکن برای تأمین مواد اولیه حیاتی در بحبوحه افزایش تنشهای ژئوپلیتیکی باز میگردد. طبق دادههای منتشر شده توسط فایننشال تایمز چینیها در سال ۲۰۲۴ حدود ۱۰ قرارداد معدنی به ارزش بیش از ۱۰۰ میلیون دلار در خارج از کشور منعقد کردند که این رقم بیشترین میزان سرمایهگذاری معدنی چین از سال ۲۰۱۳ تا به امروز محسوب میشود. علاوه بر این تحقیقات مؤسسه گریفیت آسیا نشان میدهد سال گذشته فعالترین سال برای سرمایهگذاری و ساختوساز معدنی چین در خارج از کشور از سال ۲۰۱۳ تاکنون بوده است.
چین درصدد افزایش سرمایهگذاری معدنی در ۲۰۲۵
چین با وجود تسلط بر فرآوری مواد معدنی مانند لیتیوم، عناصر خاکی کمیاب، کبالت و… همچنان به واردات مواد اولیه متکی است. از طرفی کشورهای غربی درصدد کاهش وابستگی خود به چین جهت واردات سنگ و فلزات معدنی پرکاربرد در حوزه تولید باتریهای خودروهای برقی و انرژیهای تجدیدپذیر هستند. از این رو چینیها در تلاشاند میزان سرمایهگذاری معدنی خود را در سال ۲۰۲۵ در خارج از کشور نیز افزایش دهند تا علاوه بر کاهش واردات، سلطه خود را بر بازارهای جهانی حفظ کنند. جدیدترین اخبار منتشر شده از سوی وزارت معدن چین حاکی از آن است که شرکت معدنی ژیجین در ابتدای ماه جولای امتیاز بهرهبرداری از معدن طلا رایگورودوک ( Raygorodok) در شمال قزاقستان را با ارزش یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار خریداری کرده است. رایگورودوک به عنوان یکی از بزرگترین معادن طلا در جهان شناخته میشود که مقادیری از مس نیز در آن وجود دارد. همچنین باید به سرمایهگذاری گروه غیرآهنی بایین چین در برزیل اشاره کرد که این گروه معدنی در ماه آوریل امتیاز بهرهبرداری از معدن طلا رایگورودوک ( Mineração Vale Verde) در برزیل را به قیمت ۴۲۰ میلیون دلار خرید.
افزایش تولید طلا توسط غول تولید کننده آن
در حال حاضر چین با عرضه حدود ۱۳ درصد از طلا دنیا بزرگترین تولیدکنندگان این فلز معدنی در سطح جهان به شمار میرود و چیفنگ گلد ( Chifeng Gold) به عنوان برترین شرکت معدنی طلا غیردولتی چین تولید طلا خود را به طرز چشمگیری طی سالهای گذشته افزایش داده است، به طوری که میزان استخراج و تولید طلا این شرکت از حدود دو تن در سال ۲۰۱۹ به حوالی ۱۵.۲ تن در سال ۲۰۲۳ رسید. با این حال افزایش قیمت طلا طی سالهای گذشته سبب شده میزان سرمایهگذاری معدنی این کشور در حوزه معادن طلا رشد قابل توجهی پیدا کند و چینیها به دنبال بالا بردن میزان تولید و عرضه طلا در دهه آینده باشند.
ارسال نظر