کسب جایزه نشان ملی اقتصاد مقاومتی کشور توسط گروه فولاد مبارکه

در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره ملی اقتصاد مقاومتی که با حضوروزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، معاون هماهنگ‌کننده سازمان بسیج مستضعفین، رئیس سازمان بسیج کارگران و کارخانجات و جمعی از مقامات لشکری و کشوری برگزار شد؛ نشان ملی اقتصاد مقاومتی به گروه فولاد مبارکه تعلق گرفت و مدیر روابط عمومی فولاد مبارکه به نمایندگی از این مجموعه، تندیس نشان ملی اقتصاد مقاومتی را دریافت کرد.

به گزارش خبرنگار ایراسین، آئین اختتامیه نخستین جشنواره ملی اقتصاد مقاومتی پیش از ظهر امروز (۵ خردادماه)، با حضور سردار حسین معروفی، معاون هماهنگ‌کننده سازمان بسیج مستضعفین، سردار حمیدرضا اله‌بداشتی، رئیس سازمان بسیج کارگران و کارخانجات، پروانه رضایی، معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جمعی از مقامات لشکری و کشوری برگزار شد و طی آن، جایزه نشان ملی اقتصاد مقاومتی کشور به گروه فولاد مبارکه تعلق گرفت و هادی نباتی‌نژاد، مدیر روابط عمومی فولاد مبارکه به نمایندگی از این مجموعه، تندیس نشان ملی اقتصاد مقاومتی را دریافت کرد.

احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این رویداد گفت: اقتصاد مقاومتی اصطلاح جهانی است و مسئله شکنندگی اقتصاد، موضوعی است که در سطح جهان بر اساس شاخص‌هایی سنجیده می‌شود تا عوامل و دلایل شکنندگی مشخص شود. نهادهای مختلف بین‌المللی چند عامل کلیدی را بررسی می‌کنند تا میزان تاب‌آوری یک اقتصاد در برابر تحولات مختلف را تعیین کنند. این شاخص‌ها معمولاً در سه حوزه سیاسی، اجتماعی و اقتصادی تقسیم‌بندی می‌شوند.

وی افزود: از زمانی که مسئولیت معاونت را برعهده داشتم، به این شاخص‌ها توجه ویژه‌ای داشتم. باید بگویم بسیاری از شاخص‌هایی که از بیرون برای ما تدوین می‌شود، با شفافیت و حسن نیت همراه نیستند. البته قصد دفاع از این شاخص‌ها را ندارم، اما نکته‌ای که برای من جالب بود این است که بر اساس این معیارها، اقتصاد ما شکننده نیست.

نقش وفاق سیاسی در تقویت اقتصاد مقاومتی

وی اضافه کرد: اما آنچه به عنوان مهم‌ترین ضعف در این شاخص‌ها مطرح شده، اختلاف و پراکندگی میان نخبگان سیاسی است. در سال‌های مختلف، اختلاف نظرها و عدم وفاق میان نخبگان سیاسی، باعث تضعیف اقتصاد شده است. من این موضوع را از اولین جلساتی که در ستاد اقتصاد مقاومتی داشتیم به مسئولان ارشد گزارش کردم و تأکید کردم که این اختلافات، منشأ بسیاری از مشکلات کشور است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: رویکردی که رئیس جمهور با تأکید بر وفاق سیاسی دارد، بسیار حائز اهمیت است. وی در همایشی در کتابخانه ملی به زیبایی از تخصص خود در رشته قلب صحبت کرد و گفت که قلب سالم از یک نقطه سیگنال می‌گیرد و همه سلول‌ها هماهنگ عمل می‌کنند، اما زمانی که قلب بیمار می‌شود، هر سلول سیگنال متفاوتی ارسال می‌کند. به همین ترتیب، ایجاد وفاق و هماهنگی میان نخبگان سیاسی، کلید حل بسیاری از مسائل کشور است و می‌تواند اقتصاد ما را در برابر فشارهای خارجی مقاوم سازد.

مهارت‌آموزی و عدالت آموزشی؛ راهکارهای وزارت کار برای تاب‌آوری اقتصادی

وی همچنین گفت: در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز همین رویکرد را دنبال می‌کنیم. موضوعاتی مانند مهارت‌آموزی جوانان، رشد بنگاه‌های اقتصادی، عدالت آموزشی، بهبود وضعیت کارگران و آموزش فنی و حرفه‌ای، مسائل مورد وفاق همه نیروهای سیاسی است. مهارت‌آموزی، به ویژه، نقش مهمی در تقویت اقتصاد و تاب‌آوری آن در برابر شوک‌های خارجی دارد. او عنوان کرد: بسیاری از شهرهای کشور ما به دلیل خشکسالی و سایر بحران‌ها با مهاجرت و مشکلات اجتماعی مواجه هستند و این موضوع مختص ایران نیست. ما باید برنامه‌های مقاوم‌سازی اقتصاد را در سطح کلان و محلی اجرا کنیم تا بتوانیم در برابر این تحولات پایدار بمانیم.

میدری یادآور شد: برگزاری این جشنواره، اقدامی بسیار مهم است و وزارت کار به عنوان نهاد حاکمیتی مسئول تربیت نیروی کار ماهر، تنظیم روابط کار و گسترش تعاونی‌ها، نقش اساسی در تحقق اقتصاد مقاومتی دارد. نمونه‌هایی از اقدامات ما، تولید محصولات داخلی مانند شیر نوزادان توسط شرکت پگاه و کاهش واردات لاستیک و تایر خودرو است. ما هم در زمینه سیاست‌گذاری و هم در بخش بنگاه‌داری، تلاش می‌کنیم اقتصاد مقاومتی را تقویت کنیم و از نیروهای مسلح و همه دلسوزان کشور برای همکاری و همراهی دعوت می‌کنیم. امیدوارم در این مسیر مقدس، همه ما بتوانیم گام‌های مؤثری برای رفاه جامعه برداریم.

اقتصاد مقاومتی یعنی تکیه بر مردم و توان داخلی

همچنین سردار حسین معروفی، معاون هماهنگ‌کننده بسیج مستضعفین نیز در این مراسم اظهار کرد: در این جمع، به‌مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر، یادآور می‌شویم که پیروزی بزرگ عملیات بیت‌المقدس، حاصل تغییر نگرش از تفکر لیبرالی به نگاه انقلابی بود. این تحول موجب شد که تنها در کمتر از یک سال، چهار عملیات بزرگ اجرا و بخش‌های مهمی از خاک میهن از اشغال دشمن آزاد شود. همان‌طور که امام خمینی فرمودند: خرمشهر را خدا آزاد کرد. یعنی با توکل، اراده و عمل انقلابی می‌توان به پیروزی رسید.

وی افزود: امروز هم با همان روحیه، باید در حوزه اقتصاد وارد میدان شد. اقتصاد مقاومتی نسخه‌ای شفابخش برای نجات کشور است که رهبر معظم انقلاب بارها بر آن تأکید فرموده‌اند. اگر همه دستگاه‌ها به این نگاه عمل می‌کردند، امروز شاهد مشکلات اقتصادی گسترده نبودیم چرا که اقتصاد مقاومتی یعنی تکیه بر مردم، توان داخلی، و فاصله‌گیری از اقتصاد نفت‌محور.

معاون هماهنگ‌کننده بسیج مستضعفین ادامه داد: در این میان، بسیج مستضعفین به‌عنوان تشکیلاتی برخاسته از مردم و با نگاهی انسانی و فراجناحی، نقش پررنگی در خدمات‌رسانی، سازندگی و اجرای اقتصاد مقاومتی ایفا کرده و می‌کند. این نهاد با رویکردی جهادی، در دورترین نقاط کشور نیز فعال است.

وی در پایان یادآور شد: سال ۹۶، وقتی که گزارش فعالیت‌های اقتصاد مقاومتی سیستان و بلوچستان را به رهبر معظم انقلاب ارائه دادیم، ایشان به سادگی، کارآفرینی و اشتغال زنان بلوچ با تولید محصولات دریایی اشاره کردند و این را نشانه‌ای از ظرفیت عظیم اقتصاد مردمی دانستند. در پایان، یاد و راه شهید سلیمانی را گرامی می‌دارم که الگویی برای عبور از خود، خدمت بی‌منت به مردم، و فدای جان در راه حفظ حرمت ایران اسلامی بود. همان‌گونه که ایشان می‌گفت: «جمهوری اسلامی حرم است؛ اگر این حرم بماند، حرم اهل بیت هم حفظ خواهد شد.

تجلیل از ۵۰ واحد برتر کشور

حمیدرضا الله‌بداشتی، رئیس سازمان بسیج جامعه کارگری و کارخانجات کشور نیز در این همایش با اشاره به نقش کارگران در هشت سال دفاع مقدس و جنگ اقتصادی امروز اظهار کرد: کارگران در خط مقدم جنگ اقتصادی هستند.

وی ادامه داد: نخستین جشنواره اعطای نشان اقتصاد مقاومتی با هدف شناسایی و تجلیل از ۵۰ واحد برتر کشور برگزار شد. این جشنواره، با حضور مسئولان، نخبگان، بسیجیان، کارگران و کارآفرینان، گامی مؤثر در ترویج گفتمان اقتصاد مقاومتی است.

رئیس سازمان بسیج جامعه کارگری و کارخانجات کشور افزود: سازمان بسیج کارگران کشور، با همکاری نهادهای علمی و اجرایی، نخستین مدل ارزیابی علمی واحدهای تولیدی را تدوین کرد. این الگو مبتنی بر ۱۰ الزام، ۵ معیار، ۲۹ شاخص و ۸۴ سنجه طراحی شده است. همان‌گونه که رهبر انقلاب فرمودند، امنیت شغلی کارگر و کارفرما در کنار هم معنا دارد و تنها با اجرای واقعی اقتصاد مقاومتی ممکن است. ما با اتکا به نیروی انسانی متعهد و متخصص، می‌توانیم اقتصاد کشور را قوی و پایدار بسازیم.

جشنواره اقتصاد مقاومتی فرصتی برای نمایش توانمندی‌های تولیدی کشور

پروانه رضایی، معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این رویداد اضافه کرد: در راستای تأکیدات رهبر معظم انقلاب بر حمایت از تولید و سرمایه‌گذاری، جشنواره ملی نشان اقتصاد مقاومتی فرصتی شد تا بخشی از تلاش‌های ارزشمند صنعت‌گران و کارآفرینان کشور به نمایش گذاشته شود. در بازدیدها شاهد بودیم که جوانان و متخصصان ایرانی در عرصه فناوری و نوآوری بسیار توانمند هستند و می‌توان فاصله با استانداردهای جهانی را کاهش داد.

وی با بیان اینکه مشکلاتی همچون بروکراسی‌های زائد، اصلاح مشاغل سخت و زیان‌آور و تغییر عناوین شغلی از چالش‌های این بخش است، ادامه داد: معاونت روابط کار با همکاری تأمین اجتماعی در حال بررسی و رفع انین چالش‌ها است؛ هدف ما تسهیل روابط کارگر و کارفرما با رویکرد سه‌جانبه‌گرایی است. رهبر انقلاب فرموده‌اند که بدون سرمایه‌گذاری در تولید، بهره‌وری، اشتغال و افزایش دستمزد محقق نخواهد شد. حمایت از کارگران نیازمند حضور کارفرمایان توانمند است، و باید نگاه ما به‌جای جانبداری، حمایت متوازن از کار و تولید باشد.

گفتنی است، سازمان بسیج کارگران و کارخانجات کشور، در راستای نهادینه‌سازی گفتمان اقتصاد مقاومتی در جامعه هدف با محوریت الگوسازی مناسب در عرصه تولید، طرح اعطای نشان اقتصاد مقاومتی را با ارائه مدل‌های ارزیابی علمی طراحی و به‌صورت مدون از سال ۱۴۰۱ اجرا کرده که نخستین جشنواره ملی نشان اقتصاد مقاومتی امسال از ۳ تا ۵ خردادماه با حضور گروه فولاد مبارکه و دیگر صنایع تولیدی، فولادی، معدنی، دارویی و مواد غذایی، با هدف الگوسازی در عرصه تولید برگزار شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 7 =