خاک معدنی

ژاپن خاک‌های معدنی کمیاب را از اعماق آب‌های جزیره مینامی-توری در اقیانوس آرام از سال ۲۰۲۶ استخراج خواهد کرد تا نیاز داخلی خود را در بحبوحه کاهش صادرات جهانی تامین نماید. طبق گزارش رویترز این اقدام ژاپن اولین تلاش جهان برای استخراج و پالایش عناصر خاکی کمیاب از بستر دریا محسوب می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایراسین، ژاپن برای نخستین بار خاک‌های معدنی کمیاب را از بستر دریا استخراج خواهد کرد. محققان دانشگاه توکیو و بنیاد نیپون تحقیقات خود را جهت کشف و پالایش عناصر معدنی کمیاب از بستر دریا از ابتدای دهه میلادی جاری شروع نمودند و در نهایت موفق به شناسایی بیش از ۲۰۰ میلیون تن از انواع سنگ و عناصر نادر خاکی در سال ۲۰۲۴ حوالی جزیره می‌نامی-توری در اقیانوس آرام شدند. بر اساس جدیدترین اخبار منتشر شده از سوی وزارت معدن ژاپن زیرساخت‌های لازم جهت استخراج خاک‌های معدنی کمیاب از بستر دریا احداث شده است و محققان این کشور فرآیند استخراج و پالایش عناصر خاکی نادر در جزیره می‌نامی-توری را از ژانویه سال ۲۰۲۶ با هدف تأمین نیاز داخلی در بحبوحه کاهش صادرات جهانی آغاز خواهند کرد. طبق گزارش رویترز این اقدام ژاپن اولین تلاش جهان برای استخراج و پالایش عناصر خاکی کمیاب از بستر عمیق دریا محسوب می‌شود، به طوری که ژاپنی‌ها در این پروژه گل و لای را در اعماق ۵۰۰۰ تا ۶۰۰۰ متری دریا جمع‌آوری کرده و سپس عناصر خاکی در آزمایشگاه از این گل و لای جداسازی خواهد کرد. رویترز مدعی است ژاپنی‌ها در صورت موفقیت در این پروژه، قادر به فرآوری روزانه ۳۵۰ تن گل و لای تا ژانویه ۲۰۲۷ خواهند بود تا نیاز داخلی این کشور به خاک‌های معدنی کمیابی مانند دیسپروزیم، نئودیمیم، سریوم، لانتانوم، تولیوم، اربیوم، گادولینیم و تربیوم به طور کامل برطرف گردد.

کشف مقادیر عظیمی از کبالت و نیکل در اقیانوس آرام

ژاپن با استخراج خاک‌های معدنی کمیاب از بستر دریا نه تنها قادر به تأمین مواد اولیه مورد نیاز جهت تولید موتور و باطری خودروهای برقی خواهد بود بلکه جدیدترین بررسی‌های دانشگاه توکیو و بنیاد نیپون از وجود مقادیر بسیار زیادی کبالت و نیکل در حوالی جزیره می‌نامی-توری حکایت می‌کند. طبق تخمین‌های اولیه حدود ۶۱۰ هزار تن کبالت به میزان ۷۵ سال مصرف ژاپن و ۷۴۰ هزار تن نیکل جهت پوشش کامل ۱۱ سال تقاضای داخلی این کشور در بستر آب‌های اطراف این جزیره وجود دارد. با این حال سازمان بین‌المللی بستر دریا (ISA) درصدد نهایی کردن قوانین جدیدی پیرامون معدنکاری دریایی تا انتهای سال ۲۰۲۵ است که مجمع عمومی و نهایی آن از ۲۱ تا ۲۵ جولای در جامائیکا برگزار خواهد شد. به اعتقاد رویترز تدوین قوانین جدید معدن‌کاری دریایی توسط سازمان بین‌المللی بستر دریا پروسه استخراج عناصر نادر خاکی، کبالت و نیکل از بستر دریا در ژاپن را تحت تأثیر قرار خواهد داد و احتمال می‌رود زمان آغاز این پروژه به تعویق بیافتد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 5 =