نیکل

بازار نیکل و سولفات نیکل در روزهای گذشته با رکود فصلی و ضعف تقاضا مواجه شد تا نیکل کانال ۱۵هزار دلار را ترک کند. تحلیل‌گران مدعی‌اند قیمت نیکل و سولفات نیکل در کوتاه‌مدت به دلیل مازاد عرضه به سطوح پایین‌تری سقوط می‌کند. درمقابل نزولی شدن قیمت‌ها فرصت مناسبی برای واردکنندگان ایرانی جهت واردات نیکل با قیمت پایین‌تر است.

به گزارش خبرنگار ایراسین، بازار نیکل و سولفات نیکل در اروپا و آسیا در آخرین روزهای ماه ژوئن با رکود فصلی و ضعف تقاضا روبه‌رو شد و سیاست‌های اندونزی پیرامون لغو برخی مجوزهای استخراج نیز تأثیری بر مازاد عرضه نیکل و سولفات نیکل نداشت. بررسی قیمت‌ها در بازارهای جهانی طی روزهای گذشته نشان می‌دهد سولفات نیکل در بازار اروپا با بهای حدود دو هزار دلار به ازای هر تن متریک و سولفات نیکل در چین با نرخی حوالی ۲۵ هزار و ۸۰۰ یوان در تن متریک به فروش رسید. همچنین باید به قیمت نیکل چدن (NPI) اشاره کرد که با رقمی نزدیک به ۱۱۱.۲۰ دلار در تن متریک در اندونزی معامله شد. قیمت سنگ معدنی نیکل در بورس فلزات لندن نیز با آغاز ماه جولای افت قیمت حدود ۵۰ دلاری به ازای هر تن داشت و مطابق نمودار زیر این فلز معدنی در نخستین روز از ماه میلادی جاری حدود ۱۴ هزار و ۹۶۵ دلار در هر تن قیمت گذاری شد. روز گذشته قیمت نیکل در معاملات آتی منعقد شده حوالی ۱۵ هزار دلار در هر تن بود. تحلیل‌گران پیش‌بینی می‌کنند قیمت نیکل تا پایان ماه جولای نزولی باقی می‌ماند و در ایستگاه‌های پایانی کانال ۱۴ هزار دلار نوسان می‌کند. با این وجود نزولی شدن قیمت جهانی نیکل و سولفات نیکل سود و منفعت واردکنندگان ایرانی را به همراه خواهد داشت و تجار ایرانی باتوجه به کارایی بالای این فلز معدنی در حوزه‌هایی مانند فولاد ضد زنگ، باتری‌ها و… می‌توانند نیکل و سولفات آن را با هزینه کم‌تری وارد و در کشور عرضه کنند.

بازار نیکل در دام رکود فصلی و ضعف تقاضا/ فرصت مناسب واردات نیکل به ایران

سقوط ادامه‌دار قیمت نیکل

اندونزی در سال ۲۰۲۴ با تولید ۲.۳ میلیون تن نیکل یعنی ۵۹.۷ درصد از کل تولید جهانی در جایگاه بزرگ‌ترین تولیدکننده نیکل در دنیا قرار گرفت. ولی جدیدترین اخبار منتشر شده نشان می‌دهد صنعت نیکل اندونزی به دلیل استفاده از سوخت‌های فسیلی به ویژه زغال سنگ مقادیر زیادی زباله تولید می‌کند و با مسائل زیست‌محیطی، اجتماعی و حکومتی مواجه شده است، به‌طوری که اندونزی در ماه ژوئن چهار مجوز استخراج نیکل در منطقه حفاظت شده دریایی راجا آمپات را با هدف بهبود وجهه صنعت خود لغو کرد. با این حال کاهش تولید نیکل و سولفات نیکل در اندونزی و لغو مجوزهای بهره‌برداری از بعضی معادن این کشور تاکنون تأثیر چندانی بر تولید جهانی نیکل و رشد قیمت‌ها نداشته است. انتظار می‌رود قیمت سولفات نیکل در کوتاه‌مدت باتوجه به رکود فصلی و کاهش تولید کاتد تحت فشار باقی بماند و قیمت نیکل خام با مازاد عرضه در سطح جهانی به سطوح پایینی سقوط کند. در مقابل قیمت نیکل و سولفات نیکل در بلندمدت در پی رشد تقاضا از سوی بخش باتری‌های EV و تلاش برای کربن‌زدایی در صنعت فولاد صعودی خواهد شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =