به گزارش خبرنگار ایراسین، بانکهای مرکزی جهان برای بیست و چهارمین ماه متوالی به خرید خالص طلا ادامه دادند. آخرین دادهها نشان میدهد خرید خالص طلا توسط بانکهای مرکزی جهان در ماه می به ۲۰ تن رسید. این مقدار بالاترین خرید خالص طلا طی ۳ ماه گذشته است. طی سال ۲۰۲۴ بانکهای مرکزی به طور متوسط ماهانه ۲۷ تن طلا خریداری کردهاند. ضمن اینکه بر اساس نظرسنجی شورای جهانی طلا ۹۵ درصد از بانکهای مرکزی انتظار دارند ذخایر طلای آنها طی یک سال آینده افزایش پیدا کند.
قزاقستان، ترکیه، لهستان و سنگاپور از بزرگترین خریداران طلا طی ماههای اخیر بودند. در این میان سهم بانک مرکزی چین نیز در خرید طلا بالا بود. بانک مرکزی چین از سال ۲۰۲۳ به صورت قوی در حال افزایش ذخایر طلای خود بود و همچنان با وجود گذشت بیش از ۲ سال در حال خرید طلای بیشتری است.
روند صعودی قیمت انس طلا در بازارهای جهانی همزمان با رشد ذخایر طلا در بانک مرکزی چین آغاز شد. گلدمن ساکس در گزارشی مدعی شد بانک مرکزی چین بسیار بیشتر از مقدار اعلامی طلا میخرد و بلومبرگ در گزارش دیگری نوشت بانک مرکزی چین ۵ برابر بیشتر از مقدار اعلامی طلا خریده است و در ماههای گذشته نیز همچنان در حال افزایش موجودی طلای خود بود. با این وجود انس طلا در ماه آوریل ۲۰۲۵ پس از ثبت سقف تاریخی جدیدی در محدوده ۳۵۰۰ دلار به شدت ریزشی شد.
مؤسسه کرسکت کپیتال در گزارشی نوشت تعداد زیادی از سرمایهگذاران طلا معتقدند روند صعودی انس طلا در نقطه ۳۵۰۰ دلار به پایان رسید. کرسکت کپیتال معتقد است نسبت طلا به شاخصهای بورس و بازار سهام از احتمال رشد قیمت طلا در ماههای آینده خبر میدهد. بسیاری از مؤسسات مالی همچنان نسبت به ادامه روند صعودی طلا چشمانداز مثبتی دارند. بلومبرگ در گزارشی نوشت جهش قیمت طلا در سال ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ شباهت بسیار زیادی به رشد قیمت طلا در دهه ۱۹۷۰ دارد.
عواملی مانند تنشهای تجاری و ژئوپولتیک در سال جاری روند صعودی طلا را تشدید کرد. در دهه ۱۹۷۰ نیز بیثباتی و تورم منجر به کاهش ارزش ارزهای فیات و به دنبال آن رشد قیمت طلا شد. با توجه به شباهت بالای چرخه قیمتی طلا در سال ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ به دهه ۱۹۷۰ انتظار میرود انس طلا به روند صعودی خود ادامه دهد. به خصوص اینکه بانکهای مرکزی جهان همچنان با عطش بالایی طلا میخرند و دادهها نشان میدهد ذخایر طلا در بانکهای مرکزی روند صعودی دارد در حالی که ذخایر دلار در روند نزولی قرار گرفته است.
ارسال نظر