• ۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۴
  • کد خبر: 74416
  • readingTime: ۲ دقیقه
بورس

شاخص کل بازار سرمایه در معاملات هفته اول خرداد ماه با افزایش ۰.۷۲ درصدی به کانال ۳ میلیون و ۱۲۹ هزار واحد رسید. شاخص کل هم وزن نیز ۱.۰۳ درصد رشد کرد. با این وجود، انتشار اخبار واگذاری سهام خودروسازان نوسانات سنگینی به قیمت سهام شرکت‌های مختلف داد.

به گزارش خبرنگار ایراسین، بازار سرمایه در هفته اول ماه خرداد روزهای پر خبری را سپری کرد. بحث واگذاری سهام خودروسازان و مخالفت یا موافقت نهادهای بالادستی نوسانات سنگینی به قیمت سهام شرکت‌های مختلف بازار تحمیل کرد. با این وجود شاخص کل در پایان معاملات هفتگی با افزایش ۰.۷۲ درصدی به کانال ۳ میلیون و ۱۲۹ هزار واحد رسید.

بازدهی مثبت بازار سرمایه در هفته پر خبر

شاخص کل از ابتدای اردیبهشت ماه تا کنون بارها تا سطح ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد عقب‌نشینی کرده است ولی هر بار افزایش تقاضا توسط خریداران مانع از کاهش بیشتر شاخص کل شد. در هفته‌های گذشته شاخص کل در محدوده ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد تا ۳ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان نوسانات محدودی داشت و با اینکه شاخص کل در اردیبهشت ماه سقف تاریخی جدیدی به ثبت رساند ولی روند صعودی شاخص کل متوقف شده است. روزبه شریعتی، کارشناس بازار سرمایه در این باره به خبرنگار ایراسین گفت: بازار سرمایه و شاخص کل آن در نقطه تعادلی قرار دارد و بورس برای ادامه روند صعودی نیازمند محرک است. به تعبیر بسیاری از تحلیل‌گران بحث واگذاری خودرو سازان محرک خوبی برای ادامه روند صعودی شاخص کل است و در پایان هفته نیز سخنگوی دولت بر لزوم واگذاری سهام خودروسازان تاکید کرد. با این وجود بازدهی مثبت شاخص کل در هفته اول خرداد ماه کمتر از ۱ درصد بود و شاخص کل هم وزن رشد ۱.۰۳ درصدی را به ثبت رساند.

بازدهی شاخص کل هم وزن در هفته‌های اخیر به مراتب بیشتر از شاخص کل بود. این شاخص در معاملات هفته اول خرداد ماه به سطح ۹۶۴ هزار واحد صعود کرد.

بازدهی مثبت بازار سرمایه در هفته پر خبر

در صورت ادامه روند صعودی شاخص کل هم وزن انتظار می‌رود این شاخص در هفته دوم خرداد ماه دوباره به سقف تاریخی خود در سطح ۹۸۰ هزار واحد برخورد کند و در غیر این صورت کاهش تا سطح ۹۴۰ تا ۹۵۰ هزار واحد محتمل است. افت ارزش معاملات خرد بازار سرمایه چشم‌انداز بسیاری از فعالان بازار در کوتاه مدت را منفی کرده است. میانگین هفتگی ارزش معاملات خرد بازار سرمایه در هفته اول خردادماه به ۱۱ هزار و ۳۹۱ میلیارد تومان یعنی پایین‌ترین مقدار طی ۶ هفته اخیر رسید.

بازدهی مثبت بازار سرمایه در هفته پر خبر

ارزش معاملات خرد در هفته اول خرداد ماه نسبت به هفته پایانی اردیبهشت با افت ۲۵ درصدی همراه بود و پیش‌بینی می‌شود همین روند در هفته دوم خرداد نیز ادامه‌دار باشد. به طور معمول ارزش معاملات خرد در هفته‌های نیمه تعطیل کاهش می‌یابد و هفته دوم خرداد برای روز چهارشنبه بازار سرمایه تعطیل است. با این وجود بسیاری از کارشناسان همچنان چشم‌انداز مثبتی به افزایش قیمت سهام دارند. فردین آقا بزرگی کارشناس بازار سرمایه در این باره به خبرنگار ایراسین گفت: بازار سرمایه باوجود فراز و نشیب در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بسیار ارزنده است و می‌تواند به محدود چهار تا پنج میلیون واحد در سال ۱۴۰۴ برسد. بازدهی شاخص کل بازار سرمایه در سال ۱۴۰۴ تا پایان هفته اول خرداد ماه مثبت است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 3 =