به گزارش ایراسین به نقل از ایرنا، جهانتاب هادی زاده، کارشناس سلامت روان در خصوص رفتار مسئولانه خانوادهها در روزهای بحرانی و شرایط ویژه توصیههایی برای والدین در مدیریت بحران، اظهار کرد: این روزها به دلیل اخبار نگران کننده، بسیاری از کودکان نیز مانند بزرگسالان نگران و مضطرب هستند؛ کودکان نیز مانند بزرگسالان تحت تأثیر بحران قرار میگیرند اما ممکن است نتوانند در مورد آن صحبت کنند.
وی افزود: توصیه میشود با آنها در مورد بحران و شرایط صحبت کنند؛ وقتی اخبار بدی در جریان است سن کودک را در نظر بگیرند و ببینند چقدر ممکن است اگر با او صحبت نکنند، اخبار را از جای دیگری بشنود؛ در صورت لزوم به کودک اطلاعات متناسب با سن او بدهند.
کارشناس مسئول سلامت روان مرکز بهداشت شهدای والفجر شیراز تصریح کرد: والدین به یاد داشته باشند که بروز این علائم در شرایط بحران، طبیعی و قابل کنترل است و خطر جدی آنها را تهدید نمیکند؛ در این شرایط کمی سطح انتظارات خود را نسبت به انجام وظایف روزانه خود تعدیل کنند.
هادی زاده ابراز کرد: ممکن است کودکان در اثر استرس و یا نگرانی بیش از حد دچار علائمی مانند حالت تهوع، استفراغ، اسهال، گریه، بی قراری، پرخاشگری، کاهش اشتها و یا اختلال خواب شوند؛ والدین به یاد داشته باشند این علائم چناچه ناشی از استرس باشد طبیعی است و با کاهش استرس این نشانهها هم کم میشود؛ اما در صورت تکرار و طولانی شدن این علائم بیش از دو یا سه روز حتماً با پزشک یا روانشناس مشورت کنند.
وی تاکید کرد: در این گونه مواقع بهتر است تا حد امکان در مورد کمیت و کیفیت عملکرد کودکان آسان بگیرید؛ به کودکان بگویید طبیعی است که استرس داشته باشند و نگران خود یا نزدیکان باشند اما نشانههای اضطراب بیش از حد و غیر طبیعی را نیز به آنها آموزش دهید؛ آنها را تشویق کنید نگرانیهایشان را با شما در میان بگذارند و در صورتی که استرس زیادی داشتند از پزشک، روانپزشک یا روانشناس کمک بگیرید.
کارشناس مسئول سلامت روان مرکز بهداشت شهدای والفجر شیراز عنوان کرد: کودکان در شرایط بحران و پس از وقوع حوادث ناگوار بیش از هر زمان دیگری نیاز به بازی و تفریح دارند؛ بازی باعث منحرف کردن توجه آنان از استرس میشود و به آنها آرامش میدهد؛ سعی کنید برنامههای سرگرمی و بازی کودکان را در منزل بیشتر کنید.
وی بیان کرد: روشهای آرام سازی را با آنها تمرین کنید؛ برای مثال میتوانید در منزل روشهای آرام سازی عضلانی، تنفس عمیق، تجسم خلاقانه را تمرین کنید؛ ضمن صحبت با کودکان در مورد شرایط، آنها را در جریان جزئیات وقایع مانند تعداد مجروحان و یا مرگ و میر ناشی از جنگ قرار ندهید.
هادی زاده گفت: تا حد امکان اخبار را در حضور کودکان دنبال نکنید؛ نظم برنامههای روزمره کودک مانند خواب و غذا و بازی را تا حد ممکن حفظ کنید.
کارشناس مسئول سلامت روان مرکز بهداشت شهدای والفجر شیراز اضافه کرد: در صورت نیاز به کمکهای تخصصی، کودکان را به مراکز خدمات جامع سلامت، بیمارستانها و یا هر مرکز درمانی که در دسترس شماست ببرید
ارسال نظر